به گزارش «نماینده»،ساداتینژاد، ضمن اشاره به اهمیت امنیت غذایی اظهار داشت: طبیعتا باید حساسیت خاصی در این موضوع وجود داشته باشد و یکی از موضوعات مهم در این زمینه تولید نهادههای دامی در داخل کشور است.
وی با بیان اینکه با توجه به وضعیت اقلیمی کشور میتوان تا 50 درصد نیاز به نهادههای دامی در داخل کشور تولید شود، افزود: ما با توجه به وضعیت اقلیمی تا 50 درصد نیاز ما به سویا و ذرت را در داخل کشور تولید کنیم و اگر به سمت تغییر جیره غذایی دام هم برویم میتوان تا 20 درصد از وابستگی به واردات نهاده کاهش داد.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با بیان اگر از کارخانههای نهاد دام نیز استفاده کنیم، تا 15 درصد صرفهجویی صورت میگیرد، ابراز داشت: در این شرایط و با انجام این اقدامات میتوان تا 70 درصد نیاز در حوزه نهادههای دامی را در داخل کشور تامین کنیم و به واردات وابسته نباشیم.
وی با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی باید در این زمینه برنامهریزی دقیقی انجام دهد، گفت: پاشنه آشیل این موضوع خرید تضمینی است و اگر قیمت محصولات استراتژیک با قیمت خوبی خرید نشود کشاورز ترغیب به کاشت و تولید محصول نمیکند در حالی که متاسفانه قیمتهای فعلی قیمت اقتصادی نیست.
ساداتینژاد با بیان اینکه قیمت سویا در خرید تضمینی هفت هزار تومان و در واردات 12هزار تومان تمام میشود، تصریح کرد: لازم است تا خرید تضمینی حداقل تا 10هزار تومان افزایش پیدا کند تا کشاورز انگیزه پیدا کند و بر همین اساس قانون خرید تضمینی ظرفیتی را برای وزارت جهاد کشاورزی ایجاد کرده است.
وی با بیان اینکه در این قانون کشاورز در تعیین قیمت نهادههای دامی تاثیرگذار بوده و برای آنان موجب انگیزش تولید و کشت میشود، تاکید کرد: در حوزه واردات با توجه به اهمیت موضوع غذا باید تخصیص ارز در اولویت باشد و اگر در حوزه ارزی مشکلاتی وجود دارد از خرید اعتباری استفاده کنیم.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برخی تجار سالها پاک و سالم در این عرصه فعالیت میکنند، افزود: شرکتهای دولتی که سالها با شرکتهای بزرگ در تعامل بودند ماموریت داده شود تا واردات را به صورت اعتباری انجام دهند.
وی با بیان اینکه نظارت جدی باید بر توزیع صورت بگیرد، ابراز داشت: این نظارت به دقت انجام نمیشود و همین موضوع باعث میشود تا برخی ترخیصها خارج از سامانه بازارگاه صورت پذیرد و یا اینکه اگر توسط این سامانه صورت پذیرفته بر جوجهریزی نظارت نشده و همین موضوع باعث ایجاد بازار سیاه و کاهش انگیزه تولیدکننده میشود.
ساداتینژاد با بیان اینکه ما در کلان متولی این امور را وزارت جهاد کشاورزی میدانیم، گفت: وزارت جهاد باید گامهای خود را محکم بردارد و در همین رابطه ماده 234 نیز در خصوص اختیارات وزیر جهاد پرسیده شد که به زودی گزارش آن در صحن مجلس قرائت و به قوه قضائیه ارجاع داده شده تا نیاز به اعمال ماده 234 نباشد و تفویض اختیار مجدد به وزیر جهاد مجددا صورت پذیرد.
نظر شما