به گزارش «نماینده»، جلال محمودزاده عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه سال جاری در حدود 13 میلیون تن گندم در کشور تولید شده است، اظهار داشت: 5 میلیون گندم نیز به دلیل پایین بودن قیمت خرید تضمینی گندم به سیلوها تحویل نشده و در انبار کشاورزان برای استفادهها مختلف از جمله خوراک دام ذخیره شده است.
وی افزود: دولت از 13 میلیون گندم تولیدی در کشور 8 میلیون تن گندم را از گندمکاران خریداری کرده است؛ این در حالی است که نیاز کشور به گندم در حدود 10 میلیون تن است.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس ادامه داد: دولت مجبور است برای تامین کمبود 2 میلیون تن گندم این میزان را با قیمت 5000 تومان از خارج وارد کند؛ در حالی که اگر قیمت مناسبی را برای خرید تضمینی گندم تعیین میکرد، کشاورزان گندم خود را به سیلوها تحویل میدادند و نیاز نبود که دولت برای واردات گندم ارز مورد نیاز کشور را هزینه کند.
محمودزاده ضمن انتقاد از پایین بودن قیمت خرید تضمینی گندم، تصریح کرد: قیمت پایین خرید تضمینی گندم باعث شده دلالان گندم را با قیمت بالاتر از قیمت تعیین شده دولت، خریداری کنند و با قیمت بیشتر به کشورهای همسایه بفروشند.
نماینده مردم مهاباد در مجلس در تشریح تبعات قیمت پایین خرید تضمینی گندم، اظهار داشت: تعیین قیمت غیر واقعی خرید تضمینی گندم باعث میشود تا کشاورزان اقدام به کشت این محصول استراتژیک نکنند و در صورت کشت، محصول تولیدی خود را تحویل دولت ندهند؛ علاوه بر این ادامه روند کنونی علیرغم دستیابی به خودکفایی در تولید گندم، کشور را به یکی از وارد کنندگان این محصول تبدیل میکند.
محمودزاده تأکید کرد: قیمت خرید تضمینی گندم به عنوان کالایی استراتژیک باید با رعایت منافع ملی و در نظر گرفتن هزینههای تولید، تعیین شود، اما نرخ اعلامی برای خرید تضمینی گندم در جهت منافع ملی نیست و ما نمیدانیم دولت بر چه اساسی قیمت 2300 تومان را برای خرید تضمینی گندم تعیین کرده است.
نظر شما