به گزارش «نماینده»، چندی قبل گزارش نماینده سازمان هدفمندی، دیوان محاسبات و مدیرکل خزانه درباره میزان تحقق درآمدهای هدفمندی یارانه ها در ۵ ماه نخست سال جدید در مجلس ارائه شد. سازمان هدفمندی یارانه ها در گزارش خود به کمیسیون بودجه اظهار داشت که از ابتدای سال جدید ۵ ماه یارانه پرداخت کرده است.
حسینی عضو کمیسیون برنامه و بودجه در این باره جزییات بیشتر این گزارش میگوید، میزان منابعی که از شرکتهای نفتی (یعنی شرکت پخش و پالایش، پخش فرآورده های نفتی و شرکت ملی گاز که مهمترین میزان منابع هدفمندی را تهیه می کنند) دریافت شده نسبت به عدد پرداختی تفاوت قابل ملاحظه ای داشته است.
حسینی ادامه داد: سازمان هدفمندی در ۵ ماه نخست سال رقمی حدود ۱۱هزار میلیارد تومان از منابع دولت برداشت کرده، در حالی که در قانون بودجه پیش بینی شده این رقم در تمام سال پرداخت شود، اما این رقم در عرض ۵ ماه از بودجه دریافت شده، چراکه درآمد هدفمندی از محل قیمت حامل های انرژی در ۵ ماه اول در اختیار آنها قرار نگرفته است.
به گزارش تسنیم، براساس گزارش های دستگاه های اجرایی به ویژه دیوان محاسبات تخلفی در سازمان هدفمندی مشاهده نمیشود، مهمترین بحثی که باید در عملکرد سازمان هدفمندی دیده شود منابع است که براساس قانون هدفمندی منابع از افزایش قیمت حامل های انرژی به ویژه بنزین، گازوییل، نفت کوره، آب و برق تامین میشود.
منابع هدفمندی شامل ارقامی می شود که در قانون بودجه هر سال مشخص می شود، سازمان هدفمندی باید منابع را براساس قانون از شرکتهای مشخص شده دریافت کند و به حساب خانوارها و سایر بخشهایی که در قانون پیش بینی شده واریز کند. به نظر میرسد نباید مشکلاتی که در اجرای قانون هدفمندی وجود دارد را در سازمان هدفمندی جست وجو کرد، چراکه سازمان هدفمندی یارانهها یک سازمان پرداخت کننده یارانه است و اگر منابعی به آن واریز شود میتواند یارانه پرداخت کند.
حسینی همچنین در خصوص ارائه گزارش مدیرکل خزانه با اشاره به اینکه منابع هدفمندی توسط شرکت ها وصول شده است، گفت: تفاوت قیمت حاملهای انرژی از استفاده کنندگان وصول شده و در اختیار شرکتهای پالایشی قرار گرفته اما به حساب سازمان هدفمندی و خزانه واریز نشده است که به این دلیل سازمان نتوانسته از این منابع استفاده کند، لذا این رقم از بودجه دولت پرداخت شده است.
وی افزود: مقرر شده که مدیران مالی شرکت های پخش و پالایش و پخش فرآوردههای نفتی در کمیسیون بودجه حاضر شوند و مشخص شود که آیا منابعی وصول شده که این شرکتها به حساب هدفمندی واریز نکرده اند یا اینکه شرایط مصرف و میزان درآمد وصولی در ۵ ماه با توجه به میزان پرداخت ها فاصله فاحشی داشته و عدم وصول منابع رخ داده است که اگر موضوع این باشد باید فکر دیگری کرد.
بر اساس این گزارش شنیده شده، کمیسیون به قید فوریت موضوع عدم وصول منابع هدفمندی را بررسی میکند
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، با بیان اگر این منابع در اختیار شرکت های مذکور بوده و از قوانین تخلف کرده اند، کمیسیون براساس مقررات خود و با همکاری دستگاه های نظارتی این موضوع را به قید فوریت بررسی می کند، گفت:نگاه سازمان هدفمندسازی یارانه ها این است که منابع در شرکت های نفتی حبس می شود و به حساب واسط خزانه واریز نمی شود، لذا خزانه امکان برداشت منابع از این حساب ها را ندارد و موجب شده که رقمی این چنینی از درآمد دولت به حساب هدفمندی یارانه ها واریز شود.
نظر شما