به گزارش «نماینده»، مهدی اقراریان عضو کمیسیون حقوقی و نظارت شورای شهر تهران در پاسخ به این سؤال که آیا در شرایط فعلی بودجه انتقال پایتخت را داریم یا خیر؟ توضیح داد: بستگی به رویکرد و نگاه ما به مسئله دارد. وقتی در مورد موضوعی در حوزه سیاستگذاری حرف میزنیم، اولین دغدغهمان، این است که آیا اصلا برای آن کار پول داریم یا خیر. نگاه من این است که سرمایه دولت و حاکمیت تنها پول نیست، بلکه ابزارهایی است که در اختیار دارد.
او ادامه داد: موضوع انتقال پایتخت طرحی است که نیاز به یک دوره زمانی دارد و پیشبینی اولیه ما این است که بین ده تا پانزده سال برای این کار زمان نیاز است. به نظر من یکی از اضلاع بسیار مهم، پیشرو و پیشگام این حوزه بخش خصوصی خواهد بود. در صورتی که بخش خصوصی بیاید و پیشگام موضوع انتقال پایتخت باشد، این امکان فراهم است. من معتقدم اگر دولت با استفاده از قوانین و مقررات موجود، مشوقهایی را ایجاد کند، این امکان فراهم خواهد شد که پایتخت در این دوره زمانی منتقل شود.
وی با بیان اینکه موضوع انتقال پایتخت به نظر من امکانپذیر است اما نیاز به جرأت، شهامت و یک تصمیم ملی دارد، گفت: متاسفانه نگاه کوتاهمدت سیاستگذاران کشور و نگاه به دوره مسئولیتی چهارساله و هشتساله امروز تبدیل به یک آفت بسیار جدی در حوزه حکمرانی کشور شده است. امروز هر سیاستگذاری تنها به دوره خود میاندیشد و مسائل را با نگاه محدود زمانی دوره خود دنبال میکند. ابرچالش حکمرانی کشور امروز این است که نگاه بلندمدتی برای اداره کشور وجود ندارد.
اقراریان در پاسخ به این پرسش که آیا طرح مسئله انتقال پایتخت در این دولت جدی است؟ گفت: به باور من، ما در آینده میتوانیم در مورد این موضوع قضاوت کنیم اما برگزاری دو جلسه در این دولت نشان داده که این مسئله جزء دغدغههای دولت است.
وی تذکر داد: ما نمیتوانیم بر واقعیتهای تهران چشم ببندیم، چرا ما مسئله نجات تهران را مطرح کردیم؟ نجات در چه شرایطی مطرح میشود؟ در شرایط بحرانی. امروز من بهعنوان عضو شورای اسلامی شهر تهران به صراحت میگویم که تهران در شرایط بحرانی قرار دارد. نمیدانم چرا عدهای خجالت میکشند یا میترسند این حرف را بزنند یا اینکه میگویند مردم را نگران نکنید. اتفاقاً به نظر من شهروندان تهرانی باید نگران باشند. من بهعنوان یک پدر امروز نگران آینده فرزندانم در این هوای آلوده هستم.
او افزود: چه کسی است که امروز نگران خانواده و فرزندانش نباشد؟ ما امروز در هوایی تنفس میکنیم که در بیشتر روزهای سال در شرایط ناسالم قرار دارد. این یک واقعیت است؛ چه سیاستگذاران و مسئولان چشمشان را بر روی واقعیت ببندد و چه نبندند. ما در آینده باید میلیاردها تومان در حوزه بهداشت و درمان و سرطان هزینه کنیم و این پولها از جیب کشور خواهد رفت. امروز اگر این واقعیت را پنهان کنیم در آیندهای نه چندان دور با واقعیتهای تلختری مواجه خواهیم شد و این نشان میدهد که سیاستگذاریهای ما در سالهای گذشته اشتباه و ناکارآمد بوده است.
اقراریان تصریح کرد: من این گفتمان رئیس جمهور محترم را بسیار میپسندم و چقدر خوب است که اشتباهات خود را بپذیریم، با مردم صادقانه صحبت کنیم و به مردم بگوییم که در این موضوع اشتباه کردهایم. اتفاقاً این در فرهنگ رهبری هم وجود دارد. همانطور که به خاطر دارید چند سال پیش رهبری به صراحت اعلام کردند که من در موضوع سیاستگزاری جمعیت اشتباه کردم. ما باید امروز بهعنوان سیاستگذاران شهر این را بگوییم که مسیری که تا به امروز آمدهایم مسیر اشتباهی بوده است. من باور دارم که ما کماکان مسیر اشتباه گذشته را دنبال میکنیم. استدلال من برای این حرف این است که شرایط تهران هر روز در حال بدتر شدن است. امروز با پدیدههایی در تهران مواجه هستیم که در سالهای گذشته نداشتیم و این نشان دهنده سیاستی شکستخورده است.
نماینده شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: من از رییس جمهور محترم، وزرا و هیأت دولت دعوت میکنم که به کمپین نجات تهران بپیوندند و کمک کنند که پایتخت را از این شرایط نجات دهیم. به عقیده من کمپین نجات تهران میتواند به الگویی امیدآفرین برای حل مسائل کشور تبدیل شود. امروز جوانان ما در محیط دانشگاهها این سوال را از ما بهعنوان معلم میپرسند که چرا دولت و مجموعههای حاکمیت مشکلات کشور را حل نمیکنند؟ چرا ما با این حجم از مسائل مواجهیم؟ آیا مسئله را نمیدانند یا راه حل آن را بلد نیستند؟
وی در پایان گفت: کمپین نجات تهران ایدهای است که ما در حال طرح آن هستیم، هم زیرساختهای قانونی آن وجود دارد هم انشاءالله در شورای اسلامی شهر تهران دغدغهها و مسائل کارشناسی آن را مطرح میکنیم و مطالبهگری را دنبال خواهیم کرد. اگر ما موفق شدیم از طریق کارگروه ملی نجات تهران مشکلات و مسائل تهران را حل کنیم این تبدیل به یک الگو و مدل برای حل مشکلات و مسائل دیگر شهرها خواهد شد. وقتی ما درباره تهران صحبت میکنیم از یک بیستم جمعیت ایران حرف میزنیم و تمرکز برای حل مسئله یک بیستم جمعیت ایران میتواند الگویی را برای حل مشکلات و مسائل کشور به دست دهد.
نظر شما