به گزارش «نماینده»، دوازدهمین نشست فصلی حزب اعتدال و توسعه با حضور دبیرکل، معاونان، دبیران تشکیلات استانی و روسای کانونها و سازمانهای حزب، با محوریت تقویت آموزشهای تشکیلاتی و سیاسی، روز گذشته جمعه ۳ آذر در تهران برگزار شد.
محمدباقر نوبخت دبیرکل حزب اعتدال و توسعه در ابتدای این نشست با اشاره به برخی فرازهای تاریخی این حزب اظهار کرد: رویشهای روزافزون حزب اعتدال و توسعه طی حدود دو دهه حیات آن، نشان دهنده کارآمدی گفتمان اعتدال و اقبال جامعه نسبت به این گفتمان است.
وی حزب اعتدال و توسعه را الگویی مناسب در راستای فعالیتهای قانونمند حزبی در کشور عنوان و تصریح کرد: تجربیات گذشته نشان داد که افراط و تفریط هرگز نمیتواند در خدمت توسعه کشور، رفاه مردم و اعتلای نظام مقدس جمهوری اسلامی باشد.
نوبخت در تبیین مرامنامه این حزب تصریح کرد: مرور مفاد مرامنامه حزب اعتدال و توسعه که همزمان با تاسیس حزب تدوین شد، خط فکری موسسان این تشکل سیاسی را به خوبی روشن میکند. کارنامه حزب در دو دهه اخیر هم نشان میدهد که حرکت این حزب همواره در مسیر مرامنامهاش بوده است.
دبیرکل حزب اعتدال و توسعه به بخشهایی از مرامنامه اشاره و خاطرنشان کرد: بسط و توسعه آزادیهای مشروع اجتماعی، دفاع از حقوق شهروندی، تعامل سازنده با جهان و حمایت از حضور جدی زنان و جوانان در عرصه مسئولیتهای اجتماعی، سیاسی و شهروندی بر مبنای اصل شایستهسالاری از جمله خواستهای کلیدی در مرامنامه حزب اعتدال و توسعه بوده است.
نوبخت توسعه ملی و درونزایی در اقتصاد که جزء دیگر بندهای مرامنامه حزب اعتدال و توسعه است را از جمله پیشنیازها در مسیر حمایت از تولید و اشتغال داخلی ارزیابی کرد.
وی همچنین پایبندی کامل به قانون اساسی و اصل ولایت فقیه را از افتخارات حزب اعتدال و توسعه برشمرد و ابراز کرد: حزب اعتدال و توسعه همواره مروج فعالیت سیاسی و تقویت تحزب در چارچوب موازین قانونی بوده و شادابی و تنوع دیدگاهها را در خدمت تقویت بیش از پیش مردمسالاری دینی و اعتلای نظام و کشور میداند.
در ادامه این نشست محمود واعظی معاون سیاسی حزب اعتدال و توسعه با اشاره به برخی مسائل داخلی بیان کرد: روحانی همواره اعتقاد عمیقی به حفظ آرامش در کشور و نیز تعمیق وحدت میان جریانهای سیاسی از طریق تشکیل کابینه فراجناحی داشتهاند؛ اعتقادی که برآمده از اندیشه مترقی اعتدال است.
وی خطاب به منتقدانی که سکوت در مقابل هجمههای رسانهای را مطلوب نمیدانند، یادآور شد: گفتمان اعتدال بر مبنای احترام به مخالف و پذیرش نقد شکل گرفته است. البته سکوت در مقابل برخی بداخلاقیها به معنای تنازل از دفاع از حقوق ملت نیست. روحانی در دفاع از حقوق مردم بسیار جدی است؛ به عنوان مثال، وی در مساله سپنتا نیکنام، با قاطعیت در دفاع از حقوق شهروندی واکنش نشان دادند.
معاون سیاسی حزب اعتدال و توسعه در بخش دیگری از سخنان خود به حوزه سیاست خارجی نیز اشاره کرد و با برشمردن برخی رفتارهای عجیب سیاسی رییسجمهور آمریکا عنوان کرد: دولت جدید آمریکا نه فقط با جمهوری اسلامی ایران بلکه با متحدان راهبردی اروپایی خود نیز دچار چالش است چراکه تا به امروز دیده نشده که رییسجمهور یک کشور ساعت دو بامداد سیاستهای داخلی، منطقهای و جهانی دولتش را با توییت کردن به جهانیان اعلام کند و چالشی ایجاد کند که سایر همکارانش درصدد توجیه و اصلاح آن باشند.
واعظی ضمن تاکید بر پایبندی ایران به برجام مادامی که طرف مقابل و بهخصوص آمریکا به آن پایبند باشد، گفت: تحلیل ما این است که ترامپ از برجام خارج نمیشود ولی ایران برای هر گزینهای که ترامپ و کنگره آمریکا در خصوص برجام رو کنند، گزینه مطلوب خود را در اختیار دارد.
وی در عین حال خواهان ادامه همکاریهای فشرده و مشترک با سایر طرفهای مذاکرهکننده در برجام به ویژه شرکای اروپایی شد.
معاون سیاسی حزب اعتدال و توسعه با اشاره به تحولات اخیر در منطقه، ضمن تبریک پیروزیهای میدانی در سوریه و عراق و پایان نظامی داعش اظهار کرد: مقاومت ملتهای منطقه در برابر نظام سلطه جهانی همانگونه که به نابودی گروه تروریستی داعش انجامید در آینده نیز خواهد توانست دیگر طرحهای خباثتآلود قدرتهای استکباری را با شکست مواجه کند.
لازم به ذکر است در دوازدهمین نشست فصلی حزب اعتدال و توسعه، تعدادی از دبیران استانی و روسای کانونها و سازمانهای حزب، نقطهنظرات خود درباره مسائل روز داخلی و بین المللی را مطرح کردند.
همچنین در حاشیه این نشست تفاهمنامه همکاری در حوزه آموزش سیاسی، میان سازمان جوانان و دانشجویان و کانون اساتید حزب اعتدال و توسعه به امضا رسید.
نظر شما