به گزارش «نماینده»، در ابتدای جلسه علنی روز دوشنبه مجلس شورای اسلامی پرویز فتاح رئیس کمیته امداد گزارشی از اقدامات این سازمان برای رفع فقر و ایجاد اشتغال ارائه داد.
وی گفت: ۲۸ ماه است که بنده و اعضای پرکار هیات امنا از طرف مقام معظم رهبری منصوب شده ایم در حکم رهبری تکیه اصلی کمیته امداد بر کمک های مردمی استوار است اما بر نقش قوای سه گانه برای حمایت از این نهاد تاکید شده است.
فتاح از اقدام انقلابی و موثر نمایندگان در تدوین و تصویب افزایش مستمری مددجویان کمیته امداد تشکر کرد و گفت: از رئیس جمهور و معاون اول ایشان که علیرغم تنگناهای مالی این مصوبه را اجرا کردند تشکر می کنم و امیدوارم با اجرای آخرین بند این مصوبه یعنی پرداخت مستمری به جای یارانه، اقدام خود را کامل کنند.
رئیس کمیته امداد اظهار داشت: در سال گذشته درآمدهای مردمی ما ۵۰ درصد رشد داشت و به هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان رسید. در کمیته امداد تخصیص اعتبارات به مناطق محروم و مرزی در اولویت قرار دارد.
وی ادامه داد: در ابتدای کار ساختمان کمیته امداد را از سوهانک به میدان آزادی انتقال دادیم و موفق شدیم ۱۰ درصد از آمار افراد تحت پوشش را بالغ بر ۱۷۵ هزار خانواده را کاهش دهیم که این اقدام با اشتغال زایی برای سرپرستان خانوارها انجام شد.
وی، چابک سازی مدیریتی در راستای حذف سطوح مدیریتی را از اقدامات مهم خود خواند و گفت: کمیته امداد ۲۰ درصد کوچکتر شده و هزینه هایش را کاهش داده و منابع به سمت افراد نیازمند سوق داده شده است.
فتاح در خصوص ایجاد مسکن برای افراد محروم گفت: ۲۰ هزار واحد در شهرها و روستاها احداث و ۵۰ هزار واحد را بازسازی کرده ایم.
وی ادامه داد: تعداد مددکاران از هزار و ۵۰۰ نفر به چهار هزار نفر رسیده و تعداد پرونده به ازای هر مددکار به ۴۰۰ پرونده رسیده است.
رئیس کمیته امداد افزود: خانواده های تحت پوشش از دفترچه های بیمه استفاده می کنند هم اکنون حدود یک میلیون با سرپرست زنان، یک و نیم میلیون سالمند، ۱۷۵ هزار یتیم، ۳۰ هزار بیمار صعب العلاج، ۹۰ هزار کودک زیر ۶ سال و ۲۳ هزار خانوار با سرپرست زندانی را تحت پوشش داریم.
فتاح گفت: در طرح ایتام و محسنین یک میلیون حامی جذب کردیم که متوسط دریافت هزینه از آنها ۱۴۰ هزار تومان در ماه است.
وی با تاکید بر اینکه از اردوهای جهادی استقبال و حمایت می کنیم گفت: در سال ۹۵ در تبصره بودجه هزار میلیارد تومان وام قرض الحسنه برای اشتغال به کمیته امداد اختصاص یافت که با منابع داخلی کمیته به هزار و ۱۰۰ میلیارد افزایش دادیم و به ۱۰۲ هزار خانواده وام اشتغال داده شد. به ازای هر اشتغال ۱۳ میلیون تومان وام پرداخت کردیم.
رئیس کمیته امداد گفت: امسال نیز دو هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان منابع اشتغال برای کمیته امداد در بودجه ۹۶ در نظر گرفته شد که امیدواریم بتوانیم با این منابع برای ۱۴۰ هزار نفر اشتغال ایجاد کنیم همچنین مجوز تاسیس صندوق قرض الحسنه امداد ولایت نیز برای کمیته امداد صادر شد.
فتاح همچنین از تصویب لایحه برداشت یک و نیم میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای اشتغال روستایی نیز تشکر کرد و گفت: خواهش می کنم بخشی از اعتبارات این بخش را به کمیته امداد اختصاصی دهید.
وی با بیان اینکه کمیته امداد مسئول امور محرومین و نیازمندان است، گفت: باید ریشه های فقر را بررسی و همه ارکان نسبت به حل مساله فقر اهتمام ورزند.
رئیس کمیته امداد رونق اقتصادی، مبارزه با قاچاق کالا، عنایت خاص به ازدواج جوانان را از اولویت های کاری دولت دوازدهم خواند و گفت: در شرایط فعلی حول محور رسیدگی به محرومیت، اتفاق نظر وجود دارد. از اینکه رئیس جمهور در ابتدای دولت دوازدهم رفع فقر مطلق را به عنوان شعار خود مطرح کردند خوشحالیم و در این راستا با وزارت تعاون کاملا هماهنگ عمل می کنیم.
وی با تاکید بر اینکه کمیته امداد موسسات خیریه را رقیب نمی داند، نسبت به رشد قارچ گونه این موسسات و عدم نظارت بر آنها انتقاد کرده و خواستار تجدید نظر در روند اعطای مجوز و نظارت بر این موسسات شد.
