شناسهٔ خبر: 177947 - سرویس مجلس
نسخه قابل چاپ منبع: خانه ملت

تفویض اختیارات مرحله اول حکمرانی مردمی است

جوکار رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس تاکید کرد: دولت مردمی باید حکمرانی مردمی را پیاده کند و در وهله اول اختیارات را به سطوح پایین تفویض کند اما تا امروز شاهد تفویض اختیارات و تمرکززدایی نبوده ایم.

به گزارش «نماینده»، محمدصالح جوکار با بررسی عملکرد دولت در یکسال گذشته و حکمرانی دستوری در این مدت، گفت: دولتی که با شعار مردمی بودن روی کار آمد باید حکمرانی مردمی را پیاده کند که در حکمرانی مردم باید اختیارات به رده های پایین تفویض شود، تمرکزگرایی آفت کشور است که مانع پیشرفت کشور شده است.

نماینده مردم یزد در مجلس با اشاره به اینکه دولت ۱۹۰ دستور در یکسال اخیر صادر کرده است، بیان کرد: متاسفانه همچنان تصمیمگیری ها در مرکز انجام می شود و از آنجایی که آقایان وقت کمی دارند اکثر تصمیمات روی زمین مانده است از سوی دیگر شاهد هستیم که نهادهای تصمیم گیر دیر به دیر اقدام می کنند.

وی با بیان اینکه باید در بودجه ریزی در طرح های توسعه ای، بودجه در سطوح استان، شهرستان و بخش انجام شود، ادامه داد: از سوی دیگر باید نظارت دستگاه های ذی ربط به صورت مستمر و متمرکز انجام شود اما در حال حاضر برای مسائل جز هم در مرکز تصمیم گیری می شود با این روش یقینا حکمرانی مردمی تحقق پیدا نمی کند و مسائل و مشکلات گذشته مجدد تکرار می شود.

این نماینده مجلس با انتقاد از عدم واگذاری اختیارات به استان ها، عدم تخصیص بودجه برای استان ها، اظهار داشت: همچنان در بودجه، به طرح ها ردیف ملی داده می شود، اعتبار در اختیار وزارت خانه قرار می گیرد و تخصیص آن به سختی انجام می شود، این روش آفت کشور است و معنا ندارد بودجه پروژه ای در سطح استان و روستا به وزارتخانه اختصاص پیدا کند، در حالی که باید طرح های توسعه ای به استان داده شود و توزیع اعتبار با اصل تمرکززدایی صورت گیرد.

جوکار با تاکید براینکه تمرکزگرایی همچنان ادامه دارد، گفت: منافع عده ای در این تعریف می شود که تصمیم گیری و بودجه ریزی در مرکز صورت گیرد، آنها تصور می کنند اگر تمرکززدایی صورت گیرد جایگاه شان از بین می رود در حالی که می توانند نقش نظارتی و راهبری را دنبال کنند و بر مسائل اشراف داشته باشند.

وی تاکید کرد: بررسی عملکرد دولت در یکسال گذشته چه در مورد دستورات صادر شده چه در بخش سفرهای استانی به صورت رسمی در دستور کار کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها قرارنگرفته است اما باید به این بخش ورود کرد.

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس بیان کرد: اگر طرح آمایش استان ها و شهرستان ها تصویب شود، بر اساس توانمندی‌ها و فرصت ها در هر استان طرح و پروژه تعریف می شود، بودجه لازم در اختیار قرار گرفته و اصل رقابت بین استان ها شکل می‌گیرد. باید ترمز کار در استان ها برداشته شود تا با خلاقیت نسبت به مدیریت و جذب منابع اقدام کنند.

نظر شما