شناسهٔ خبر: 176727 - سرویس سیاست
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا

آیت‌الله رئیسی: راهبرد تهران و کاراکاس در برابر دشمن «ایستادگی» است

رئیسی و مادورو رئیس جمهور با راهبردی خواندن روابط تهران - کاراکاس به استراتژی مقاومت دو کشور در برابر قدرت‌های زورگو اشاره کرد و گفت: به اعتراف سخنگوی کاخ سفید، فشارهای حداکثری علیه ایران مفتضحانه شکست خورده و ملت ما عزم دارد تحریم‌ها را به فرصتی برای پیشرفت کشور تبدیل کند

به گزارش «نماینده»، آیت‌الله «سید ابراهیم رئیسی» روز شنبه در نشست خبری مشترک با «نیکلاس مادورو» در مجموعه سعدآباد تهران ضمن خوش آمدگویی به رئیس جمهور ونزوئلا و همراهانشان گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره در عرصه سیاست خارجی به دنبال ارتباط با کشورهای مستقل بوده و ونزوئلا در مقابل تحریم‌های دشمنان و امپریالیسم ایستادگی کرده و مقاومت مثال‌زدنی داشته است.

رئیس جمهور، روابط تهران و کاراکاس را راهبردی خواند و گفت: روابط برادرانه ما ادامه‌دار خواهد بود و امضای سند ۲۰ ساله بین دو کشور نشان‌دهنده این عزم است.

وی افزود: تحریم‌ها و تهدیدها علیه کشورمان در این ۴۲ سال اخیر فراوان بود و ملت ایران تصمیم گرفته تا تحریم‌ها را در جهت پیشرفت کشور به فرصت تبدیل کند.

آیت‌الله رئیسی در عین حال خاطرنشان کرد: همان‌طور که سخنگوی کاخ سفید اعلام کرده، فشارهای حداکثری علیه ایران مفتضحانه شکست خورده است و این نقطه پیروزی برای ملت ایران و نقطه شکست آمریکا و دشمنان است.

وی این نکته را هم گفت که ونزوئلا سال‌های سختی را سپری کرد اما اراده ملت و دولت این کشور این بود که باید در مقابله با دشمنان ایستادگی کند و در همین مسیر هم حرکت کرده است.

آیت‌الله رئیسی ادامه داد: اراده مردم، دولت و رئیس جمهور ونزوئلا این بوده که باید در مقابل تحریم‌ها ایستاد و ما امروز گزارش داریم که این کشور ابرتورم‌ها را پشت‌سر گذاشته‌ و رشد اقتصادی آن آغاز شده است؛ این نشانه خوبی است که به همه ثابت می‌کند مقاومت و ایستادگی جواب می‌دهد و دشمن را وادار به عقب‌نشینی می‌کند.

رئیس جمهور، امضای سند جامع همکاری‌های راهبری ۲۰ ساله بین ایران و ونزوئلا را جلوه‌ای از اراده مسئولان عالی دو کشور برای توسعه روابط در حوزه‌های مختلف دانست و تأکید کرد: همکاری‌های خوبی بین تهران و کاراکاس در حوزه انرژی، نیروگاه‌های حرارتی، تعمیر پالایشگاه‌ها، صادرات خدمات فنی و مهندسی، روابط اقتصادی، دفاعی و نظامی وجود دارد که نشان‌دهنده ظرفیت بالای روابط دو کشور است و دولت سیزدهم به دنبال ارتقای این ارتباطات به بالاترین سطح است.

آیت‌الله رئیسی از حوزه علم و فناوری به عنوان یکی دیگر از حوزه‌ها یاد کرد که تهران و کاراکاس می‌توانند همکاری‌های خوبی در آن حوزه داشته باشند و متذکر شد: گام‌های خوبی برای همکاری‌های علمی و فناورانه با ونزوئلا در ایران برداشته شده و شرکت‌های دانش‌بنیان و پارک‌های علم و فناوری و کشاورزی آماده انتقال تجربیات خود در این زمینه‌ هستند.

وی همچنین با اشاره به راه‌اندازی قریب‌الوقوع خط مستقیم پروازی بین تهران - کاراکس توضیح داد: این اقدام زمینه خوبی برای تسهیل در رفت و آمد شهروندان دو کشور است که منجر به رونق روابط اقتصادی و تجاری می‌شود و روابط دو ملت را نزدیک‌تر خواهد کرد.  

رئیس جمهور در پایان اظهار امیدواری کرد «سفر رئیس جمهور ونزوئلا به ایران نقطه عطفی برای ارتقای هر چه بیشتر روابط دو کشور و تعمیق دوستی دیرینه دو ملت باشد».

نظر شما