شناسهٔ خبر: 181239 - سرویس سیاست
نسخه قابل چاپ منبع: خبرنامه دانشجویان

یک عضو دیگر شریان استعفا داد

شریان حواشی شریان تنها به مجوز یا عدم مجوز آن خلاصه نمی شود و در روزهای اخیر حتی اعضای آن که معرفی شدند یکی پس از دیگری در حال خارج شدن یا تکذیب عضویت خود در این حزب هستند.

به گزارش «نماینده» تحرکات مختلف احزاب و گروه های سیاسی اصولگرا و اطلاحطلب برای انتخابات مجلس شورای اسلامی چند ماهی است شروع شده است اما اعلام موجودیت تشکلی جدید به نام شریان با افرادی نام آشنا تحلیل ها و گمانه زنی ها درباره مشی سیاسی آن را در پی داشته است.

اعلام موجودیتی که مالک شریعتی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون ماده ۱۰ احزاب وزارت کشور، در روزهای گذشته در توییتی با اشاره به فعالیت غیر قانونی بعضی از اجتماعات سیاسی (با هر تابلویی) از لزوم پیگیری و تبعیت افراد از قانون تاکید کرده بود.

یک عضو دیگر شریان استعفا داد

اشاره مالک شریعتی در توییت خود هم به جبهه اصلاحات و هم به یکی از احزاب تازه تاسیس جریان اصولگرایی به نام «شریان» بود. شریعتی در این توییت خود به مصاحبه عبدالله مرادی مدیرکل سیاسی وزارت کشور و دبیر کمیسیون ماده ۱۰ احزاب نیز استناد کرده که وی در این مصاحبه گفته بود: یکی از آسیب‌های فعالیت حزبی، فعالیت سیاسی بدون شناسنامه و بدون مجوز است که عموما فصلی و با اهداف انتخاباتی صورت گرفته و تداوم این فعالیت‌ها به مرور باعث تضعیف کار سیاسی تشکیلاتی و بی‌انگیزگی در فعالان سیاسی می‌شود.

در مصاحبه دبیر کمیسیون ماده ۱۰ احزاب، مرادی از تشویق فعالان سیاسی برای فعالیت سیاسی شناسنامه‌دار سخن می گوید و به ممنوعیت و برخورد قانونی با فعالیت‌های حزبی غیرقانونی با استفاده از عناوین کلی مانند گام دوم، ایران قوی و ... تاکید دارد.

توئیتی که با واکنش حمید رسایی یکی از فعالین حزب تازه تاسیس شریان همراه بود. رسایی در پاسخ به اتهام عدم مجوز حزب مطبوع خود، خواستار ارائه مجوز فعالیت شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی شد که شریعتی نیز عضو شورای مرکزی این ائتلاف است.

در ادامه مالک شریعتی هم در پاسخ به این ادعای حمید رسایی، مجوز فعالیت شورای ائتلاف از وزارت کشور، که قبل از انتخابات مجلس سال ۹۸ صادر شده را منتشر کرده و از رسایی خواست که از مخاطبین خود، بابت این ادعا عذرخواهی کند، و به عنوان عضو موسس شریان برای پیگیری مجوز این حزب در کمیسیون ماده ۱۰ احزاب اقدام کند.

رفیعی و ترابی: عضو شریان نیستیم

یک عضو دیگر شریان استعفا داد

اما حواشی شریان تنها به مجوز یا عدم مجوز آن خلاصه نمی شود و در روزهای اخیر حتی اعضای آن که معرفی شدند یکی پس از دیگری در حال خارج شدن یا تکذیب عضویت خود در این حزب هستند.

در روزهای اخیر نام سمیه رفیعی، نماینده مردم تهران در مجلس در صدر لیست اعضای شورای مرکزی شریان ذکر می شد و حتی عکس آن در پوسترهای رسانه ای شده در صدر آن کنار حمید رسایی گذاشته می شد اما دفتر این نماینده مجلس در اطلاعیه ای اعلام کرد که وی عضو هیچ حزبی نیست.

بر اساس پیگیری‌های بعمل آمده در خصوص عضویت و مسئولیت سمیه رفیعی نماینده مردم تهران در یکی از احزاب که روزهای گذشته مجمع عمومی آن برگزار شد، دفتر وی اعلام کرد: خانم رفیعی در هیچ حزبی عضویت و مسئولیت نداشته و بر انجام امور نمایندگی مردم در مجلس شورای اسلامی و فعالیت های تخصصی حوزه محیط زیست و مسائل حوزه زنان در جهت هم افزایی و وحدت همه جریانات جبهه انقلاب تمرکز دارند.

بعد از رفیعی، ناصر ترابی که گفته می شد یکی دیگر از اعضای شریان است نیز در اطلاعیه ای اعلام کرد که در این حرب سیاسی فعالیتی ندارم. در بخشی از اطلاعیه ترابی آمده است: بنده کمترین به جز یک جلسه توفیق و سعادت نداشتم در جلسات مجموعه شریان باشم. دوستان مجموعه شریان لطف داشتند و بنده را نیز دعوت و عضو علی البدل شورای مرکزی قرار دادند اما به دلایل مختلف از جمله؛ مشغله فراوان، مغایرت حضور بنده با اساس نامه شریان و تفاوت رویکرد ها و... توفیق حضور در این مجموعه را نداشتم.

در پایان اطلاعیه ترابی نیز آمده است: منظومه فکری امامین انقلاب باید مد نظر همه ما باشد مخصوصا توجه ویژه به فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری (مدظله) راهگشای ما در ادامه مسیر و انتخاب خط مشی ها خواهد بود.

با این وجود شریان در بدو تاسیس با چالش های اساسی رو به رو شده است. "اعلام عدم مجوز و خروج افرادی که به عنوان اعضا معرفی می شوند" از جمله مواردی است که نشان از بی برنامگی و تاسیس یکباره شریان در ماه های نزدیک به انتخابات مجلس شورای اسلامی را دارد.

با این حال باید دید در ماه های باقیمانده به انتخابات مجلس آیا شاهد رشد قاچگونه احزاب خواهیم بود یا می توان امیدوار بود که با ورود وزارت کشور ابتدا احزاب نسبت به اخذ مجوز اقدام کرده سپس آغاز به کار خود را اعلام کنند.

برچسب‌ها:

نظر شما