به گزارش «نماینده»، به نقل از اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل دیوان محاسبات کشور، بذرپاش در این دیدار با اشاره به اشتراکات گسترده فرهنگ، ادبیات، دین و تاریخ دو کشور، اظهار داشت: این اشتراک تمدنی می تواند زمینه ساز همکاری های مضاعف در تمامی شئون و حوزه های اقتصادی، سیاسی و نظارتی باشد؛ در عین حال اما تا سطح مطلوب تعاملات فاصله معناداری وجود دارد که باید با گسترش مناسبات این خلاء را جبران نمود.
رئیس کل دیوان محاسبات جمهوری اسلامی ایران در ادامه تاکید کرد: احیا و عملیاتی نمودن تفاهمنامه همکاری مشترک میان دیوان محاسبات دو کشور که در گذشته منعقد شده است، از جمله اقداماتی است که باید توسط دو دیوان ایران و تاجیکستان در دستور کار قرار گیرد.
بذرپاش با ارائه پیشنهادهایی به همتای تاجیک خود، بیان کرد: انجام حسابرسی های مشترک در زمینه های زیست محیطی، آب و صنایع استخراجی می تواند افزون بر ارتقای سطح همکاری های نظارتی، بر افزایش سطح روابط دو کشور در سایر زمینههای اقتصادی و تجاری نیز یاری برساند.
رئیس کل دیوان محاسبات جمهوری اسلامی ایران، سپس به طرح تاسیس سازمان دیوان محاسبات کشورهای اسلامی (اسلام سای) پرداخت و خاطرنشان کرد: بسیاری از کشورهای اسلامی از تشکیل این سازمان بین المللی استقبال کردند و همین استقبال مبنایی شد تا با نامه نگاری با ۵۸ کشور اسلامی، به شکل رسمی سازوکار تاسیس این نهاد را آغاز کنیم.
بذرپاش تصریح کرد: احداث تونل استقلال، تاسیس نیروگاه سنگتوده دو در تاجیکستان، ثمره تفاهمات مشترک و دوستی میان دو کشور است که می توان با ملاک عمل قرار دادن آنها، سطح روابط نظارتی میان دیوانهای محاسبات ایران و تاجیکستان را نیز گسترش داد.
در این دیدار، شیلازودا کاراهون رئیس دیوان محاسبات تاجیکستان نیز ضمن تبریک ریاست بذرپاش بر سازمان اکوسای گفت: مایه خوشحالی و مباهات است که جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشور دوست و برادر جمهوری تاجیکستان، توانست به عنوان رئیس جدید این نهاد بین المللی معرفی شود.
وی در ادامه اظهار کرد: تجربه های گرانسنگ و غنی دیوان محاسبات ایران در زمینههای حسابرسی و نظارت بر نهادها، می تواند برای دیوان محاسبات تاجیکستان نیز راهگشا باشد و در همین باره، درخواست میکنم با برگزاری دوره های آموزشی مشترک، این تجارب را انتقال دهید.
رئیس دیوان محاسبات تاجیکستان در پایان ضمن استقبال از پیشنهاد بذرپاش مبنی بر تاسیس سازمان دیوان محاسبات کشورهای اسلامی، تاکید کرد: این پیشنهاد می تواند زمینه ساز تاسیس سازمانی قدرتمند و متشکل از کشورهای اسلامی باشد که بتواند همکاری ها میان پیروان آیین محمد(ص) را نیز گسترش دهد.
براساس این گزارش، دیدارهای متناوب رئیس سازمان اکوسای با روسای دیوان محاسبات کشورهای عضو این سازمان بین المللی، به صورت متناوب و از طریق مجازی در دستور کار دیوان محاسبات جمهوری اسلامی ایران قرار دارد.
نظر شما