به گزارش «نماینده»،در دولت دوازدهم و در یک سال گذشته (سال 98) برخی از وزرا از نمایندگان مجلس شورای اسلامی کارت زرد دریافت کردند که در این گزارش اسامی آنها، نمایندگان سؤالکننده و سؤال مطرحشده از وزرا را میخوانید.
ماجرای کارت زرد در مجلس چیست؟
ماجرای کارتهای زرد به وزرا به مجلس هشتم برمیگردد زمانی که نمایندگان تصمیم گرفتند برای تقویت بعد نظارتی قوه مقننه سازوکاری بنا کنند تا براساس آن هرگاه احساس کردند وزیری انتظاراتشان را پاسخ نمیدهد، بتوانند دست به جیب شوند و کارت زرد را به او نشان دهند و اگر کار به سومین کارت زرد برسد، استیضاح او را کلید بزنند. طبق آییننامه داخلی مجلس در صورتی که یک سؤال از وزیر در صحن علنی مطرح شود، پس از توضیحات وزیر، در صحن علنی رأیگیری میشود و اگر نصف بهعلاوه یک نمایندگان حاضر از توضیحات وزیر قانع نشده باشند، بهعنوان یک اخطار یا کارت زرد به وزیر محسوب میشود. ماده 211 آییننامه داخلی مجلس میگوید: چنانچه در هر دوره مجلس، سه بار با رأی اکثریت نمایندگان حاضر، سؤالات نمایندگان از هر وزیر وارد تشخیص داده شود طرح استیضاح وزیر درصورت رعایت مفاد اصل هشتاد و نهم (89) قانون اساسی و آییننامه داخلی در دستور کار مجلس قرار خواهد گرفت.
**کدام وزرا دولت دوازدهم در سال 98 از نمایندگان کارت زرد گرفتند؟
در دولت دوازدهم و در یک سال گذشته برخی وزرا با توجه به عملکردشان از سوی نمایندگان ملت به پارلمان فراخوانده شدهاند تا در صحن علنی مجلس پاسخگوی سؤالات و ابهامات باشند که برخی وکلای ملت از توضیحات برخی از آنها قانع نشدند که این موضوع سبب شده است چند تن از وزرای دولت دوازدهم از بهارستاننشینان کارت زرد دریافت کنند.
**کارت زرد نمایندگان به وزیر آموزش و پرورش
وکلای ملت در نشست علنی نوبت عصر روز سهشنبه، 24 اردیبهشت مجلس شورای اسلامی، از پاسخهای سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش به سؤال سیده فاطمه ذوالقدر نماینده تهران، درباره رشد بیرویه آموزشگاههای علمی آزاد و کتابهای کمکآموزشی با 93 رأی موافق، 114 رأی مخالف و بدون رأی ممتنع از مجموع 209 نماینده حاضر در جلسه قانع نشدند و به وی کارت زرد دادند.
**اولین کارت زرد نمایندگان مجلس به آذریجهرمی
سؤال محمود نگهبانسلامی نماینده مردم خواف و رُشتخوار در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز دوشنبه، 16 خرداد پارلمان از محمدجواد آذریجهرمی وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات درباره علت عدمتحقق مواد مندرج در بند "ت" ماده (3) قانون وظایف و اختیارات وزارت ارتباطات و فنآوری اطلاعات بررسی شد که نمایندگان مجلس پس از توضیحات وزیر ارتباطات از اظهارات وی قانع نشدند.
**کارت زرد مجلس به "آوایی"
در جلسه هفتم مرداد مجلس، پس از توضیحات وزیر دادگستری به سؤال حسن کامران نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی درباره علت عدماجرای ماده 174 قانون آیین دادرسی مدنی و انحصار آگهیها در روزنامه حمایت و بیکاری 2000 نفر مطرح شد که این نماینده پس از توضیحات وزیر عنوان کرد که از پاسخهای آوایی قانع نشده است.
بر اساس این گزارش؛ در ادامه جلسه سؤال مذکور به رأی وکلای ملت گذاشته شد که نمایندگان با 77 رأی موافق، 51 رأی مخالف و 5 رای ممتنع از مجموع 194 نماینده حاضر در مجلس اعلام کردند که از پاسخهای وزیر قانع نشدند و به وی کارت زرد دادند.
**دو کارت زرد مجلس به دژپسند
بهارستاننشینان در جلسه علنی نوبت عصر روز دوشنبه، 11 شهریورماه پارلمان و در جریان سؤال احمد انارکیمحمدی نایبرئیس کمیسیون اقتصادی از فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره عدم اطلاعرسانی قبلی به مشتریان بانکها مبنی بر فعالسازی سامانه ارسال پیامک و برداشت کارمزد بدون اجازه مشتریان، با 66 رأی موافق، 110 رأی مخالف و 13 رأی ممتنع از مجموع 208 نفر حاضر در جلسه، از توضیحات دژپسند قانع نشدند.
همچنین در ادامه جلسه علنی نوبت عصر همان روز پارلمان، سؤال محمدرضا صباغیان نماینده مهریز بههمراه 11 نماینده دیگر درباره علت عدماجرای ماده 29 قانون برنامه ششم و راهاندازی سامانه ثبت حقوق و مزایای شاغلان دستگاههای ذیربط از وزیر اقتصاد نیز مطرح شد که در نهایت صباغیان اعلام کرد از پاسخهای وزیر اقتصاد قانع نشده و آن را به رأی مجلس گذاشت که بهارستاننشینان با 93 رأی موافق، 95 رأی مخالف و 3 رأی ممتنع از مجموع 207 نماینده حاضر، از پاسخهای وزیر اقتصاد قانع نشدند؛ به این ترتیب نمایندگان مجلس در جلسه مذکور دو کارت زرد به وزیر اقتصاد دادند.
**کارت زرد دوباره مجلس به «حجتی»
بررسی سؤال احمد مرادی نماینده بندرعباس از محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی در دستورکار روز سهشنبه 14 آبان نمایندگان در جلسه علنی پارلمان قرار داشت.
پس از استماع اظهارات احمد مرادی نماینده بندرعباس و توضیحات محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی پیرامون سؤال مطرحشده، وکلای ملت با 119 رأی از مجموع 194 نماینده حاضر در صحن، توضیحات وزیر را قانعکننده ندانستند.
ــ لازم به ذکر است نمایندگان در جلسات علنی سهشنبه اول خرداد و همچنین یکشنبه دهم تیر سال 97 در جریان بررسی سؤالات تعدادی از نمایندگان از محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی، از توضیحات وی قانع نشده و به وی 2 کارت زرد داده بودند.
**دومین کارت زرد مجلس به غلامی
همچنین نمایندگان مجلس در جلسه علنی روز دوشنبه 2 دی پارلمان و در جریان بررسی سؤال تعدادی از نمایندگان از منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درباره علت تبعیض در جذب فارغالتحصیلان زن بهعنوان هیئت علمی، از مجموع 196 نماینده حاضر، با 77 رأی موافق، 82 رأی مخالف و 3 رأی ممتنع از پاسخهای وی قانع نشدند.
لازم به ذکر است بهارستاننشینان در جلسه علنی هشتم مهر سال 97 در جریان بررسی سؤال نادر قاضیپور و محمدحسین فرهنگی نمایندگان ارومیه و تبریز از منصور غلامی وزیر علوم قانع نشده و به وی کارت زرد داده بودند.
نظر شما