«نماینده»/ محسن پیرهادی، عضو هیئت رئیسه مجلس:دیدار روز گذشته مقام معظم رهبری با نمایندگان مجلس یازدهم، از چند جهت کمنظیر بود.
ایشان مجلس جدید را از قویترین و انقلابیترین مجالس پس از انقلاب خواندند که ترکیبی از جوانان پرانگیزه، پر ایمان و کارآمد با مدیران انقلابی و شماری از پیشکسوتان دارای سوابق نمایندگی است.
فرمایشات ایشان و بیانات رئیس محترم مجالس از چند جهت قابلتوجه است:
یک. اقتصاد کشور و معیشت مردم، همچنان مسئله اصلی کشور است. مشکلات مردم که در اثر سالها ناکارآمدی مدیریتی و تحریمهای ظالمانه بالاگرفته بود، با همهگیری بیماری کووید۱۹ به اوج رسیده است؛ اما مهمتر از آن دانستن این واقعیت است که راهحلها و ظرفیت عبور از موانع در داخل کشور وجود دارد. در بیان رهبر معظم انقلاب، حل مشکلات اقتصادی منوط به سه اصل اساسی است:
الف. گسترش تفکر خوداتکایی و اعتمادبهنفس ملی بهویژه در جوانان
ب. استفاده از بنیه قوی کشور
پ. تضعیف امیدهای واهی به بیرون مرزها و شرطی کردن اقتصاد کشور
جالب است که در مورد اخیر، معظمله بهجای عبارت قطع امید واهی به خارج، از لفظ «تضعیف» استفاده کردند، گو اینکه در نگاه ایشان، کافی است به خارج کمتر چشم دوخته شود تا ظرفیتهای داخل همچون گوهری رخ نماید، هرچند پیگیری این ایده مطمئنا با موانعی در ساختار و در برخی افراد مواجه خواهد شد. به یاد داریم که امام راحل فرمود «ما آمریکا و حکومت دستنشاندهاش را از کشور اخراج کردیم، اما تفکر آمریکایی و وابستگی هنوز در جریان است.»
دو. نکته دیگر، تأکید چندباره رهبر معظم انقلاب بر سرعت عمل در فرآیند و محسوس بودن خروجی است. ایشان بهصورت خاص، از سرعت عمل نمایندگان در تشکیل هیئترئیسه و کمیسیونها تقدیر کردند و خواستار تأثیر ملموس مجلس در حل مسائل مردم بهویژه در حوزه اقتصاد شدند. جالب است که در سوی مقابل، یکی از بندهای گزارش ریاست مجلس به نوسازی نظام مالیاتی اشاره داشت که همین دیروز، طرح مالیات بر خانههای خالی با
دو فوریت به تصویب مجلس رسید. تجربه نشان داده که بسیاری از موارد تأخیر در تصمیمات و کندی در اجرا، نه از روی دقت و احتیاط بلکه از سر سستی و بیبرنامگی است.
سه. نکته اساسی دیگر، اشاره دکتر قالیباف به پرهیز از حواشی و تأکید چندباره مقام معظم رهبری بر آن است. متأسفانه یکی از اشکالات اساسی گذشته، ورود مجلس به مناقشات بیحاصل برای مردم و حواشی عجیب فردی و گروهی نمایندگان بوده است، از همین رو است که امروز، به مطالبهای جدی از سوی مردم و رهبری تبدیلشده است.
چهار. باید دقت کرد که نظارت، یکی از دو وجه اصلی قوه مقننه است و طبیعتا، ممکن است به مذاق برخی که کارنامه قابل قبولی ندارند خوش نیاید. از همین رو است که مجلس مستعد حاشیهسازی دستگاهها و افراد بیتدبیر، ناکارآمد و سرپیچی کننده از قانون است. در چنین شرایطی، احساسی کردن فضا و مخالفتهای هیجانی، حتی اگر اصل موضوع آن درست باشد، بازی در زمین اشتباه است. مردم به مجلس امید بسته و برای نظام هزینه دادهاند و فرصت نمایندگی هم محدود است. از ابتدای انقلاب اسلامی، ۱۰ مجلس را پشت سر گذاشتهایم و این دوره، اولین مجلس در گام دوم انقلاب است. حاشیهسازی، بیتدبیری و آزمونوخطا در این دوره، اشتباهی راهبردی و جفای مضاعفی در حق مردم است.
نظر شما