به گزارش «نماینده»، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران در تشریح نشست امروز (دوشنبه ۳۱ شهریورماه) در خصوص مسائل حوزه صادرات محصولات کشاورزی با حضور صادرکنندگان، دستگاههای اجرایی، نمایندگان استانهای صادرکننده خشکبار، گفت: یکی از موضوعات بسیار مهم در شرایط اقتصادی کشور توسعه صادرات است، باید تراز کشور را تا جای ممکن به نفع رویکرد صادراتی هدایت کنیم، از سوی دیگر محدودیتهای بخش صادرات نیز باید برطرف شود.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بخش عمده صادراتی کشور که ارز بری کمی نسبت به سایر حوزهها دارد کشاورزی است، تصریح کرد: عمده محصولات صادراتی کشاورزی خشکبار است در حال حاضر صادرکنندگان با محدودیتها و شرایطی روبهرو شدهاند که لازم بود نشستی در این زمینه برگزار شود.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بخش اول جمع بندی صورت گرفته در نشست امروز در خصوص تسهیلات بود، ادامه داد: مقرر شد تا ۱۰ روز آینده بانک کشاورزی از سرفصل منابع بخش مشوقهای صادراتی سال ۹۸، ۴۰۰ میلیارد تومان منابع مربوط به فاز اول را برای صادرکنندگان عملیاتی کند، تا یک ماه آینده نیز برنامه ریزی لازم برای تخصیص۸۰۰ میلیارد تومان انجام شود.
وی، اضافه کرد: مقرر شد سازمان توسعه تجارت سر فصلهای بسته پیشنهادی سال جاری را سریعا به کمیسیون اقتصادی مجلس تحویل دهد تا در نیمه دوم سال ظرفیتهای بخش تسهیلات صادراتی را عملیاتی کنیم.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اخیرا بانک مرکزی به موضوع تسویه حساب ارزی ناشی از صادرات ورود کرده است، گفت: به دلیل لزوم تفکیک صادرکنندگان خوشنام از صادرکنندگان با کارتهای اجارهای بازرگانی مقرر شد فهرست صادرکنندگان خوشنام کشور از طریق گمرک و سازمان توسعه تجارت به کمیسیون اقتصادی ارائه شود تا بتوانیم محدودیتها و الزامات قانونی را از طریق تغییرات تصمیمات بانک مرکزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت در حوزه گمرک را تسهیل و روان سازی کنیم.
پور ابراهیمی با اشاره به اینکه مشوقهای صادراتی باید برای صادرکنندگان خوشنام اعمال شود، ادامه داد: باید ضوابط قانونی صادرات برای صادرکنندگان خوشنام تسهیل شود، در حال رایزنی با مجموعه بانک مرکزی هستیم تا مهلت تمدید کارتهای بازرگانی با رویکرد حمایت از صادرکنندگان خوشنام تمدید شود.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: مجلس شورای اسلامی، کمیسیون اقتصادی، نمایندگان و تمامی افرادی که در حوزه صادرات محصولات کشاورزی دغدغه دارند حمایت خود را از صادرکنندگان خوشنام اعلام میکنند و این جلسات استمرار دارد، امیدواریم این جلسات بتواند اثرات مثبتی در حوزه صادرات کشور داشته باشد.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در پنج ماهه اول سال جاری صادرات بخش کشاورزی و خشکبار نسبت به سال گذشته حدود ۳۰ درصد افزایش داشته است، تصریح کرد: ظرفیت صادرات محصولات کشاورزی نشان میدهد در شرایط تحریمی امکان افزایش میزان آن با اعداد بسیار بالاتر وجود دارد.
نظر شما