به گزارش «نماینده» حجّتالاسلام قاسم روانبخش، عضو شورای مرکزی جبهه پایداری انقلاب اسلامی با اشاره به تصویب لایحه الحاق ایران به کنوانسیون بینالمللی مقابله با تأمین مالی تروریسم موسوم به CFT در مجلس گفت: آنچه روز گذشت شاهد بودیم، این بود که مجلس، نسبت به آنچه در برجام گذشت، چند گام جلوتر آمده است و آقای لاریجانی با همه تلاشی که کرد، در واقع شکست خورد.
وی با بیان اینکه اصلاحطلبان به طور کامل به CFT رأی دادند و فراکسیون ولایی هم در مخالفت با آن رأی داد، اظهار داشت: در مقابل، این یاران آقای لاریجانی بودند که دچار انشقاق شدند.
روانبخش ادامه داد: به رغم اینکه از نامه رهبر معظّم انقلاب، سوءاستفاده کردند، امّا با این حال، فراکمسیون صدنفرهای که در انتخابات هیأترئیسه مجلس به لاریجانی رأی داده بودند، دچار ریزش شدند و بخشی از آنها به سمت فراکسیون ولایی آمد. بنابراین اتفاقات روز گذشته، موقعیت لاریجانی در مجلس را متزلزلتر کرد و احتمال اینکه در دورههای بعد نتواند ریاست مجلس را به دست بیاورد بالا است.
وی خاطرنشان کرد: در انتخابات اخیر هیأترئیسه مجلس هم شاهد این بودیم که با حرکت حاجیبابایی و انصراف او در مرحله دوم، لاریجانی توانست رأی بیاورد، وگرنه او از ریاست مجلس سقوط میکرد.
عضو شورای مرکزی جبهه پایداری در ادامه، به تشریح سناریوی حامیان دولت و رسانههای اصلاحطلب برای فضای پس از تصویب CFT پرداخت و اظهار داشت: از رسانههای اصلاحات که تقریباً اکثریت تریبون کشور را در درست دارند، اینطور برمیآید که آنها تا بررسی این لایحه در شورای نگهبان، میخواهند فضای سیاسی را حاد نگه دارند.
روانبخش با بیان اینکه آنها میخواهند از طریق افکار عمومی، فشارها را بر شورای نگهبان زیاد کنند تا چنانچه با CFT مخالفت کند، آن را خلاف مصالح ملّی تلقی کنند، تصریح کرد: درواقع میخواهند اینطور وانمود کنند که آنها در راستای مصالح ملّی میخواهند حرکت کنند و دوست دارند اقتصاد کشور درست شود، امّا شورای نگهبان مانع از این کار شده است. بعد که دوباره لایحه به مجلس بیاید و بعد به مجمع تشخیص مصلحت نظام برود، اصلاحطلبان و حامیان دولت میخواهند همچنان از اهرم رسانه استفاده کنند.
وی، اهرم اقتصادی را مکمل اهرم رسانهای دانست و با بیان اینکه اهرم اقتصادی، همان نرخ ارز است، خاطرنشان کرد: چند روز پیش و قبل از تصویب CFT به خاطر اینکه کشور دچار تنشهای اجتماعی شده بود، دولت با تزریق ارز، دلار ۱۹ هزارتومانی را به مرز ۱۰ تومان رساند. بازار هم به خاطر هوشمند بودن، بلافاصله خواست دلارهایش را عرضه کند امّا صرافیها نپذیرفتند و یک جنگ روانی معکوس ایجاد شد و دلار به نزدیک هفت، هشت هزارتومان رسید.
روانبخش ادامه داد: در این وضعیت بود که دولت بلافاصله دخالت کرد و گفت من ده و نیم میخرم و دلار را به سطح ۱۳ هزار تومان آورد. علّت این اقدام دولت این بود که از اهرم دلار برای تصویب CFT استفاده کند. بعد هم بعیدینژاد توئیت کرد که هرچه سریعتر مجلس وارد شود و حالا که دلار ارزان شده، از این فرصت استفاده کنید. روز تصویب CFT دولت باز دخالت کرد و دلار به مرز ۱۱ تومان کاهش پیدا کرد.
دبیر سیاسی هفته نامه پرتو، با بیان اینکه دولت مشغول بازی با نرخ ارز است، تصریح کرد: چنانچه شورای نگهبان، مصوبه روز گذشته مجلس را رد کند، دوباره دلار را به ۱۵ و ۱۶ هزار تومان خواهند رساند و میگویند ببینید تقصیر شورای نگهبان بود. بعد که به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع داده میشود، تا زمانی که بررسی میشود، قیمت دلار را مقداری پایین نگه میدارند و اگر مجمع تشخیص مصلحت نظام، آن را رد کند دلار مجدداً به ۱۹ تومان میرسد.
روانبخش تصریح کرد: این پروژه و سناریویی که در حال اجرا است باید افشا شود تا مردم هوشیار باشند و بدانند که برخیها با بازی با دلار، به دنبال اهداف سیاسی خودشان هستند نه مشکلات اقتصادی مردم.
نظر شما