گزارش «نماینده»، علی بابایی کارنامی در جلسه علنی امروز یکشنبه مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود با اشاره به نامگذاری امسال به نام «سرمایه گذاری برای تولید»، گفت: خداوند در قرآن کریم به جهاد کردن با اموال و جان فرمان داده است. تجربه ۸ سال دفاع مقدس ترجمان عملی این آیه قرآن کریم بود و مردم با بسیج همگانی و جهاد با اموال و جانهای خود مدنیت دفاعی را محقق ساخته و از کیان کشور دفاع کردند. امروز نیز باید به تاسی از نامگذاری سال جدید این آیات را در متن اجتماع و اقتصاد محقق ساخت.
وی افزود: دامنه سرمایهگذاری در تولید فراتر از سرمایهگذاریهای مالی است و دولت باید زمینه حضور مردم در مدیریت و مالکیت بنگاه اقتصادی و سرمایه گذاری برای تولید را فراهم آورد تا با بسیج همگانی و با رویکرد اقتصادی محقق شود.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه مدنیت اقتصادی و مشارکت مردم در اقتصاد و مردمی شدن اقتصاد راهکارهای قرآنی و دستور قانونی است، اظهار کرد: اما متاسفانه در سال گذشته به جای جذابیت زدایی از سوداگریها، بر بازارهای سیاه دلالان ارز و طلا رونق بخشیدیم. حال آنکه باید عرصه تولید را جذاب کرده و نقدینگی را به سمت تولید سوق دهیم و پول هوشمند و سرگردان جامعه را به سمت فعالیتهای مولد هدایت کنیم.
بابایی کارنامی گفت: در حالی که تحقق رشد اقتصادی ۸ درصد نیازمند حداقل ۱۵۰ میلیارد دلار است، حدود نیمی از این سرمایه توسط مردم قابل مشارکت و سرمایه گذاری است و امروز پسانداز دلاری مردم از کل صادرات کشور بیشتر شده است. لازمه مشارکت مردم در اقتصاد و ورود پسانداز خانگی به چرخه اقتصاد، اعتماد مردم به دولتمردان است.
وی خطاب به دولت گفت: پیشنهاد ما تحقق مدنیت اقتصادی است. مهمترین مسئله و اقدام فوری دولت باید اعتمادسازی با مردم باشد.
نماینده مردم ساری در مجلس با تاکید براینکه اعتمادسازی با مردم مهارت نرم دولت است و چندان نیاز به سختافزار و بودجه ندارد، افزود: شفافیت پاسخگویی، تکریم ارباب رجوع و فرهنگ اداری مبتنی بر فرهنگ ایرانی و اسلامی مهارت نرم افزاری دستگاههای دولتی و اداری است. شفافسازی تعداد پرسنل و نیروها، شفافسازی از پرداختها و عدالت در پرداخت حقوق، شفافسازی درآمدها و هزینه کردهها و ارائه اطلاعات دقیق و به روز درباره عملکرد دولت و تصمیمگیریها از مهم ترین اولویتهاست.
بابایی کارنامی تاکید کرد: دولت در فرایندهها از تصمیم گیری تا برنامهریزی و اجرا و واگذاری اختیارات به استانداران نباید از دولت هوشمند غافل شود. دولت باید در سال سرمایهگذاری برای تولید ماموریت هر یک از استانها را برای تحقق این هدف ملی مشخص سازد. مازندران میتواند در حوزه تولید محصولات کشاورزی، توسعه گردشگری و خدمات تجارت و بازرگانی در منطقه آزاد و اقتصاد دریا محور برای تحقق این هدف ملی سرمایهپذیر و سرمایهگذار باشد.
وی با بیان اینکه بانکها به جای حرکت به سمت بانکداری الکترونیک با خرید املاک تجاری و گسترش شعب فیزیکی احتکار ملک میکنند، تصریح کرد: بانکهای خصوصی همه قوانین بانکداری را زیر پا گذاشتند و هیچ اقدامی به اندازه مهار بانکهای خصوصی ایران را نجات نمیدهد، از این رو در سال جدید دولت را به تحقق مدنیت اقتصادی، اعتمادسازی به مردم، توسعه تعاونیها، تحقق دولت هوشمند، بهبود بهرهوری، مشخص شدن ماموریتهای استانی و استانداران و مهار بانکها توصیه میکنم.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: ایران، کهنترین تمدن بشری و معلم زبان و گفتوگو در سیاست خارجی است. دنیا بداند قدمت گفتوگو و مذاکره به قدمت زندگی بشر است و ایران باستان به عنوان کهنترین تمدن بشری و معلم زبان و گفتوگو، سیاست گفتوگو و سیاست خارجی ما بر اساس منویات مقام معظم رهبری و متن سند چشم انداز بر اساس عزت حکمت و مصلحت بوده است و مذاکره ابزاریست برای تحقق اهداف ملت ایران و تا زمانی که این ابزار بتواند اهدافمان را محقق کند از آن استفاده خواهیم کرد.
نظر شما