به گزارش «نماینده» کمال دهقانی، با اشاره به تحرکات برخی کشورهای منطقه همچون عربستان سعودی برای تعامل دیپلماتیک با ایران گفت: یکی از اساسیترین استراتژیهای جمهوری اسلامی ایران بهتر شدن رابطه با کشورهای همسایه است که در طول سالیان گذشته شاهد بودیم که آمریکا برای اجرای سیاستهایش در تقابل با ایران از برخی کشورهای همسایه بهرهبرداری کرد و متاسفانه آنها هم مجری سیاستهای آمریکا شدند نمونه آن را در جنگ یمن، مقابله با دولت قانونی سوریه و ناامن کردن عراق دیدیم که این استراتژی آمریکا و اسرائیل بود که متاسفانه برخی کشورهای منطقه نیز در زمین آنها بازی کردند.
وی یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرد که آمریکاییها نظر سوئی به منطقه دارند کما اینکه آمریکا هم این کشورها را گاو شیرده قلمداد کرده و برای آنها فاکتور برای پرداخت هزینههایشان را میفرستند. آنها با اقداماتشان باعث شدند که روز به روز شکاف بین حکومت و مردم در برخی کشورهای عربی بیشتر شود که این شکاف را بین کشورهای عربی و اسلامی نیز میتوان دید.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید بر اینکه استراتژی معقول برای کشورهای عربی و جمهوری اسلامی ایران تعامل با یکدیگر و دوری از تفرقه است، گفت: در غیر این صورت اقدامات در جهت منافع اسرائیل تمام میشود پس لازم است این کشورها رویه خود را اصلاح کنند و با دوری از ایجاد بحران در سایر کشورهای اسلامی برای برقراری امنیت در خلیج فارس همکاریهای لازم را داشته باشند بدانند کسانی که در ظاهر میخواهند امنیت منطقه را حفظ کنند هدفشان تنها تامین منافع اسرائیل و کسب درآمد از طریق فروش اسلحه و قراردادهای بلندمدت است نتیجه نهایی هم ایجاد ناامنیهای بعدی در منطقه خواهد شد.
دهقانی با یادآوری اینکه عربستان سعودی حسن نیتی به ایران نشان نداده است، گفت: عربستان برخوردهای بدی با ایران در طول ۴۰ سال گذشته داشته است که این موضوع به حمایت از صدام و حمایت مالی و معنوی از منافقان تا حمایت داعش و تلاش برای فرستادن به ایران برمی گردد. کارنامه عربستان سعودی درباره ایران منفی است لذا اگر میخواهند روابط دیپلماتیک داشته باشند باید قبل از هرچیزی حسن نیت خودشان را نشان دهند ما باید در عمل اقدامات عربستان سعودی را ببینیم و بسنجیم.
وی با تاکید بر اینکه هدف ایران کاهش تنش و برقراری امنیت با کمک نیروهای موثر در منطقه است، افزود: در این راه باید عربستان سعودی خود را از مجری سیاستهای آمریکا بودن خلاص کند و مستقل تصمیم گیرد. دیگر به دنبال تامین منافع آمریکا و اسرائیل نباشند و به منافع خودش تکیه کند. همچنین با تعامل با کشورهای منطقه به خصوص قدرتی مانند ایران در جهت تامین امنیت منطقه حرکت کند.
دهقانی در پایان تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران به دنبال افقی برای همکاریهای اقتصادی بلندمدت در منطقه است قرار نیست همیشه جنگ و ناامنی مهمان ما در منطقه باشد. جمهوری اسلامی ایران منافع ملی خود و منافع کشورهای منطقه را در همکاری بلندمدت و اقتصادی با یکدیگر میبیند.
نظر شما