به گزارش «نماینده»، حسن روحانی ۴ سال پیش وقتی ردای ریاست جمهوری را به تن کرد، طی ادعاهایی مکرر اعلام داشت دولتش به تبع مشی اعتدالی اش، از همه نیروها و ظرفیت ها برای رتق و فتق امور استفاده خواهد کرد.
دولت تدبیر و امید که سر کار آمد، نه از اعتدال خبری شد نه از استفاده از همه ظرفیت ها! کابینه پُر شد از همان هایی که در دولت های سازندگی و اصلاحات، سابقه صدارت و سیادت داشتند.
حسن روحانی اما اخیرا پس از کامروایی در انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم بار دیگر دست یاری اش را به سوی مخالفین خود دراز کرد و ادعا کرد باید در دولت آینده منتقدین وی نیز حضور داشته باشند. روحانی در همین باره گفت: «از همه رقبا و آنهایی که رقیب من بودند، از شخص آن ها کمک میخواهم. از تمام احزاب، جناحها و مخالفین کمک میخواهم، چرا که ما میخواهیم برای ملت و کشورمان کار کنیم.»
چندی پس از این گفته ها، بیژن نامدار زنگنه که به واسطه حضور چندین و چند ساله اش بر مسند وزارت نفت به «شیخ الوزرا» اشتهار یافته، طی اظهاراتی با تاکید بر صحت خبر برخی رسانه ها مبنی بر تصمیم وی برای عزل مدیران نفتی ای که در انتخابات به روحانی رای نداده اند، گفت: «مگر می شود مدیر مخالف دولت را بر مسند کار گذاشت؟ آیا مردم رای دادند که مخالفان دولت بر سر کار بیایند؟ مدیرانی که دولت را قبول ندارند برای چه باید بمانند این ها باید خودشان بروند.»
از طرف دیگر، وزیر نفت درباره این موضوع که می گویند وزارت نفت نیروهای ارزشی را کنار گذاشته گفت: «برخی فشار آوردند که وزارت نفت مدیران ارزشی را کنار گذاشته، اما اینها دروغ بود، حتی برخی از مدیران احمدینژاد در حال حاضر در این وزارتخانه حضور دارند و آدمهای شایستهای بودند.»
با تدقیق در این اظهارات سکاندار وزارت نفت در می یابیم، رئیس دولت های نهم و دهم که همواره از سوی دولتی های امروز به تحمل نکردن اندیشه مخالف خود متهم بوده، در دوران مسئولیت اش توانسته مدیرانی که امروز با مشی اعتدال کنار آمده اند را در دولت خود بگمارد. چراکه وزیر نفت می گوید مدیران ناهمسو با دولت روحانی باید کنار گذاشته شوند لذا مدیرانی که اکنون در وزارت نفت هستند قاعدتا کاملا با خط وزیر و رئیس دولت همسو بوده اند و بر اساس گفته زنگنه با اینکه با احمدی نژاد نزدیکی نداشته اند، اما وی آنها را حفظ کرده است.
چه کسی است که نداند اکبر ترکان، علی جنتی، مصطفی پورمحمدی، محمدرضا نعمت زاده، عباس عراقچی و ... از مدیران ارشد دولت احمدی نژاد بوده اند که اکنون هم در دولت روحانی حضور پررنگ و موثر دارند.
فارغ از تناقض گویی آشکار سخنان رئیس دولت و وزیر نفت در موضوعی واحد، به نظر می رسد دیدگاه زنگنه به واقعیت نزدیک تر است، این را روال ۴ سال گذشته دولت اعتدال ثابت می کند. بماند که مقامات ارشد دولتی درخصوص منتقدین آنقدر لحن گزنده و با کمال تاسف گاهی توهین آمیز دارند، که تصور بهره گیری از منتقدین علاوه بر آنکه مضحک است، ممکن است با خطراتی برای منتقدین هم همراه باشد.
در این میان اظهارات این چنینی روحانی را باید یک ژست نمادین برای انحراف افکار عمومی دانست که فقط در مقابل دوربین رسانه ها مطرح می شود و «چون به پشت میز ریاست می رود آن کار دیگر می کند»!
نظر شما