به گزارش «نماینده»، مهدی اسماعیلی درباره میزان آمادگی فضای آموزشی کشور برای آغاز سال تحصیلی جدید، بیان کرد: برگزاری کلاس های آموزشی به صورت حضوری از اوایل سال جاری و اواخر سال تحصیلی گذشته پس از کنترل بیماری کرونا کلید خورد بنابراین دانش آموزان ما به صورت حضوری در کلاس های آموزشی حضور یافته اند و به نظر می رسد مشکل جدی در فضای آموزشی برای حضور دانش آموزان نباشد.
جایگزینی معلمان بازنشسته برای آموزش و پرورش مسئله مهمی است
وی در ادامه با بیان اینکه مسئله حائز اهمیت، نوسازی و مقاوم سازی مدارس است، اظهار کرد: حجم قابل توجهی از کلاس های ما نیازمند بازسازی هستند که هر ساله مجلس و دولت اعتبارات لازم را برای این موضوع تخصیص می دهند. طبق اطلاعات دریافتی از وزارت آموزش و پرورش مشکل جدی در فضای آموزشی برای بازگشایی مدارس وجود ندارد. اما در خصوص نیروی انسانی و معلمان ما هرساله حدود ۵۰ هزار نفر بازنشسته از آموزش و پرورش داریم که طبیعتا جایگزین کردن این نیروها برای وزارت آموزش و پرورش یک مسئله بوده تا در مهرماه کلاس درسی بدون معلم نماند.
نماینده مردم میانه در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: آموزش و پرورش به دنبال ماموریت مهمی که دارد باید در تمام نقاط کشور خدمات آموزشی ارائه دهد، بنابراین ما به تعداد معلم بیشتری در آموزش و پرورش نیازمندیم تا این وزارتخانه بتواند ماموریت خود را به درستی انجام دهد. آموزش و پرورش بخشی از کسری نیروی خود را از طریق هماهنگی با سازمان امور استخدامی تامین می کند از سوی دیگر باید وزارتخانه نسبت به جذب و ساماندهی معلمانی که در انواع مختلف در این وزارتخانه شاغل هستند اقدام کند.
جای جای کشور باید خدمات آموزشی یکسانی دریافت کنند
اسماعیلی در ادامه تاکید کرد: آموزش و پرورش فعلا بخشی از فعالیت های خود را بر استفاده از ظرفیت معلمان حق التدریسی و اضافه تدریسی ها و معلمان بازنشسته متمرکز کرده تا سال تحصیلی را بدون کسری نیرو آغاز کند. ما این روش را چندان نمی پسندیم چراکه آموزش و پرورش باید به طور اساسی مشکل نیروی انسانی خود را مرتفع کند.
نایب رئیس کمیسیون آموزش مجلس با بیان اینکه در حال حاضر طبق ادعای آموزش و پروش برای شروع سال تحصیلی مشکل خاصی نداریم، گفت: طبیعتا عدالت آموزشی اقتضا می کند هم از نظر کمی و هم از نظر کیفی تمام مناطق کشور از خدمات آموزشی برخوردار باشند و تبعیضی وجود نداشته باشد. باید در جای جای کشور برنامه های وزارت آموزش و پرورش هم از نظر محتوایی و هم از نظر نیروی انسانی و هم از نظر فضای فیزیکی اختلاف چندانی نداشته باشد اما متاسفانه فعلا به این سطح از عدالت آموزشی نرسیده ایم.
اسماعیلی در پایان گفت: ما در کمیسیون آموزش به دولت متذکر شدیم که آموزش و پرورش را یاری کند تا در همه نقاط کشور امکانات آموزشی در اختیار دانش آموزان قرار گرفته و امکان رشد برای دانش آموزان با استعداد در تمام نقاط کشور فراهم گردد.
نظر شما