به گزارش «نماینده» پرویز اوسطی درباره تداوم گرانی قیمت مرغ، گفت: با توجه به اینکه در سال ۹۹ به طور میانگین ماهیانه بین ۱۱۸ تا ۱۲۰ میلیون قطعه جوجهریزی، (مطابق نیاز کشور) اتفاق افتاد، این میزان در سال جاری نیز تکرار شد اما بهدلیل بالا رفتن قیمت دیگر محصولات پروتئینی مانند گوشت قرمز و ماهی در سال جاری، تمایل به مرغ -که نسبت به آنها قیمت پایینتری دارد- بیشتر شده است بنابراین باید جوجهریزی بیشتری در سراسر کشور اتفاق افتد.
نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: طبق برنامهریزیهای وزارت جهاد کشاورزی باید در ۶ ماهه دوم سال به عدد ۱۳۰ میلیون قطعه جوجهریزی برسیم و حتی پیشبینی شده است برای شب عید سال ۱۴۰۱ به ۱۴۰ میلیون قطعه جوجهریزی محقق شود تا بتوان تقاضای بازار را پاسخگو بود.
واردات نهادههای دامی به موقع انجام گیرد
وی با بیان اینکه دولت و وزیر جدید جهاد کشاورزی نیز انگیزه و تلاش بسیاری برای ساماندهی بازار کالاهای اساسی و نهاده های دامی دارند، اضافه کرد: درواقع در پی این تلاش باید واردات نهادههای دامی به موقع انجام گیرد تا نیاز بازار به درستی تامین شود.
وی با اشاره به اینکه واردات جوجه یک روزه و تخممرغ نطفهدار نیز در کنار تولید داخل از اردیبهشت ماه کلید خورده تا مشکل کمبود تخممرغ حل شود، گفت: باوجود تلاشهای صورت گرفته متاسفانه گاهی اظهارنظرهای بیجای مسئولان موجب ایجاد تلاطم در بازار میشود به همین دلیل از آنها خواهش میکنم؛ ضمن شفافسازی مبتنی بر واقعیات اظهارنظر کنند.
به گفته اوسطی مشکلی در تامین مواد پروتئینی مردم همچون مرغ، تخممرغ، گوشت قرمز در ۶ ماهه دوم سال به وجود نخواهد آمد، ضمن آنکه کمیسیون کشاورزی مجلس وظایف نظارتی خود را در این زمینه دنبال خواهد کرد.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست در مجلس شورای اسلامی دلیل عدم وجود ثبات در قیمت مرغ را کمکاری در حوزه تنظیم بازار خردهفروشی -که مسئولیت آن با وزارت صمت است- عنوان کرد و افزود: وزارت صمت و اصناف باید عملکرد قویتری در این زمینه داشته باشد ضمن آنکه کمیسیون کشاورزی این تغییر رویه را از آنها خواستار شده است.
نظر شما