به گزارش «نماینده» ، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه صبح امروز (دوشنبه) در نشست خبری با خبرنگاران و رسانه های داخلی و خارجی، به مناسبت فرارسیدن روز خبرنگار اظهار داشت: روز خبرنگار، روز شهادت محمود صارمی در مزار شریف است. در آن حادثه ۱۱ نفر از دیپلمات های ایرانی هم به شهادت رسیدند. آن حادثه ثابت کرد خون دیپلمات ها و خبرنگاران به هم آمیخته است
ظریف تاکید کرد: امروز شاهد دو گفتمان در دنیا هستیم. این دو گفتمان در دو جبهه مقابل هم هستند. یک گفتمان، گفتمان صلح، گفتگو و چندجانبه گرایی است و یکی هم گفتمان زورگویی، تروریسم و قانون شکنی است.
وی با بیان اینکه تروریسم اقتصادی یک واقعیت است، بیان کرد: دولت آمریکا میگوید مردم ایرات اگر بخواهند نان بخورند باید سیاست خود را تغییر دهند. این تلاش برای محروم کردن بیماران از دارو است، که هنوز به برکت تولید داخلی نیاز ما به آنها خیلی کم است. اقدام آمریکاییها تلاش برای گرسنه کردن مردم ایران است.
ظریف ادامه داد: ما تمدنی هستیم که در اوج عقب ماندگی آنها علم خود را مجانی به آنها دادیم اما امروز اجازه نمیدهند حتی ما علم را از آنها خریداری کنیم. ولی ایران در حوزه های مختلفی از جمله نانو، فضایی و هسته ای پیشرفتهای زیادی در دنیا داشته است.
وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: بنابراین گفتمان شرارت که در کاخ سفید و توسط تیم B و گفتمان گفتگو و صلح و دوستی که توسط ایران مطرح می شود، امروز آمریکا در عرصه بین المللی تنهاست و کشورهایی هستند که از قرار گرفتن نامشان در کنار آمریکا خجالت میکشند.
وی ادامه داد: آنها پس از ۱۸ سال در حال خروج خفت بار در افغانستان هستند. در عراق که باعث ایجاد داعش شدند، در سوریه که چیزی جز باخت نداشتند، در خلیج فارس که فقط جنایت به بار آوردند و هر جا رفتند جز خفت و خواری ندیدند. آمریکا جز در «گرانادا» هیچ نبردی را نبرده است و در ۷۰ سال اخیر فقط در برابر گرانادا پیروز شده است.
ظریف خاطرنشان کرد: دوره گفتمان سلطه، ابرقدرتی و زور گویی تمام شده است. ما با مردم امریکا مشکلی نداریم. مردم آمریکا گرفتار فرهنگ زورگرایی، خشونت و هفتتیرکشی شدند. آنها گرفتار فرهنگی هستند که از جنگ به عنوان یک گزینه روی میز صحبت میکند. این یک فرهنگ پذیرفته شده نیست و برای همین مجبور هستند تحریم کنند.
وزیر امور خارجه گفت: تحریم وزیر خارجه یعنی چی؟ یعنی شکست در گفتگو، شکست در دیپلماسی و مخالفت با گفتگو. این تفاوت دو گفتمانی است که یک مسیر را طی میکند.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه این دنیای امروز ماست و رسانه به دلیل متکثر شدن ابزار قدرت می تواند به جهان شکل بدهد، اظهار داشت: امروز دوران انسان ها و مردم آغاز شده است و جمهوری اسلامی ایران در ۴۰ سال اخیر هیچ گاه در کنار قدرت های ظالم نبوده بلکه در کنار مردم بوده است.
وی با تاکید بر اینکه ما امنیت و پیشرفت خود را نخریده و نخواهیم خرید، ادامه داد: امنیت و پیشرفت ما از مردم ناشی شده است و هر چقدر بر ما فشار آوردند، ما راه خودمان را رفتیم و چون تکیه بر مردم داشتیم، موفق شدیم.
ظریف متذکر شد: در جنگ تحمیلی هر چه کردیم به ما سلاح ندادند به این معنا که ما را از داشتن ابتدایی ترین سلاح های دفاع از مردم محروم کردند. در مقابل کشورهای مختلف جهان از جمله فرانسه، آلمان و آمریکا حمایتهای مختلفی را از عراق و صدام داشتند.
وزیر امور خارجه با طرح این سوال که امروز ما کجا هستیم و صدام کجاست، گفت: ما سر جای خود ایستادیم، موشک های خود را ساختیم و توانستیم پهپاد آمریکایی را سرنگون کنیم. دشمنان با تحریم و فشار نمی توانند جلوی پیشرفت ایران را بگیرند.
ظریف بیان کرد: دشمنان در گام بعدی انتظار داشتند که ما نیروگاه هسته ای خود را چون سوخت به ما نمیدهند، آن را تعطیل کنیم اما نکردیم.
وی افزود: برای ما این قدرت گذار است و میدانیم که هیچ قدرتی ابدی نیست و تنها قدرت، قدرت خداست.
وزیر امور خارجه خطاب به ابرقدرتها گفت: ممکن است برای برخی خدا باشید اما برای ایران هیچ نیستید. این بار هم به لطف خدا فشارهای شما را با تاکید بر توانمندیهای داخلی، روابط با کشورهای دوست، اقتصاد مقاومتی و تکیه بر مردم خود جبران میکنیم.
وی تاکید کرد: ما پشت مردم پنهان نمیشویم و حمایت از حقوق مردم را وظیفه خود میدانیم. ما از مردم خود شرمنده و به آنها بدهکاریم. خیلی باید کار کنیم تا بتوانیم آنچه را که مردم به ما دادند، جبران کنیم.
ظریف اظهار داشت: مردم صاحب اختیار ما هستند و کسانی که فکر میکنند با فشار مردم میتوانند به آرزوهای خود برسند، قطعا این آرزوها را به گور خواهند برد.
وی در خصوص دیدار خود با یک سناتور آمریکایی در نیویورک، گفت: من در زمان حضور در نیویورک برای حضور در سازمان ملل و جلسات مجمع عمومی میروم و وقتی در آنجا حضور دارم از ابتدای صبح تا آخر وقت ملاقات و گفتگوهایی دارم.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه ملاقاتهای ما با رسانهها و افرادی خارج از قوه اجرایی آمریکا است، افزود: علی رغم ادعای آمریکاییها آنها چندان به آزادی بیان قائل نیستند؛ هیچ گاه ما اعلام نکردیم که با چه نخبگانی از آمریکا دیدار میکنیم و اگر خودشان خواستند می توانند این کار را انجام دهند.
ظریف تصریح کرد: اگر قرار باشد من محتوای نشست و ملاقاتهای خود را مطرح کنم، افراد دیگر احساس میکنند در ملاقات با بنده در حال گفتگو هستند و خاصیت دیپلماسی از بین میرود.
وی با تاکید بر اینکه ما نمیخواهیم دیپلماسی رسمی و عمومی را مخلوط کنیم، گفت: ما رعایت طرف مقابل که برای ملاقات با ما میآید را میکنیم.
ادامه دارد ...
نظر شما