به گزارش «نماینده» آیتالله محمّدعلی موحدی کرمانی در خطبههای نمازجمعه امروز (۵ مرداد) تهران با اشاره به سالگرد اقامه نمازجمعه به امامت مرحوم آیتالله طالقانی گفت: باید مردم را به اقامه نمازجمعه تشویق کرد. نمازجمعه، حکم حج فقرا را دارد و غفلت از نماز جمعه، خبط عظیمی است و انسان را مغبون میکند.
وی افزود: مرحوم طالقانی شخصیت برجستهای بود که برای همه روشن است و امام(ره) درباره ایشان فرمودند که آقای طالقانی به مثابه ابوذر برای انقلاب بود.
خطیب جمعه تهران، به سالگرد ارتحال حضرت آیتالله آیتالله مشکینی اشاره کرد و گفت: مرحوم آیتالله مشکینی شخصیتی فوقالعاده ارزنده و متواضع بود و در حالتی که در حد مرجعیت بود و جزء مراجع بود، خضوع میکرد و برای ورود به خبرگان ثبت نام میکرد.
موحدی کرمانی سالروز عملیات مرصاد را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: منافقینِ بدبختِ شقیِ کوردل، فکر کردند میتوانند به ایران بیایند و با تصرف ایران، حکومت اسلامی را ساقط کنند. بحمدالله در عملیات مرصاد لشکر اسلام وارد شد و آنها را در آن عملیات، به کلی ریشهکن کرد. خداوند آنها را با دشمنان دین محشور کند و به آتش بسوزاند.
وی با اشاره به مشکلات اقتصادی کشور وظیفه دولت، مجلس و قوه قضائیه را در رفع مشکلات مردم، سنگین توصیف کرد و به طرح ۴ پیشنهاد خود به دولت پرداخت.
امامجمعه موقّت تهران گفت: پیشنهاد اوّل این است که فقط کالاهای اساسی باید با نرخ ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تهیه شود که عبارتند از دارو، مواد اولیه دارو، مواد غذایی، نهادههای دامی و سایر مایحتاج ضروری مردم.
وی ادامه داد: متأسفانه طبق اطّلاعات واصله، از اواخر فروردین امسال تا اواسط خرداد، کالاهای غیرضروری با همین ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد کشور شد. نمیدانم تأسف و نگرانی خود را با چه عبارتی ابراز کنم.
موحدی کرمانی با بیان اینکه بخش عظیمی از منابع ارزی کشور از دست رفت و موجب ایجاد فساد و رانت در اقتصاد کشور شد، اظهار داشت: از دولت انتظار میرود بازار ثانویه ارز را به شکل جدّی پیگیری کند. دادن ارز به سفرهای غیرضرور خیانت به کشور است.
امامجمعه موقّت تهران درباره پیشنهاد دوم خود به دولت گفت: بخشی از مشکلات اقتصادی کشور در شرایط کنونی مربوط به وضعیت نظام بانکی است که به دلیل ضعف نظارتی از سوی بانک مرکزی شاهد افزایش گسترده حجم نقدینگی هستیم. این حجم، اگر مدیریت نشود، کلیه بازارهای اقتصادی کشور را دچار نوسان و تلاطم میکند. باید هرچه سریعتر، برنامههای هدایت نقدینگی به سمت بازارهای مولد اقتصادی، مشخص و عملی شود.
وی، عدم استقلال بانک مرکزی از دولت را ریشه بخش عمدهای از معضلات عمومی کشور دانست و تصریح کرد: راهحل، استقلال بانک مرکزی از قوه مجریه است.
لزوم ترمیم و تغیر تیم اقتصادی کابینه، سومین پیشنهاد موحدی کرمانی به دولت بود.
«گفته میشود برخی اعضای تیم اقتصادی کابینه سیاستهای اقتصادی دولت را قبول ندارند. پذیرفتنی نیست از دولت چندصدایی در تصمیمات اقتصادی به گوش برسد؛ دولت باید صدای واحد اقتصادی داشته باشد. لازم است از نیروهای جوان، فعّال، همراه و یکصدا در تیم اقتصادی استفاده شود.
وی با بیان اینکه در شرایط کنونی کشور، بازنگری در ساختار مدیرتی متمرکز، ضروری است، تصریح کرد: دولت برای بهرهگیری از ظرفیتهای منطقهای سراسر کشور و رونق اقتصاد هر منطقه، ضروری است که بخشی از اختیارات خود را به استانداران تفویض کند. این یک ضرورت است و از رئیس جمهور انتظار میرود بر اساس اصول ۱۲۷ و ۱۳۸ قانون اساسی برای ایجاد تحول در استانها، بخشی از اختیارات خود را به استانداران تفویض کند.
آیتالله موحدی کرمانی در ادامه به بیان چند نصیحت خطاب به مسئولان ردهبالای نظام پرداخت و گفت: بکوشیم دل را از محبت مردم و عشق به خدمت جامعه و غم مستمندان پر کنیم. واقعاً غم خوار مردم باشیم و واقعاً از رنج مردم رنج ببریم. این توصیه امیرالمؤمنین به مالک اشتر است.
وی ادامه داد: برای آرامش مستضعفان جامعه، سطح زندگی خود را پایین بیاوریم و به دریافت معمول و متعارف، بلکه کمتر از بیتالمال قانع شویم. علوی شویم که فرمود: خداوند بر زعمای حکومت اسلامی واجب نموده زندگی خود را در سطح ضعفا قرار دهند تا آرام بگیرند و بگویند مسئولین ما هم مثل ما زندگی میکنند.
موحدی کرمانی با بیان اینکه اجازه ندهید در بین شما مسئولان پاک، افرادی خائن پیدا شوند و میلیاردها از بیتالمال بدزدند و فرار کنند، تصریح کرد: با نظارت کامل و دقیق، جلوی این خطر را بگیرید. البته قوه قضاییه هم باید اشدّ مجازات را برای غارتگران بیتالمال اعمال کند(شعار نمازگزاران: مفسد اقتصادی اعدام باید گردد).
امامجمعه موقّت تهران، خطبهها را اینطور پایان داد: «منتظر نباشید مردم به دلیل فشار اقتصادی به خیابانها بریزند و خواستههای مشروع خود را مطالبه کنند و آنگاه شما بیدار شوید و اقدام مناسب کنید. شما دولت تدبیر هستید؛ مشکلات اقتصادی را شناسایی و به دفع، قبل از رفع بپردازید. البته مردم انقلابشان را دوست میدارند و صبر انقلابی دارند و صبر را از امام حسین(ع) آموختهاند، اما شما هم بکوشید انقلابی باشید و کار انقلاب کنید.»
نظر شما