به گزارش «نماینده»، عباس مقتدایی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به تصویب کلیات طرح تأسیس سازمان حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه در صحن مجلس، اظهار کرد: طرح تأسیس سازمان حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه در پایان سال ۱۴۰۰ مطرح و برای بررسی به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ارجاع شد. در پایان سال ۱۴۰۱، این طرح پس از اعمال یک سری تغییرات و اصلاحات در کمیسیون امنیت ملی مجلس، به تصویب رسید.
وی افزود: طرح تأسیس سازمان حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه ناظر بر آن است که مرکز به سازمان تبدیل شود؛ در واقع، هماکنون مرکزی در قوه قضائیه در این راستا وجود دارد که با تصویب این طرح، این مرکز به سازمان ارتقا پیدا میکند.
مقتدایی اضافه کرد: صرفاً کلیات این طرح در صحن مجلس به تصویب رسیده است و این طرح دو شوری شد، به این معنا که ابتدا جزئیات آن در کمیسیون امنیت ملی و سپس در صحن مجلس، بررسی خواهد شد؛ بر این اساس، ما نمیتوانیم تا زمانی که جزئیات طرح در مجلس به تصویب نرسیده است، درباره جزئیات آن اظهار نظر کنیم.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی افزود: قطعاً مجلس اصلاحاتی را در جزئیات این طرح اعمال خواهد کرد؛ کلیات طرح تأسیس سازمان حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه ناظر بر این است که سامانههای اطلاعاتی هوشمند برای شناسایی، کشف، پیشگیری و مقابله با انواع فساد احتمالی در قوه قضائیه اعم از مراجع قضائی، سازمانهای تابعه، مراکز وابسته و حتی اشخاص و پروندهها در قوه قضائیه شکل بگیرد.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با تشکیل سازمان حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه، این قوه میتواند در سطحی بالاتر و مطمئنتر نسبت به پیشگیری یا مقابله متناسب با فشارها، تهدیدات، تطمیع و فریب علیه مقامات و کارکنان قوه قضائیه و به طور کلی در راستای صیانت بیشتر، اقدام کند. مجلس کلیات این طرح را با هماهنگی قوه قضائیه و با موافقت دولت، پذیرفته است اما در هفتههای آینده متن دقیق آن، در نتیجه تکمیل فرایند قانونگذاری، مشخص خواهد شد.
مقتدایی در پاسخ به برخی از انتقادات مبنی بر موازیکاری با سایر دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی کشور گفت: این سازمان مربوط به درون قوه قضائیه و موضوعات متمرکز در قوه قضائیه است و تصویب این طرح یا تشکیل این سازمان، آنگونه که در خود متن این طرح هم به آن اشاره شده، منافاتی با فعالیتهای ذاتی دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی کشور مانند وزارت اطلاعات یا سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ندارد.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چه فردی قرار است رئیس این سازمان را تعیین کند، گفت: این موضوع منوط به مصوبهای است که هنوز نمیدانیم به چه صورت در مجلس تصویب خواهد شد و در جریان بررسی جزئیات این طرح، این مساله مشخص میشود؛ البته چون این موضوع به عنوان یک مبحث درون قوه قضائیه است، قاعدتاً همه مسائل آن درون قوه قضائیه، تدبیر و ساماندهی خواهد شد.
مقتدایی اظهار کرد: تأسیس سازمان حفاظت و اطلاعات قوه قضائیه به معنای آن نیست که این سازمان به صورت جزیرهای جدا باشد چراکه موضوعات اطلاعاتی و امنیتی، پیوستگی نهادهای مختلف را به همراه دارد؛ تشکیل این سازمان در راستای تکمیل و تقویت فعالیتهای درون قوه قضائیه خواهد بود، نه اینکه قوه قضائیه از سایر بخشهای کشور جدا شود.
نظر شما