به گزارش «نماینده» شهریار حیدری، در توضیح عملکرد وزارت کشور در ساماندهی اتباع بیگانه به ویژه مهاجران افغانستان، گفت: جمهوری اسلامی سالهاست که میزبان مهاجران افغانستانی است. عموما در کشورهای دنیا بحث ساماندهی اتباع بیگانه بر اساس قانون کشوری و بین المللی انجام میشود.
ایران علی رغم میزبانی چند میلیون افغانستانی از کمکهای بین المللی بی بهره است
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، افزود: بر اساس قوانین بین المللی هماسیه کشور بحران زده باید در حد مقدورات اسکان در اختیار مهاجران قرار دهد و نهادهای بین المللی هم باید به کشور میزبان مهاجرین کمک کنند، متاسفانه جمهوری اسلامی علی رغم میزبانی چند میلیون از اتباع افغان، از کمک های بین المللی بی بهره بوده است.
افزایش مهاجرت به ایران در پی تضاد حکومتی در افغانستان
وی در ادامه اظهار کرد: اتباع افغان فرصت شغل را از ایرانیان گرفتند اما به دلیل اینکه این افراد همسایگان مسلمان ما هستند، نظر حاکمیت، نظام و مقام معظم رهبری احترام و اکرام آنها است. متاسفانه با توجه به تنشهای امنیتی در افغانستان، تضاد حکومت در این کشور و عدم استقرار یک حکومت ثابت در افغانستان، به صورت مستمر مردم افغان از معابر رسمی و غیررسمی به ایران مهاجرت میکنند.
نماینده مردم قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس یازدهم، تصریح کرد: عبور از معابر غیررسمی یعنی متجاوز مرزی و طبق قانون باید با آنها برخورد شود اما به دلیل حُسن همجواری و حرمت به اتباع افغان برخورد فیزیکی و نظامی با آنها نکردیم و تعدادی که در مرزها دستیگر شدند را به کشور افغانستان برگرداندیم. در واقع ضعف ساختاری در افغانستان و بی ثباتی و تغییر مکرر دولت ها موجب شده تا مردم این کشور رها شوند.
افزایش حاشیه نشینی و ناامنی در صورت ادامه روند مهاجرت غیررسمی اتباع افغان به ایران
حیدری یادآور شد: متاسفانه انگیزه افرادی که بدون مجوز رسمی وارد کشور میشوند، مشخص نیست لذا لازم است مسئولان جمهوری اسلامی به ویژه مسئولان سازمان اتباع خارجی سریعا نسبت به ساماندهی اتباع بیگانه به ویژه اتباع افغانستانی تدبیری بیندیشد در غیر این صورت این بی نظمی به افزایش حاشیه نشینی و پدیدیه های اجتماعی و مسائل ناامنی تبدیل میشود.
افزایش ترددهای معنادار مهاجران افغان در دوره طالبان
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هیچ کشوری مانند جمهوری اسلامی پذیرای اتباع افغان نبوده است، تصریح کرد: حتی پاکستان و سایر کشورهای همجوار افغانستان نپذیرفتند که مهاجران به این شکل وارد کشور آنها شود زیرا انگیزه مهاجرن مشخص نیست به خصوص در دوره طالبان ترددهای اتباع افغان معنادار شده و نمونه آن هم حادثهای بود که در مشهد رخ داد، مهاجری که از معابر غیررسمی وارد کشور شد و با خلق آن فاجعه تمام مردم ایران را جریحه دار کرد.
لزوم ساماندهی اتباع بیگانه با محوریت وزارت کشور
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، افزود: وزارت خارجه، نهادهای اطلاعاتی و امنیتی با محوریت وزارت کشور که مسئول ساماندهی اتباع بیگانه است باید چارهای بیندیشند تا بیش از این آسیب به پایگاه اجتماعی مردم و همچنین حوزه های امنیتی و اجتماعی کشوور وارد نشود./
نظر شما