شناسهٔ خبر: 181986 - سرویس مجلس
نسخه قابل چاپ منبع: خانه ملت

افزایش تعاملات پارلمانی ضرورت دارد/استقبال تهران از گسترش مناسبات با هانوی

رحیمی جهان آبادی رحیمی جهان آبادی رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و ویتنام گفت: دو کشور از ظرفیت‌های فراوانی در عرصه‌های تجاری، صنعتی، اقتصادی و سیاسی برای توسعه مراودات دوستانه فی‌مابین برخوردار هستند و ایران از گسترش مناسبات با ویتنام استقبال می‌کند.

به گزارش «نمابنده»، جلیل رحیمی جهان آبادی رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و ویتنام با همتای خود در پارلمان آن کشور دیدار و گفتگو کرد

وی در ابتدای این دیدار از استقبال گرم رییس گروه دوستی پارلمانی ویتنام و ایران قدردانی کرد و گفت: تحرک بخشی پارلمانی پیش زمینه تقویت روابط میان دولت‌ها است و سفر رئیس مجلس پارلمان ویتنام به تهران در راستای تقویت مناسبات، تاثیر گذار بوده است.

رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و ویتنام با اشاره به توسعه روابط دو کشور در بخش های مختلف ابراز امیدواری کرد و افزود: بررسی ابعاد توسعه روابط نیاز به تقویت کمیسیون های خاص و مشترک پارلمان‌های دو کشور دارد و از دیدگاه مجلس شورای اسلامی همکاری در این موضوع حائز اهمیت است.

وی آمد و شدهای پارلمانی و دولتی فی‌مابین دو کشور را فصل جدیدی در تعاملات پارلمانی بر شمرد و ابراز کرد: توسعه مناسبات و تحرکات پارلمانی منجر به ایجاد موافقتنامه و تفاهم‌نامه‌هایی فی‌مابین دو کشور شده و پیگیری در جهت عمل به این موضوعات، تلاش جدی مجالس و دولتهای دو کشور را می‌طلبد.

رحیمی جهان آبای با اشاره به سوابق مبارزاتی ویتنام با کشورهای استکباری، تاکید کرد: تجربه تلخ جنگ و خسارات پیرامونی آن، مسیر توسعه را بر مبنای خوداتکایی برای ویتنام هموار کرده و این کشور در ابعاد سیاسی و اقتصادی برای ایران حائز اهمیت است.

نماینده مردم تربت‌جام، تایباد و باخرز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سطح پایین روابط اقتصادی کشورمان با ویتنام، اظهار کرد: سطح روابط اقتصادی فی‌مابین دو کشور مناسب نیست و حجم مبادلات و گسترش مناسبات با توجه به ظرفیت‌های دو کشور می‌تواند بیش از پیش ارتقا یابد.

وی تصریح کرد: عمده‌ترین هدف سفر هیئت پارلمانی جمهوری اسلامی ایران به ویتنام رایزنی در جهت متناسب‌سازی سطح روابط اقتصادی با سطح روابط مطلوب سیاسی فی‌مابین دو کشور است.

رحیمی جهان آبادی در همین راستا عنوان کرد: ویتنام جذب سرمایه‌گذاری خارجی در پروژه‌های گوناگون را با موفقیت پشت سر گذاشته و ایران نیز ظرفیت‌های زیادی در زمینه گوناگون پزشکی، دارو، محصولات کشاورزی، دامی و پتروشیمی را در اختیار دارد که ورود به این موضوعات انتفاع دو کشور را در بر خواهد داشت.

وی در ادامه این موضوع، به مواضع و دیدگاه‌های مشترک دو کشور در بسیاری از مسائل بین‌المللی اشاره کرد و یادآور شد: با گذشت بیش از پنجاه سال از آغاز مناسبات رسمی سیاسی، اینک دو کشور از ظرفیت‌های فراوانی در عرصه‌های تجاری، صنعتی، اقتصادی و سیاسی برای توسعه مراودات دوستانه فی‌مابین برخوردار هستند و ایران از گسترش مناسبات با ویتنام استقبال می‌کند.

رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و ویتنام به نقش مهم همکاری‌های پارلمانی و رایزنی‌های مستمر میان مقامات دو کشور به منظور تسهیل و تسریع در روند مناسبات فیمابین در همکاری‌های پارلمانی تاکید کرد و یادآور شد: تعامل و ارتباط میان گروه‌های دوستی پارلمانی به افزایش درک متقابل از فرصت‌ها و امکانات دو کشور برای گسترش روابط دو کشور کمک شایانی می‌کند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در بخشی دیگر از سخنان خود به مواضع مشترک دو کشور در قبال موضوع فلسطین و بحران غزه اشاره کرد و گفت: فاجعه آفرینی رژیم اشغالگر قدس، امنیت و ثبات منطقه را تهدید می‌کند؛ به نحوی که ماشین کشتار این رژیم، زنان، کودکان و بیمارستانها را هدف قرار داده است که این هجوم غیرانسانی واکنش صریح و پر شتاب جامعه بین المللی را موجه می‌سازد.

وی ضمن تشکر از دیدگاه مثبت و انسانی ویتنام در قبال بحران غزه، ابراز کرد: ویتنام با تلاش و مبارزه، استقلال خود را به دست آورده و امروز درک درستی از اشغال فلسطین توسط رژیم صهیونسیتی و کشتار بی‌رحمانه در غزه دارد.

رحیمی جهان آبادی سطح روابط سیاسی دو کشور را با توجه به مواضع مستقل ویتنام در مسائل جهانی بسیار مطلوب و دوستانه‌ بیان کرد و افزود: ایران و ویتنام روند رو به رشدی را در حوزه های مختلف سیاسی، اقتصادی و تجاری تجربه می کنند.

رییس گروه دوستی پارلمانی ایران و ویتنام، افزود: هیات پارلمانی جمهوری اسلامی ایران طی این سفر با مسئولین و مقامات عالی رتبه سیاسی عالی رتبه ویتنام در زمینه توسعه و گسترش همکاری‌های فیمابین تبادل نظر خواهد کرد.

در ادامه این دیدار دودوک ها رئیس گروه دوستی پارلمانی ویتنام و ایران نیز ضمن ابراز خرسندی از سفر هیأت پارلمانی کشورمان به هانوی، ایران را قدرت مهم منطقه و دارای ظرفیت تأثیرگذاری در تحولات منطقه برشمرد و گفت: توسعه همه جانبه روابط با ایران به ویژه مناسبات تجاری و اقتصادی محور مهم و جزء اهداف سیاست‌های منطقه‌ای ویتنام است.

وی از برقراری آتش بس ‌و توقف حملات رژیم اشغالگر قدس به غزه استقبال کرد و افزود: ویتنام با حمله رژیم اشغالگر صهیونیستی به بیمارستان، مدارس و مردم عادی مخالف بوده و برای ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه آمادگی دارد.

در این نشست دوجانبه، سیدمصطفی آقا میرسلیم و رضا حاجی پور از اعضای گروه دوستی پارلمانی و محمود احمدی بیغش عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای نیز حضور داشته و نکته نظرات خود را بیان کردند.

نظر شما