به گزارش «نماینده»بهزاد رحیمی ضمن اشاره به وضعیت شاخصهای توسعه در استان کردستان، گفت: بر اساس آمارهای رسمی اعلام شده از سوی مراجع و نهادهای مسئول متاسفانه استان کردستان در شاخصهای مختلف توسعه در کشور جزء استانهای آخر است.
وی ادامه داد: کردستان در زمینه جذب سرمایه گذاریهای بخش صنعت، یکی از استانهای آخر کشور به شمار میرود و متاسفانه این وضعیت در میانگین درآمد سرانه نیز وجود دارد و در این بخش هم ما استان یکی به آخر کشور به شمار میرویم.
نماینده مردم شهرستانهای سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی گفت: در کنار این مهم، کردستان در بخشهای مختلف از جمله معدن، آب، کشاورزی و … دارای ظرفیتهای بسیار خوبی است که تاکنون از این ظرفیتها به خوبی استفاده نشده است.
وی به وجود ۲۲۷ کیلومتر مرز مشترک استان کردستان با منطقه اقلیم عراق اشاره کرد و افزود: وجود این ظرفیت مهم امروز نه تنها مورد استفاده قرار نگرفته که با رواج ماجرای کولبری به یک تهدید اصلی برای کردستان تبدیل شده است.
رحیمی با بیان اینکه کردستان میتواند به دروازه اصلی تجارت کشور تبدیل شود، بیان کرد: وجود این مرز مشترک با کشور عراق و همچنین ظرفیتهای بالا در بخشهای معدن و کشاورزی میتواند کردستان را به یکی از استانهای برتر کشور در حوزه صادرات تبدیل کند و به همین دلیل باید در ابتدا زیرساختهای این مهم فراهم شود.
وی به موضوع مهم تبدیل بانه و مریوان به منطقه آزاد تجاری اشاره کرد و گفت: موضوع ایجاد منطقه آزاد تجاری در استان کردستان سالهاست مطرح شده و متاسفانه بعد از حواشی مختلف، هم اکنون مصوبه این اقدام از سوی شورای نگهبان با ایراداتی مواجه شده است.
عضو مجمع نمایندگان کردستان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در آخرین پیگیریهای صورت گرفته در راستای تسریع در تصویب منطقه آزاد تجاری بانه – مریوان، جلسه در مجمع تشخیص مصلحت نظام با حضور مسئولان استانی و کشوری برگزار شد و در خصوص اهمیت تصویب این مهم و مطالبه جدی مردم کردستان در خصوص آن بحث و بررسی صورت گرفت.
ایراد شورای نگهبان به مصوبه ایجاد مناطق آزاد تجاری در کشور
وی با اشاره به اینکه هم اکنون مصوبه تصویب هشت منطقه آزاد تجاری که همه آنها مربوط به استانهای مرزی است، با مشکل مواجه شده است، عنوان کرد: ایراد شورای نگهبان به این مصوبه وضعیت کنونی حاکم بر منطقه آزاد تجاری است.
رحیمی افزود: در حال حاضر بخش اصلی کارکرد مناطق آزاد تجاری فراموش شده است و آنها به دروازههای واردات کالای بی کیفیت تبدیل شدهاند در حالی که مناطق آزاد تجاری باید به مسیر کمک به توسعه صادرات در کشور باشند.
وی با بیان اینکه در این نشست توضیحاتی در خصوص اهمیت تبدیل بانه و مریوان به منطقه آزاد تجاری داده شد، عنوان کرد: انتظار میرود که در سایه پیگیریهای صورت گرفته از سوی اعضای مجمع نمایندگان مردم کردستان در مجلس شورای اسلامی و مسئولان استانی و کشوری هر چه سریعتر زمینه برای تصویب منطقه آزاد تجاری بانه و مریوان فراهم شود.
نماینده مردم شهرستانهای سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی گفت: در صورتی که این منطقه آزاد تجاری به تصویب برسد میتوان شاهد تحولات جدی در استان کردستان در تمامی بخشها از جمله صادرات کالا به کشور عراق باشیم.
تقویت زیرساختهای توسعه در کردستان ضروری است
وی با بیان اینکه در کنار تلاشها برای تصویب منطقه آزاد تجاری بانه – مریوان، باید زیرساختهای لازم برای این مهم نیز تامین شود، اظهار کرد: پیگیری در راستای تسریع در احداث و بهره برداری از فرودگاه سقز به عنوان یکی از زیرساختهای اصلی این مهم یکی از اولویتهای اصلی است.
رحیمی همچنین تسریع در اتصال سنندج به خط راه آهن همدان و در ادامه آن احداث راه آهن سنندج – مریوان یکی دیگر از نیازهای اصلی برای توسعه و تقویت صادرات در کردستان به شمار میرود، گفت: ما در مجلس شورای اسلامی تلاش برای ارتقاء زیرساختهای ارتباطی استان کردستان را به عنوان یکی از اولویتهای اصلی در دستور کار قرار دادهایم.
وی در پایان ضمن تاکید مجدد در راستای حمایتهای بیشتر مسئولان دولتی از امر توسعه در استان کردستان، اظهار کرد: کردستان نیازمند توجه و نگاه ویژه دولت است و به همین دلیل انتظار میرود که همه مدیران استانی و کشوری به این مهم توجه داشته و زمینه برای توسعه و پیشرفت استان کردستان در تمامی بخشها را فراهم کنند تا شاهد رشد و ارتقاء زیرساختهای مختلف در این استان باشیم.
نظر شما