شناسهٔ خبر: 185132 - سرویس مجلس
نسخه قابل چاپ منبع: خانه ملت

آمایش سرزمینی می‌تواند اختصاص منابع را بر اساس نیاز و اولویت‌های ملی سامان دهد

ابوترابی عضو کمیسیون امورداخلی کشور و شوراهای مجلس گفت: مقوله آمایش سرزمین می تواند نگاه روشنی به مسئولان و مدیریت کلان کشور دهد که با این نگاه و رویکرد می توانیم اولویت بندی های لازم را انجام دهیم و همچنین اختصاص منابع را بر اساس نیاز و اولویت های ملی سامان دهیم.

به گزارش «نماینده»، ابوالفضل ابوترابی با اشاره به اهمیت آمایش سرزمین گفت: یکی از آفات مهم در شرایط فعلی کشور، نگاه های تنگ نظرانه، بسته، محلی و عدم ترجیح منافع ملی به منافع استانی، شهرستانی و محلی است. متاسفانه این نگاه باعث شده بسیاری از فرصت هایی که در کلان کشور داریم را از دست بدهیم و منابع محدود مالی در سطح گسترده پخش شود. اینکه امروز با ده‌ها هزار پروژه نیمه تمام با ارزش ۱۰۰ هزار میلیارد تومان مواجه هستیم یکی از آثار این رویکرد، نگاه محلی و تنگ نظرانه است.

عضو کمیسیون امورداخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی ادامه داد: مقوله آمایش سرزمین می تواند نگاه روشنی به مسئولان و مدیریت کلان کشور دهد، با این نگاه و رویکرد می توانیم اولویت بندی های لازم را انجام دهیم و اختصاص منابع را بر اساس نیاز و اولویت های ملی سامان دهیم. در بخش آمایش باید نگاه عادلانه و منصفانه به پهنه سرزمینی کشور صورت گیرد اما قطعا مزیت ها بطور نسبی در هر منطقه از کشور متفاوت است.

وی افزود: به طور مثال بندر چابهار با عمق مناسب و دسترسی های مناسب تنها بندری است که در کلِ چند هزار ساحل ایران، به اقیانوس دسترسی دارد اما در طول این سال ها نتوانستیم در این بندر سرمایه گذاری درست کنیم یا استفاده درست از این بندر در قالب راه‌های ترانزیتی ریلی از چابهار تا سرخس و سایر شبکه های ریلی که ترانزیت در کشور داشته، میلیاردها دلار درآمد ارزی در کشور به ارمغان بیاوریم، چرا که به واسطه نگاه تنگ نظرانه، این ظرفیت مورد غفلت قرار گرفته است.

این نماینده مجلس در دوره دوازدهم بیان کرد: کمبود آب در کشور موضوعی جدی است، در آمایش و رویکرد ملی می توانیم از ظرفیت ها برای توسعه فعالیت ها و سرمایه گذاری ها در سواحل کشور استفاده کنیم. موضوعات بسیاری وجود دارد که با نگاه مبتنی بر آمایش سرزمینی می توان برای آنها تصمیمات درست و منطقی گرفت اما به دلیل عدم وجود رویکرد آمایش سرزمین باعث شده هزینه های کلانی در کشور تحمیل کرده و هدر رفت و نابودی منابع مالی کشور را شاهد بود.

ابوترابی خاطرنشان کرد: با تاکیداتی که در قانون برنامه هفتم توسعه برای تهیه سند آمایش سرزمین ملی علاوه بر استانی دیده شده است، انتظار می رود در اجرای برنامه توسعه بتوانیم گام هایی برای حرکت به سوی اولویت های اثرگذار در اقتصاد ملی داشته باشیم.

نظر شما