به گزارش «نماینده»، نمایندگان در نشست علنی امروز (چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت ماه) در جریان بررسی گزارش شور دوم کمیسیون اجتماعی در مورد لایحه اصلاح ماده (۸۷) قانون مدیریت خدمات کشوری پس از استماع نظر موافقان و مخالفان با ماده واحده این لایحه مبنی بر تعطیلی شنبهها با ۱۳۶ موافق، ۶۶ مخالف و ۳ رأی ممتنع از مجموع ۲۱۵ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
لازم به ذکر است که این مصوبه بر اساس قانون اساسی برای اجرایی شدن، باید به تأیید شورای نگهبان برسد.
عبدالرضا مصری در جریان بررسی این لایحه گفت: لازم است همکاران توجه کنند در اصل هفدهم تعطیل رسمی ایران روز جمعه است و نه در لایحه دولت چیزی به عنوان تعطیل رسمی عنوان شده و نه در مصوبه کمیسیون و قانون اساسی روز جمعه را تعطیل رسمی برای تمام کشور اعلام کرده است و ۵ روز کاری برای جامعه یعنی کارکنان دولت و کارگران که ساعت موظف برای آنها تعیین شده است، قبلا ۶ روز تعیین شده بود اما تهران عملا ۵ روز را تجربه میکند اما تعطیل رسمی به آن اضافه نشده است.
وی افزود: در هیچ جای لایحه دولت و مصوبه کمیسیون تعطیل رسمی اضافه نشده و تعطیل رسمی ما همان روز جمعه است و این کار برای کسانی است که ساعت کار موظف دارند و مابقی فعالیت اقتصادی کشور به جا است.
صحبتهای نایب رئیس مجلس در حالی است که تعدادی از نمایندگان نظیر میرتاجالدینی پیشنهاد بازگشت به لایحه دولت و عدم تعیین روز خاص برای تعطیلات را مطرح کرد و نمایندگان با این پیشنهاد مخالفت کردند.
همچنین علیرضا سلیمی نیز در اخطاری ناظر بر قانون اساس تصریح کرد: بر اساس اصل ۱۷ و اصل ۶۷ نباید در سالی که موضوع اقتصادمحور است بحث کاهش ساعت کاری مطرح شود ضمن اینکه اقتصاد مربوط به پیشبینیهای آینده است و هر روزی که تعطیل باشد کار پیش میرود و نفت برای سالهای بعد پیش فروش میشود.
در ماده واحده این لایحه آمده است:
ماده واحده - ماده (۸۷) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۱۳۸۶/۷/۸) با اصلاحات و الحاقات بعدی) و تبصره های آن به شرح زیر اصلاح میشود
ماده ۸۷ - ساعات کار کارمندان دستگاههای اجرایی چهل ساعت در هفته است و ترتیب و تنظیم ساعات کار ادارات به پیشنهاد سازمان اداری و استخدامی کشور و تصویب هیأت وزیران تعیین میگردد تغییر ساعت کار کارمندان با رعایت سقف مذکور و در چهارچوب دستورالعمل پیشنهادی سازمان اداری و استخدامی کشور که به تصویب هیأت وزیران میرسد بر عهده ذی ربط میباشد. میزان ساعات تدریس معلمان و اعضای هیأت علمی از ساعات موظف در طرحهای طبقه بندی مشاغل ذی ربط تعیین خواهد شد.
تبصره -۱ کارمندان میتوانند با موافقت دستگاه اجرائی ساعات کار خود را تا یک چهارم ساعت کار روزانه (حداکثر (۱۰) ساعت در هفته تقلیل دهند میزان حقوق و مزایا نحوه محاسبه سوابق خدمت این قبیل کارمندان متناسب با ساعات کار آنان تعیین خواهد شد.
تبصره -۲ متناسب با تغییرات فناوری و در شرایط اضطرار و بحران نظیر آلودگی هوا کمبود انرژی، وقوع حوادث غیر مترقبه شیوع بیماریهای فراگیر یا در ایام خاص نظیر ماه مبارک رمضان ساعت کار و نحوه ارائه خدمت و تقویم آموزشی مدارس و مراکز آموزش عالی فارغ از رعایت سقف مذکور در این ماده توسط سازمان اداری و استخدامی کشور تهیه و به تصویب هیات وزیران می رسد.
تبصره ۳- تمامی دستگاههای اجرائی اعم از ستادی و استانی به استثنای واحدهای نظامی انتظامی و امنیتی و بخش عملیاتی واحدهای خدمت رسانی از قبیل بیمارستانها مراکز بهداشتی درمانی مراکز بهزیستی بانک ها و اماکن ورزشی موظفند ساعات کار خود را در پنج روز هفته از روز یکشنبه تا پنج شنبه تنظیم نمایند فهرست کامل بخش عملیاتی واحدهای خدمات رسانی موضوع این تبصره ظرف مدت سه ماه از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون توسط سازمان اداری و استخدامی کشور تهیه و به تصویب هیات وزیران می رسد.
تبصره -٤ در تمامی قوانین و مقرراتی که از مبنای چهل و چهار ساعت کار در هفته و یکصد و هفتاد و شش ساعت کار در چهار هفته متوالی استفاده شده است نظیر قانون کار مصوب ۱۳۶۹/۸/۲۹ مجمع تشخیص مصلحت نظام با اصلاحات والحاقات بعدی از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون به ترتیب به چهل ساعت در هفته و یکصد و شصت ساعت کار در چهار هفته متوالی اصلاح می شود و کاهش ساعات کاری موجب کاهش حقوق و دستمزد و مزایای قانونی کارکنان و کارگران موضوع این تبصره نمیگردد اجرای حکم این تبصره در خصوص دستگاههایی که مستقیماً تحت نظر مقام معظم رهبری است منوط به اذن معظم له می باشد.»
ادامه دارد
نظر شما