به گزارش «نماینده»،محسن علیجانی زمانی عضو فراکسیون امید مجلس دهم، با اشاره به مشکلات اقتصادی کشور گفت: ما در زنجیره توزیع کالا دچار مشکل هستیم و زنجیره توزیع در کشور زنجیره معیوبی است.
وی افزود: واقعیت امر این است که این ایراد و اشکال در زنجیره توزیع محصولات تولیدشده در کشور هم وجود دارد و این امر باعث شده تا کالا گران به دست مردم برسد.
عضو فراکسیون امید مجلس دهم اظهار داشت: باید سیستم نظارتی دقیقی در کشور وجود داشته باشد چه در مورد کالاهای وارداتی و چه کالاهای تولید شده در داخل، از زمان تولید مواد اولیه تا زمان تولید کالا و توزیع آن در بازار و رسیدن به دست مصرفکنندگان، این نظارت وجود داشته باشد.
علیجانی زمانی خاطرنشان کرد: با این نظارت قوی و صحیح است که دست دلالان و محتکران در روند توزیع کالا قطع میشود و اگر بنا هم باشد که واسطهای در این زنجیره وجود داشته باشد، واسطه باید نقش تسهیلکننده داشته باشد نه احتکارکننده و باعث گرانی کالا شود.
وی افزود: متأسفانه دولت در سالهای گذشته اقدام خاصی را در این زمینه صورت نداده اما در همین ماههای باقیمانده از عمر خود میتواند اقدامات جدی را در این زمینه صورت دهد.
عضو فراکسیون امید مجلس دهم با بیان این که ما در دهه اول انقلاب زنجیره توزیع خوبی در بحث کالا داشتیم، اظهار داشت: ما امروز نیازمند دو زنجیره توزیع کالا در کشور هستیم؛ ابتدا زنجیره توزیعی که بدون هیچ واسطه و دلالبازی و احتکار به صورت آزاد کالاها را در اختیار مردم قرار دهد و زنجیره دوم، زنجیرهای که کالاهای اساسی را در اختیار اقشار آسیبپذیر قرار دهد که این زنجیره باید توسط خود دولت تشکیل و مدیریت شود تا نیازهای اساسی کشور را از این طریق برطرف سازد.
علیجانی زمانی خاطرنشان کرد: دولت امروز اعلام کرده 60 میلیون نفر در کشور مشکل معیشتی دارند و این خود یک نوع اعتراف در این زمینه است که باید کالاهای اساسی تأمین شود و یارانه نقدی که در دولت آقای احمدی نژاد برقرار شد و عدهای به آن انتقاد داشتند و امروز یارانه معیشتی داریم و این نشان از وجود مشکل در این حوزه است.
وی افزود: در بحث هدفمندی یارانهها در بودجه 99 به میزان 250 هزار میلیارد تومان اعتبار از محل آزادسازی قیمتها به دست میآید که تنها 45 هزار میلیارد تومان آن به عنوان یارانه نقدی در اختیار مردم قرار میگیرد.
عضو فراکسیون امید مجلس دهم اظهار داشت: وقتی از مردم درباره نیازشان به یارانه نقدی سؤال شد تنها 3 میلیون نفر حاضر شدند از دریافت یارانه نقدی صرف نظر کنند و این به این معناست که مردم میخواهند در اقتصاد مشارکت داشته باشند و خودشان یارانهشان را مدیریت کنند تا این که همین مقدار یارانه هم بخواهد در اختیار دولت قرار گیرد.
علیجانی زمانی با اشاره به واگذاری تعدادی از بنگاههای اقتصادی دولتی به بخش خصوصی خاطرنشان کرد: این بنگاهها باید در اختیار بخش تعاونی قرار میگرفت و مردم صاحبان آن میشدند نه این که به یکسری اشخاص و یا دستگاههای زیر مجموعه وزارتخانهها واگذار شود.
وی با بیان این که باید در واگذاری برخی از این بنگاههای اقتصادی به بخش خصوصی تجدیدنظر شود، اظهار داشت: باید نظارت دقیق صورت گیرد تا این بنگاههای اقتصادی حتماً کالا و محصول تولیدشده را به خارج از کشور صادر کنند نه این که مواد خام را بفروشند؛ چراکه فروش مواد خام از یک سو جلوی ایجاد اشتغال در کشور را میگیرد و از سوی دیگر باعث از بین رفتن منابع زیرزمینی و رو زمینی ما خواهد شد.
عضو فراکسیون امید مجلس دهم در پایان گفت: در بحث صادرات غیرنفتی امروز حدود 50 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی داریم که باید مشخص شود ارز حاصل از این صادرات به کجا میرود و در کجا هزینه میشود و اگر تأثیری بر معیشت مردم دارد این تأثیر در کجا بوده و به طور کل باید وضعیت آن مشخص شود.
نظر شما