به گزارش«نماینده»، محمود صادقی عضو ارشد فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی در مراسم تنفیذ رئیسجمهور، در ارزیابیاش نسبت به توصیههای رهبر انقلاب به رئیسجمهور دوازدهم، گفت: فضای مراسم تحلیف رئیسجمهور نشاندهنده این موضوع بود که همه سلایق و گرایشات سیاسی میتوانند زیر یک سقف واحد و تحت مدیریت رهبر فرزانه انقلاب اسلامی گردهم بیایند و بهرسمیت شناخته شوند که این مسئله برای دوره جدید ریاستجمهوری و دولت آتی بسیار امیدبخش خواهد بود.
وی افزود: تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی در مراسم تنفیذ رئیسجمهور بر جایگاه والای رأی مردم و احترام متقابل به افکار و سلایق مختلف، هرچند همیشه نمود داشته، اما در این مراسم بهشکل روشنتری بیان شد که موجب امیدواری بسیاری در دوره جدید و عملکردهای دولت آینده دارد.
نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه انشاءالله مجموعه ظرفیتهایی که در کشور وجود دارد، با همه تنوع در سلایق و گرایشات سیاسی با این ظرفیت، باعث همافزایی در راستای پیشرفت اهداف نظام و کشور شود، تصریح کرد: رهبر انقلاب طبق روال همیشه، در درجه اول موضوع عدالت اجتماعی و رسیدگی به مشکلات و نیز رفع دغدغههای معیشتی و اقتصادی مردم را به رئیسجمهور توصیه کردند.
صادقی با اشاره به بخشی از سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر اینکه "ملت ایران با دنیا تعامل دارد اما در عین حال مقابله جدی با نظام سلطه و ایستادگی در برابر ترفندهای بدخواهان نیز دارد"، اظهار داشت: با توجه به جغرافیا و اقلیم، جمهوری اسلامی این پتانسیل را دارد که در یک تعامل حداکثری با جامعه بینالملل قرار گیرد؛ این حرکت در خنثیکردن توطئههای دشمنان که منزوی کردن ملت ما را با استفاده از ابزار تحریمها در اولویت برنامههایشان قرار دادهاند، مؤثر است.
وی با اشاره به برخی اظهارات رئیسجمهور در ایام انتخابات ریاستجمهوری، گفت: با توجه به اینکه در ایام تبلیغات انتخاباتی دیدگاههای مختلف و متفاوتی از کاندیداها، بهخصوص آقای روحانی، مطرح شد و وی نکات سنگینی را در فضای سیاسی مطرح کرد که بهنوعی انتقاد از رقبایش و در مواجهه با رویکردهای جامعه در بحث آزادیهای سیاسی بود، اما مقام معظم رهبری هیچ اشارهای به التهابها، اختلافات و دیدگاههای متنوع آن زمان نداشتند.
نماینده مردم تهران تأکید کرد: اینکه رهبر انقلاب به برخی اظهارات کاندیداها در زمان انتخابات ریاستجمهوری در مراسم تنفیذ رئیسجمهور اشارهای نکردند، بدان معناست که ایشان این حق را برای کاندیداها قائل میشوند که نظراتشان را در رقابتهای سیاسی و آزادی بیان کنند.
صادقی اضافه کرد: بسیاری انتظار داشتند که با توجه به تفاوتهایی که در فضای رقابتهای انتخاباتی وجود داشت، معظمله به گذشته نگاهی نداشتند و نگاه ایشان بیشتر به آینده و استفاده از ظرفیتهای مختلف کشور و نظام برای پیشبرد و اعتلای کشور معطوف بود.
وی با تأکید بر اینکه "در کنار تعامل با دنیا باید با جبهه استکبار و سلطهگران با قاطعیت ایستادگی کنیم"، افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی در کنار تأکید بر ضرورت گسترش تعامل با دنیا، لزوم ایستادگی در مقابل سلطهگران و استکبار را مطرح کردند که نشاندهنده هوش و درایت بالای سیاسی ایشان است.
این نماینده مجلس تصریح کرد: انزوای بین المللی ایران خواست دشمنان ما است و گسترش تعاملات بین المللی میتواند نقشه آمریکا برای انزوای ایران را به هم بزند. هماکنون دولت آمریکا درصدد است که اجماع بین المللی علیه ایران را که با توافق هستهای به هم خورد مجدداً برقرار سازد از این رو دولت ایران باید ضمن برخورد انقلابی و مقابله با سلطهگری آمریکا تعاملات بین المللی خود با دنیا را گسترش دهد.
عضو فراکسیون امید مجلس در بیان نحوه مواجهه دولت دوازدهم با منتقدان با توجه به بیانات امروز رهبر معظم انقلاب، گفت: لزوم انتقادپذیری و تحمل دیدگاههای مختلف شامل حال تمامی طیفهای جامعه میشود که افراد باید ظرفیت انتقاد و تحمل دیدگاههای مختلف را داشته باشند.
صادقی ادامه داد: در مورد دولت هم، منتقدین جدی وجود دارد که بعضی از این انتقادها قطعاً از سر دلسوزی و تأکید بر اصولگرایی و اقتدار نظام در مقابله با بیگانگان است، البته طیف اصولگرا نیز دغدغههای بهحقی دارند که بنده نیز برای آن احترام قائل هستم.
وی با تأکید بر اینکه بعضی از منتقدان به روشهای دولت دغدغه اقتدار ملی و حفظ استقلال در مناسبات اقتصادی و سیاسی در تعاملات بینالمللی را دارند، تصریح کرد: با توجه به توصیه رهبر معظم انقلاب، آقای روحانی باید سعهصدر بیشتری در مواجهه با منتقدین داشته باشد.
عضو شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان اضافه کرد: البته نباید داشتن سعهصدر و تحمل منتقدان را به شخص رئیسجمهور و یا جایگاه ایشان محدود کرد، بلکه باید مسئولان همه قوا، اعم از قوه مقننه، مجریه و قضاییه، آستانه انتقادپذیری خود را بالا ببرند. در مجلس که نماد مردمسالاری در جمهوری اسلامی است، باید فضای بازتری برای ابراز نظرات و نگاههای مختلف مردم از سوی نمایندگان فراهم شود، نهاینکه اگر یک نمایندهای انتقادش را ابراز کرد او را در تنگنا و تحت فشار قرار دهند؛ این امر زیبنده جمهوری اسلامی نیست.
صادقی در پایان تأکید رهبر انقلاب مبنی بر بیان دیدگاهها از سوی منتقدان دولت را زیبا و فنی توصیف و خاطرنشان کرد: باید آستانه صبر و انتقادپذیری ارکان دولتی و اجرایی و قضایی در مواجهه با نقد صریح و کاربردی ارتقا یابد که سخنان رهبر انقلاب پیرامون این موضوع شایسته تقدیر است.
نظر شما