وی تصریح کرد: تمام سعی ما بر این بوده که کمیته امداد پاسخگو بوده و شفاف عمل کند اگر تخلفی هم انجام شده معذرت خواهی می کنیم.
فتاح گفت: علاوه بر دیوان محاسبات و سازمان بازرسی، معاون نظارت رهبری نیز نظارت کامل بر عملکرد مالی کمیته امداد دارد. اگر چتر حمایتی کمیته امداد گسترده تر شود آسیب های اجتماعی کاهش می یابد.
وی با تاکید بر اینکه مدیریت سنتی کمیته امداد امکان پذیر نیست، گفت: اصلاح ساختار کمیته امداد به منظور امداد الکترونیک از برنامه های ماست.
رئیس کمیته امداد با تاکید بر اینکه امداد جای دائم برای افراد نیازمند نیست و یک اورژانس اجتماعی است، گفت: برنامه پنج ساله کمیته امداد تدوین شده و ابلاغ شده است.
وی، محرومین و نیازمندان را حامی نظام اسلامی خواند و گفت: هر جا که نظام نیاز به فداکاری دارد آنها وارد می شوند. کار امداد حاشیه ای نیست، متن انقلاب و نظام است. مددجویان نه تنها امنیت کشور را تهدید نمی کنند بلکه حامی نظام هستند.
رئیس کمیته امداد تصریح کرد: طبقه اشراف مسئولان نباید ایجاد شود، سفارش ما سرکشی مسئولان به محرومان است. تا مسئولان طبق سیره امیرالمومنین عمل کنند نه نباید اختلاف سطح زندگی مسئولان و محرومان افزایش یابد.
فتاح همچجنین از علمای اهل سنت کردستان و سیستان و بلوچستان تشکر کرد و گفت: مردم این خطه زکات مال خود را به کمیته امداد دادند و در ازای آن در طرح محسنین ۱۳ هزار حامی متکفل ایتام و نیازمند استان سیستان و بلوچستان شدند و هموطنان شیعه ما با علم و آگاهی حامی کودکان اهل سنت شدند.
وی با اشاره به سفر ۱۵۰ هزار نفر از مددجویان کمیته امداد به مشهد و ۴۰ هزار نفر به عتبات از تولیت آستان قدس در تامین هزینه اسکان و غذای تحت پوشش تشکر کرد.
رئیس کمیته امداد تصریح کرد: کمیته امداد انتظار دارد مجلس شورای اسلامی در حرکت انقلابی نسبت به حذف دهک های بالای درآمدی و افزایش یارانه افراد نیازمند به گونه ای که توقع مردم افزایش پیدا نکند اقدام کرده و تولید و اشتغال را افزایش دهند.
رئیس کمیته امداد در خصوص استفاده از پنل های خورشیدی گفت: با توجه به تجربه کاری ام در وزارت نیرو این ایده را به خوبی می شناسم و آن را راه خوبی برای استفاده از انرژی خورشیدی می دانم و به همین دلیل آماده اعطای آن به خانواده ها برای رسیدن به خودکفایی هستیم. اقدامی که در خراسان رضوی انجام شد و در شهرهای دیگر نیز انجام می شود. در همین راستا توافق نامه ای با وزارت نیرو امضا شد و مشکل خاصی وجود ندارد.
وی درباره موضوع اشتغال نیز گفت: با توجه به بودجه مصوب مجلس برای کمیته امداد و مجوز برداشت یک و نیم میلیاردی از صندوق توسعه برای اشتغال روستایی به نظر می رسد بتوانیم امسال حجم بالای وام اشتغال را پرداخت کنیم.
فتاح درباره موضوع استفاده از ظرفیت های خانه های خالی مسکن مهر اظهار داشت: در این رابطه قبلا با وزیر راه و شهرسازی صحبت کردم که اگر مسکن مهر به هر دلیلی خالی است، کمیته آمادگی دارد با مصوبات مجلس و حمایت دولت واحدها را تحویل گرفته و حتی تکمیل کند تا قابلیت استفاده داشته باشد.
رئیس کمیته امداد درباره ظرفیت استفاده از سازمان فنی و حرفه ای تصریح کرد: در این مورد هماهنگی کامل وجود دارد و مجدد توافق نامه بین دو سازمان تمدید شده است، طبیعتا می توان از این آموزش ها به بهترین شکل در کمیته امداد استفاده کرد.
وی درباره موضوع شرط وجود طلاق نامه برای قرار گرفتن افراد تحت پوشش کمیته امداد افزود: این موضوع جز ضوابط ما است، طبیعتا حذف آن نیز مسائلی را ایجاد می کند، باید این رابطه را بپذیریم زیرا اگر ضوابط ورود و پذیرش وجود نداشته باشد تبعات سنگین تری به دنبال خواهد داشت.
فتاح درخصوص حفظ حرمت زنان سرپرست خانوار نیز ادامه داد: حفظ کرامت خانواده اصلی ترین مأموریت ماست، این موضوع را به خصوص برای زنان سرپرست خانوار در نظر میگیریم و تلاش می کنیم که این رویکرد افزایش یابد.
رئیس کمیته امداد در پایان در مورد موضوع سهام عدالت بیان کرد: جلسه ای با سازمان خصوصی سازی برگزار کردیم و در آن اعلام آمادگی نمودیم که به نمایندگی از افراد تحت پوشش متولی سهام عدالت باشیم.
نظر شما