به گزارش «نماینده»، نشست دورهمی با کتاب مطهره قرآن به همت اداره کتابخانه های عمومی، با حضور حجت الاسلام و المسلمین جوکار، نویسنده کتاب و مسئولین شهری در حوزه علمیه حضرت باقرالعلوم برگزار شد.
درباره کتاب
کتاب مطهره قرآن، کتاب علمی و پژوهشی در عصمت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها از منظر قرآن و روایات به نویسندگی حجت الاسلام و المسلمین رضا جوکار، امام جمعه شهرستان قدس است. این کتاب در سال گذشته به عنوان کتاب برگزیده در حوزه علمیه قم مورد تقدیر قرار گرفت. مطهره قرآن، از سه بخش کلی تشکیل شده که در بخش اول به کلیات امور مقدماتی عصمت فاطمی در قرآن پرداخته است که این بخش نیز شامل شش فصل در باب مفهوم شناسی عصمت، ضرورت، دلایل عقلی، دلایل قرانی، دلایل روایی و پاسخ به شبهات عصمت است.
نویسنده در فصل دوم به عصمت فاطمی در قرآن، جایگاه فاطمه الزهرا (س) را با آیه تطهیر، مصداق آیه تطهیر، شبهات مربوط به آیه تطهیر و آیه صادقین بیان میدارد و در بخش پایانی با ارائه احادیثی: مانند حدیث ثقلین، حدیث سفینه، حدیث باب حطه، دیگر شواهد عصمت و حدیث خشم و رضا به عصمت فاطمی پرداخته است.
انگیزه نویسنده از نوشتن این کتاب
حجت الاسلام و المسلمین رضا جوکار، نویسنده کتاب در ارتباط با انگیزه خود از نوشتن کتاب مطهره قرآن، بیان کرد: این کتاب موضوع کاملا جدید و مورد نیاز جامعه بوده و در رابطه با عصمت فاطمی است.
وی کتاب های بسیاری در باب عصمت و فضایل انبیاء نوشته است اما کتابی که مختص عصمت فاطمه زهرا(س) باشد نوشته نشده بود.
نویسنده کتاب، گفت: فاطمه زهرا(س) معصوم است اما عده ای معصوم بودن او را قبول ندارند مثل اهل سنت و ما باید با استفاده از احادیث و روایات و آیاتی که خود اهل سنت از وجود مبارک پیامبر اکرم(ص) نقل کرده اند و ثانیا علمای اهل سنت آن روایات را در کتاب های خود بکار برده اند و باید مورد قبول باشد، بتوانیم به معصوم بودن حضرت صدیقه طاهره(س) بپردازیم.
وی ادامه داد: معصوم بودن و عصمت داشتن حضرت صدیقه طاهره(س) یعنی کسی که گناه نمی کند، فکر خطا و فراموشی و کارهای مکروه انجام نمیدهد، مانند پدر گرامی شان و همسرشان امیرالمومنین علی(ع) و مانند سایر ائمه و انبیا او نیز معصوم است.
در ادامه نشست، امام جمعه شهرستان اشاره ای به دستاوردهای انقلاب اسلامی در طول ۴۰ سال داشتند و افزودند: آمار انتشارات ما در حوزه نشر و کتاب در مقایسه با ۴۰ سال قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، در سال ۱۳۶برابر شده و جمعیت ما در سال ۵۷ جمعیتی ۳۵ میلیون نفری بوده است. هم اکنون با ۸۰ میلیون نفر جمعیت با منابع درآمدی و پیشرفتی که قابل مقایسه با قبل نیست و در حالی که با موانع و تهدیدهای و تحریم های روبرو هستیم، به دستاوردهای بسیاری رسیده ایم.
وی تاکید کرد: کتابخانه های عمومی کل کشور ۳۷۰ مورد بود که الان به ۲۷۱۱۰ کتابخانه رسیده است و این در حالی است که نویسندگان زن در کل کشور، قبل از انقلاب اسلامی به ازای هر ۱۶۰ هزار نفر یک نویسنده زن داشتیم اما امروز به ازای هر ۹۶۰۰ نفر یک نویسنده زن داریم که همه از دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران است و باید قدردان این انقلاب بود.
وی تصریح کرد: برترین جایگاه های علمی، پژوهشی و پیشرفتهایی که در طول این ۴۰ سال در کشور رخ داده است مورد توجه کشورهای غربی بوده است و باید شتاب علمی تند شود.
نظر شما