به گزارش «نماینده»، محمدرضا پورابراهیمی در ارزیابی خود از نحوه اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی، اظهار داشت: در نظر گرفتن طرح کالابرگ الکترونیکی برای آن بود که ما بتوانیم قیمت تعدادی از اقلام مصرفی مردم را که بیشتر مربوط به سبد معیشتی آنان است، تا حدی ثابت نگه داریم و مردم دغدغهای برای تهیه کالاهای اساسی خود نداشته باشند.
وی با بیان اینکه روش اجرای کالابرگ از نظر ما اشکالات فراوانی دارد، گفت: اولین نکته آن است که دهکهای کم درآمد جامعه به دلیل نیاز به نقدینگی، یارانه نقدی را به کالابرگ ترجیح میدهند و برای آنان دریافت یارانه نقدی از کالابرگ مزیت بیشتری دارد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه از سوی دیگر صرفاً یکسری از فروشگاهها متصل به طرح کالابرگ الکترونیک هستند، ادامه داد: بر این اساس، دهکهای مشمول برای استفاده از کالابرگ باید به فروشگاههای خاصی مراجعه کنند، در حالی که بخش قابل توجهی از افراد مشمول طرح کالابرگ الکترونیکی در محرومترین مناطق کشور هستند و باید مشخص شود که این افراد چقدر امکان دسترسی به این فروشگاهها را برای تهیه کالاهای اساسی دارند. لازم است تعداد فروشگاههای متصل به سامانه کالابرگ الکترونیک افزایش یابد.
نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: از نظر ما در روش اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی اشکالات اساسی به ویژه در زمینه تعداد اقلام اساسی وجود دارد و باید این اشکالات مرتفع شود.
پورابراهیمی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا مجلس دستورالعمل مشخصی برای اجرای طرح کالابرگ تعیین نمیکند، گفت: دستورالعمل اجرایی قوانین را خود دولت باید تعیین کند. انتظار ما آن است که دولت آئیننامه دقیقی برای اجرای طرح کالابرگ داشته باشد، به گونهای که انتفاع آن به مردم برسد. البته تلاش ما آن است تا چارچوبهای دقیقتری را در لایحه بودجه سال آینده یا در لایحه برنامه هفتم توسعه درباره طرح کالابرگ بیاوریم تا دولت تکلیف دقیقتر خود را بداند.
نظر شما