به گزارش «نماینده»، علی اکبر حق دوست معاون آموزشی وزارت بهداشت ظهر شنبه در ویدئو کنفرانسی با حضور خبرنگاران اظهار کرد: این ویروس تازه به جامعه بشری وارد شده است و اطلاعاتمان در مورد این ویروس اندک است، اما با اطلاعاتی که در تمام دنیا از رفتار این ویروس به دست آمده است میتوان اطلاعات ابتدایی را به مردم داد.
وی افزود: بر اساس مدل سازی ها به نظر میرسد بتوانیم در حدود اردیبهشت ماه به یک کنترل نسبی از شیوع این ویروس برسیم، البته امیدواریم که اتفاق خاصی نیفتند که این پیش بینی تغییر پیدا کند.
رئیس کمیته اپیدمیولوژی بیماری کرونا گفت: با توجه به دانش فعلی که داریم نمیتوان دقیق به رفتار این ویروس پرداخت، اپیدمی این ویروس در شهرها مختلف بوده است و نمیتوان گفت در کدام نقطه ار اپیدمی هستیم ولی به نظر میرسد شهرهایی که در ابتدا آلوده شده اند الان در قله این بیماری هستند. شهرهای جنوبی و غربی در سطح پایین اپیدمی قرار گرفتند و تا به الان قله سنگینی نداشته اند.
به گفته حق دوست، احتمالاً از اوایل بهمن ماه کرونا بسیار آرام وارد ایران شده است و نفرات اولی که به این بیماری مبتلا شده اند علامتی نداشته اند.
وی ادامه داد: ما از موارد استثنا باید صرف نظر کنیم. اینکه شاید در یکجایی بیماری از طریق هوا منتقل شده است دلیل نمیشود این موضوع بر تمامی مواقع صدق کند، بر اساس آخرین آمار سازمان بهداشت جهانی می گویم که هوا راه انتقال این ویروس نیست.
معاون آموزشی وزارت بهداشت بیان کرد: هنوز مستندات علمی برای اینکه فرد بهبودیافته مجدد میتواند به این بیماری مبتلا شوند را نداریم البته احتمال بازگشت برای بیماری عفونتی-ویروسی هست ولی در این بیماری هنوز ثابت شده نیست.
هنوز به پیک بیماری در پایتخت نرسیده ایم
معاون آموزشی وزارت بهداشت یادآور شد: هرچقدر شهر بزرگتر باشد و رفت و آمدها بیشتر باشد طول مدت اپیدمی بیشتر است، در تهران به دلیل جمعیت زیاد و موارد دیگر انتظار داریم بیماری زودتر از همه شروع شود و دیرتر از همه تمام شود، هنوز در پایتخت به پیک بیماری نرسیده ایم.
معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: منظور ما از ایزولاسیون این است که میانگین ایزولاسیون در هر فرد چقدر است، میانگین اگر به حدود ۴۰ درصد در افراد برسد انتظار می رود که با سرعت بیشتری به کنترل ویروس کرونا برسیم البته به این معنی حذف ویروس نیست.
بازگشایی مدارس و دانشگاه ها نباید زودهنگام باشد
وی گفت: از نظر علمی ما احساس می کنیم زمانی می توانیم در مورد بازگشایی مدارس صحبت کنیم که روند کاهنده ویروسی به میزان قابل ملاحظهای کاهش پیدا شده باشد (زیر ۱۰ روز) اما خب این روند یکسان نیست، اگر والدین و دانش آموزان و دانشجویان مضطرب باشند حتی اگر مدارس و دانشگاه ها هم باز باشند کسی به محل درس نمی رود؛ از نظر علمی و اقناعی بازگشایی مدارس و دانشگاه ها زودهنگام موثر نخواهد بود.
زنجیره تولید باید فعال باشد اما کارمندان دورکار باشند بهتر است
حق دوست با اشاره به بازگشایی بخش های کارمندی و کارگری گفت: اولویت اول ما فعال کردن زنجیره تولید کشور است، اگر این زنجیره آسیب ببیند روی زندگی مردم تاثیر مستقیم دارد، پس باید سرعت بازگشایی و فعالیتی در این حوزه داشته باشیم اما در مورد کارمندان موضوع به اهمیت کار برمی گردد و همچنین اینکه می توان آن کار را به صورت دورکاری انجام داد یا خیر.
تاکید بر آموزش از راه دور
رئیس کمیته اپیدمیولوژی بیماری کرونا گفت: چندین سناریو برای برگزاری آزمون ها ترسیم کرده ایم، طبیعتاً وضعیت یک وضعیت عادی نیست و باید از برخی از استاندارهای خودمان عبور کنیم، اگر قبلاً به آموزش از راه دور کمتر اهمیت می دادیم الان باید به عنوان یک رکن اصلی باشد و امتحانات را تا جایی که می شود باید به تعویق بیفتند البته موارد جایگزین در نظر گرفته شود تا تحصیل دانشجویان به عقب نیفتند، البته باید به استانداردهای آموزشی توجه و دقت شود.
حق دوست بیان کرد: معمولاً حدوداً ۱۰ تا ۱۵ روز با تاخیر می توان بر تغییر شیوع و انتقال بیماری نظر داد، از آنجایی که برخی افراد از بعد از عید به مسافرت رفتند باید این زمان کم کم اثرات بیماری را ببینیم.
وی ادامه داد: کار غربالگری را در بین مردم به وسیله های مختلف شروع کردیم تا بتوانیم موارد مبتلا را قبل از اینکه برای دیگران ضرر ایجاد کنند را شناسایی کنیم.
معاون آموزشی وزارت بهداشت تصریح کرد: این ویروس هیچ نقطه از جهان را ایمن نخواهد گذاشت، در برخی جاها شیوع به سرعت است و در برخی جاها تاخیر دارد.
حیوانات میزبان اصلی کرونا نیستند
رئیس کمیته اپیدمیولوژی بیماری کرونا با اشاره به اینکه کرونا از حیوان به انسان منتقل می شود گفت: این ویروس اختصاصاً در خفاش بوده است و میزبان اصلی این حیوان بوده و حیوانات دیگر به این ویروس مبتلا نشده اند، الان میزبان اصلی انسان شده است و اگر حیوان دیگری به این بیماری مبتلا شوند می شوند میزبان فرعی یا تصادفی که این موضوع به این دلیل نیست که ویروس به تمامی حیوانات منتقل می شوند، اگر هم قرار باشد این ویروس بین انسان و حیوان در حال انتقال باشد شدت بیماری ضعیف است چرا که میزبان فرعی است.
وی ادامه داد: ضرورت ندارد همه افراد ماسک بزنند مگر اینکه استرس و اضطراب داشته باشند، ماسک ها با دو هدف استفاده می کنند یکی اینکه فرد آلوده کسی را مبتلا نکند و دو تاثیرگذاری روانی بر افراد سالم است، اگر شما در محیط آلوده قرار بگیرد شاید حتی ماسک هم راه نجاتی نباشد.
نظر شما