به گزارش «نماینده»، محمد قسیم عثمانی ، با اشاره به مبحث پیش بینیپذیری اقتصاد،اظهار کرد: به نظرم پیش بینی پذیری اقتصاد بیشتر به ثبات سیاسی مربوط است.
نماینده مردم «بوکان» در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بیثباتی سیاسی باعث تغییر انتظارات شده و تغییر انتظارات، اجازه نمیدهد تا ما ثبات اقتصادی داشته باشیم،گفت: اگر قصد داریم به ثبات اقتصادی دست یافته و اقتصاد را پیشبینی پذیری کنیم، لازمه آن این است که به ثبات سیاسی بیشتر توجه شود به اعتقاد بنده یکی از راههای مهم در این بخش این است که ما ارتباطمان را در سطوح بین الملل، اصلاح و تعدیل کنیم.
وی با بیان اینکه بدون تعدیل سیاستهای بینالمللی و نوع روابطمان با دنیا و همسایگان، نمیتوانیم به ثبات سیاسی لازم دست پیدا کنیم، ادامه داد: یک سویه دیگر در موضوع پیش بینیپذیری اقتصاد به مسائل داخلی باز می گردد.در این بخش ما با موضوعاتی از قبیل تصمیمات خلق الساعه مواجه هستیم، البته این موارد قابل کنترل است..به عنوان مثال تنوع بخشنامهها و خلق مکرر قوانین، همگی اقتصاد را پیش بینی ناپذیر میکند.
وی تاکید کرد: به عنوان مثال فردی میآید و یک کارخانه داروسازی احداث کرده و اما به واسطه قانونی واردات دارو در کشور آزاد میشود، لذا وقتی واردات دارو آزاد شد، پیش بینیهای آن کارخانهدار هیچ خواهد شد و همه سرمایهگذاری آن به هدر خواهد رفت.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قانون و آیین نامههای مختلف باعث میشود تا اقتصاد غیر قابل پیش بینی شود، تاکید کرد: به واقع این عوامل قابل حذف و اصلاح است. از این رو ما نباید به صورت مکرر قوانین مربوط به حوزه اقتصاد را تغییر دهیم.
عثمانی تصریح کرد: یک بخش از این مسئله به دولت بستگی دارد لذا دستورالعملهایی که دولت در رابطه با موضوعات مختلف ارائه میدهد نباید قوانین را تغییر دهد. بنابراین وقتی دستورالعملها ثابت بماند، فعالان اقتصادی میتوانند آینده پیش رو را پیش بینی کنند.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه پیش بینی ناپذیری اقتصاد، خسارت زیادی را به کشور وارد کرده است ادامه داد: به واقع هر طرح اقتصادی حائز «مطالعه طرح» است؛ در این بخش پیش بینی منافع آتی طرح مد نظر قرار میگیرد. لذا وقتی ما در این شرایط نتوانیم آینده را پیش بینی کنیم، دیگر نمیتوانیم درباره آن طرح تصمیمگیری کنیم که این طرح آیا به صرفه است و یا خیر؟
عثمانی تاکید کرد:یکی از دلایل توقف رشد اقتصادی کم توجهی به موضوع سرمایهگذاری است چرا که سرمایهگذار نمیتواند شرایط آینده را به خوبی پیش بینی کند..
نظر شما