شناسهٔ خبر: 167440 - سرویس مجلس
نسخه قابل چاپ منبع: فارس

عدم اصلاح بودجه، دولت بعد را به بن‌بست می‌کشاند

علیرضا نظری نماینده خمین نماینده خمین در مجلس با تأکید بر اینکه عدم اصلاح بودجه ۱۴۰۰ دولت بعدی را به بن‌بست می‌کشاند، گفت: برداشت از صندوق توسعه ملی برای جبران درآمدهای دولت بی‌سابقه است.

به گزارش «نماینده»، علیرضا نظری نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی در مورد لایحه بودجه ۱۴۰۰ هم عنوان کرد: متأسفانه رئیس جمهور حتی به خود اجازه نداد و زحمت آوردن لایحه بودجه به مجلس را متحمل نشد و توضیحات لازم را به نمایندگان در مورد بخش‌های مختلف این لایحه ارائه نکرد، به نظر می‌رسد که ما در سال ۱۴۰۰ با مشکلات متعدد اقتصادی مواجه هستیم.

** عدم اصلاح فراوان بودجه یعنی مواجه با انبوهی از مشکلات اقتصادی

وی افزود: متأسفانه دولت آقای روحانی در طول سال‌های اخیر کشور را در مسیری هدایت کرده که جمهوری اسلامی به بن‌بست برسد و دولت آینده که قرار است در نیمه ۱۴۰۰ تشکیل شود، با انبوهی از مشکلات و آسیب‌ها مواجه خواهد شد.

نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: لایحه بودجه ۱۴۰۰ به هیچ وجه عملیاتی و دقیق و با برنامه‌ریزی لازم نگاشته نشده است و به نظر می‌رسد که اگر اصلاحات لازم در آن صورت نگیرد، خسارات سنگینی را باید در انتظار باشیم.

نظری گفت: حدود ۲۰۰ هزار میلیارد تومان در لایحه بودجه ۱۴۰۰ برای فروش ۲.۳ میلیون بشکه نفت در روز در نظر گرفته شده است، که قطعا این رقم تحقق نخواهد یافت، زیرا وقتی در سال جاری میزان فروش نفت‌مان به حتی یک میلیون در روز هم نرسیده است، چگونه ممکن است که فروش نفت بیش از ۱۰۰ درصد افزایش پیدا کند.

** گرانی مضاعف یکی از اثرات کسری بودجه ۱۴۰۰

وی افزود: ما در سال آینده باید بدانیم که نهایتا یک چهارم درآمد پیش بینی‌ شده دولت در نفت محقق خواهد شد و اگر اصلاح لازم در این باره صورت نگیرد، دچار کمبود بودجه و کسری بودجه خواهیم شد.

نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: منابع تأمین بودجه سال ۱۴۰۰ آن گونه که دولت در لایحه آورده است دست نیافتنی است، ضمن این که کسری بودجه هم منجر به گرانی مضاعف در کشور خواهد شد.

نظری گفت: دولت در سال ۱۴۰۰، ۷۵ هزار میلیارد تومان برداشت از صندوق توسعه ملی را در نظر گرفته است، در حالی که در هیچ سالی سابقه برداشت از صندوق و هزینه‌کرد آن در بودجه سنواتی را نداشته‌ایم و نمی‌توانیم از منابع صندوق توسعه ملی برای جبران درآمدهای پیش بینی‌شده در نظر بگیریم.

** مجلس شدیدا به‌دنبال اصلاح ساختار بودجه است

وی افزود: عدم تحقق فروش سهام دولت در شرکت‌های دولتی هم از دیگر اشکالات عمده بودجه ۱۴۰۰ است و رقم ۹۵ هزار میلیارد تومانی درآمد دولت در این بخش هم قطعا تحقق پیدا نخواهد کرد و در این زمینه هم دچار کسری بودجه خواهیم شد.

نماینده مردم خمین در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در مجموع نمایندگان در باره لایحه بودجه ۱۴۰۰ این گونه تصمیم گرفتند که باید اصلاحات اساسی در این باره صورت گیرد و مطالباتی که مقام معظم رهبری به منظور اصلاح ساختار بودجه بر آن تأکید کرده‌اند هم بایستی در بودجه سال آتی دیده شود و اگر حتی نتوانستیم همه این اصلاحات ساختار را انجام دهیم، ولی باید بکوشیم بخشی از آن را لحاظ کنیم.

** ایرادات بودجه ۱۴۰۰ هم کار دولت قبل است!

نظری افزود: بحث بازنگری بودجه در کمیسیون تلفیق و تغییرات فراوان با همراهی مجلس و دولت در روزهای آینده می‌تواند بخشی از آسیب‌های بودجه‌ای که دولت روحانی به لایحه وارد آورده ترمیم کند.

وی افزود: ایرادات بودجه ۱۴۰۰ مانند عدم پاسخ رئیس جمهور به کاهش ارزش پول ملی تا سقف یک پنجم، پراید بالای ۱۰۰ میلیونی، کاهش ارزش سهام خرد بورس، تشدید تحریم‌ها، فشار به طبقات متوسط و پایین جهت تعطیلی فزاینده مراکز تولیدی، اختلاس‌های فزاینده، حقوق‌های نجومی و ده‌ها موضوع دیگر که بر زمین مانده است و او و دولتش نشان داده‌اند که همواره به دنبال مقصر هستند تا اشتباهات و سوءمدیریت‌ها را گردن او بیندازنند.  

برچسب‌ها:

نظر شما