به گزارش «نماینده» سمیه محمودی نماینده مردم شهرضا در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نشست امروز صبح کمیسیون تدوین آیین نامه داخلی مجلس گفت: در جلسه امروز طرح اصلاح موادی از آیین نامه داخلی مجلس مورد رسیدگی قرار گرفت و به تصویب اعضای کمیسیون رسید.
وی افزود: بر اساس این مصوبه کمیسیون رسیدگی به طرحها و لوایح در صحن علنی مجلس با تغییراتی همراه خواهد بود که بر اساس آن طرحها و لوایح عادی و یک فوریتی به صورت دو شوری و طرحها و لوایح دو فوریتی و سه فوریتی همانند سابق به صورت یک شوری مورد رسیدگی قرار میگیرند. البته بر اساس این مصوبه در صورت تشخیص هیأت رئیسه رسیدگی به طرحها و لوایح عادی و یک فوریتی در موارد مورد نظر یک شوری خواهد شد.
سخنگوی کمیسیون تدوین آیین نامه داخلی مجلس اظهار داشت: بر اساس مصوبه امروز کمیسیون طرحها و لوایح عادی و یک فوریتی پس از بررسی و تصویب در کمیسیون به صحن علنی ارسال میشود و پس از تصویب کلیات آنها مجدد به کمیسیون میآیند.
محمودی خاطرنشان کرد: در این مصوبه آمده است که در مورد طرحها و لوایح عادی نمایندگان و کمیسیونهای فرعی ۱۰ روز فرصت دارند تا پیشنهادات خود را به کمیسیون اصلی ارائه کنند و از آنها برای دفاع از آنها دعوت به عمل خواهد آمد تا برای دفاع از پیشنهاداتشان در کمیسیون اصلی حاضر شوند.
وی افزود: بر این اساس کمیسیون اصلی در مورد طرحها و لوایح عادی ۴۵ روز فرصت دارد تا در شور دوم خود نتیجه کار را به هیأت رئیسه و به صحن مجلس ارائه کند.
سخنگوی کمیسیون تدوین آیین نامه داخلی مجلس اظهار داشت: در مورد طرحها و لوایح یک فوریتی نیز پس از تصویب کلیات آنها در صحن گزارش به کمیسیون بازگردانده میشود و در این مدت دیگر نمایندگان و کمیسیونهای فرعی ۵ روز فرصت دارند تا پیشنهادات خود را به کمیسیون اصلی ارائه کنند و همانند طرحها و لوایح عادی از آنها دعوت میشود تا با حضور در کمیسیون اصلی از پیشنهادات دفاع کنند.
محمودی خاطرنشان کرد: در مورد طرحها و لوایح یک فوریتی نیز کمیسیون اصلی یک ماه فرصت دارد تا نتیجه بررسیهای خود را به صحن ارائه کند تا مورد رسیدگی قرار گیرد.
وی افزود: در صحن نیز در مورد طرحها و لوایح یک فوریتی بر خلاف گذشته که ابتدا پیشنهادات حذف، رفع ابهام و... مطرح شده و به رأی گذاشته میشد در مصوبه جدید ابتدا گزارش کمیسیون به رأی گذاشته میشود و چنانچه گزارش کمیسیون به تصویب نرسید، پیشنهاداتی که به کمیسیون ارائه شده و رأی نیاورده در صحن به ترتیب رأیی که در کمیسیون داشته مطرح میشود.
سخنگوی کمیسیون تدوین آیین نامه داخلی مجلس در پایان گفت: چنانچه گزارش کمیسیون و پیشنهادات هیچ یک رأی نیاورند، ارجاع به کمیسیون به رأی گذاشته میشود تا طرح و لایحه مجدد در کمیسیون مورد رسیدگی قرار گیرد و روند قبلی را مجدد طی کند تا پس از اصلاح مجدد به صحن بیاید و چنانچه ارجاع به کمیسیون هم رأی نیاورد، طرح یا لایحه به طور کل از دستورکار مجلس خارج میشود.
نظر شما