به گزارش «نماینده» پرویز محمدنژاد قاضی محله در نشست علنی امروز (چهارشنبه ۲۴ شهریورماه) مجلس شورای اسلامی با اشاره به گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد بررسی وضعیت صنعت استخراج رمزارزهای جهان روا و مبادلات داخلی آن در کشور گفت: امروز تعداد بسیاری از کشورهای دنیا حضور رمزارزها را در داخل کشورشان ممنوع کرده اند، حتی کشورهایی مانند آمریکا که از فناوری های فوق العاده برخوردارند، ماینینگ را نیز ممنوع کرده است، ماینینگ یعنی کارگری، امروز در غالب کشورهای دنیا کارگری می کنند و سودش را برخی از سوداگران می برند.
نماینده مردم لنگرود در مجلس یازدهم ادامه داد: ما در داخل کشور ۶۰ هزار مگاوات تولید برق داریم که ۱۱.۵ درصد آن در مسیر مصرف اتلاف می شود، حدود ۱۲ مگاوات در حوزه برق آبی تولید داریم، اما هیچ پایه برقی برای ما محسوب نمی شود، کما اینکه امسال به کمتر از ۳۵۰۰ مگاوات رسید، ضمن آنکه ۳۰ تا ۵۰ درصد نیز به دلیل اورهال نکردن دستگاه ها از بین می رود و در نهایت آورده ما از مجموعه ۶۰ هزار مگاوات در حدود ۲۷ هزار مگاوات است. این در حالی است که ۱۲ هزار مگاوات نیز تراز منفی داریم که در همین سال جاری خود را نشان داد، لذا این سوال مطرح است که از کدام محل باید یک پروژه بسیار عظیم مانند رمزارزها را تامین برق کنیم؟
وی افزود: بزرگترین خطری که رمزارزها برای برق ایجاد می کند، مصرف دائمی است، چرا که مصارف خانگی، تجاری و صنعتی به صورت سینوسی هستند، لذا در شبکه ایجاد تنفس می کنند و تنها موجودی که وارد شبکه برق شده و به صورت ممتد کار می کند و در مسیر خود به تاسیسات برق آسیب می رساند همین رمزارزها هستند، لذا باید فکری اساسی برای آنها کرد.
محمدنژاد تصریح کرد: در آینده نزدیک تمام ماینرهای بنجل، از کار افتاده و انبار شده چین که تا امروز حدود ۲۰۰ هزار عدد از آنها کشف شده، وارد ایران خواهد شد و حتی زباله های آن بدتر از زباله های اتمی است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس یازدهم بیان کرد: گویا گروهی به عنوان نهنگ ها ماموریت یافته اند تمام ماینرهای از رده خارج شده چین را وارد ایران کنند که این اتفاق افتاده و بلای جان انرژی کشور ما شده است! با این وجود تنها راه مقابله با این آسیب ها این است که مزارع رمزارز کنترل شده و اجاره ای فعالیت کنند، چرا که در این شرایط تحت کنترل بوده و می توان از آنها مالیات گرفت و کنترل های لازم را اعمال کرد.
نظر شما