به گزارش خبرنگار «نماینده» عباس گودرزی نمایند مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کارگران وضعیت معیشتی مناسبی ندارند اظهار کرد: در حال حاضر بسیاری از کارخانه ها یا تعطیل شدند یا در حال تعطیلی و رکود هستند و حتی در حوزه انتخابیه ما هم در این زمینه وضعیت نامناسبی وجود دارد. در بسیاری از موارد کارگران کار خود را انجام داده اند و حقوق نگرفتند و بر همین منوال عده ای همچنان در حال بیکار شدن هستند.
گودرزی در پاسخ به این سوال که این تعطیلی کارخانه ها نشات گرفته از چیست، گفت: به دو دلیل کارخانه ها در وضعیت رکود و تعطیلی قرار گرفته اند. اولین دلیل نبود سرمایه در گردش، نبود مواد اولیه، فرسایش و اصطحلاک دستگاه ها است که دولت باید از آنها حمایت کند تا بتوانند سرپا بمانند.
این نماینده مجلس در توضیح دلیل دوم رکود و تعطیلی کارخانه ها خاطر نشان کرد: دلیل دوم افزون طلبی برخی افراد است که می خواهند به قیمت پا گذاشتن بر سر کارگر پولدار شوند. ما با ثروتمند شدن کسی مخالف نیستیم اما نه به قیمت لگد مال کردن قشر مستضعف جامعه.
وی افزود: متاسفانه برخی پول های کلان می گیرند اما صرف تولید نمی کنند. یا پول را به اسم واردات مواد اولیه دریافت می کنند و در محل دیگر هزینه می شود. یا پول را به اسم سرمایه در گردش برای سرمایه گذاری می گیرند و در جایی غیرمرتبط با موضوع، سرمایه گذاری می کنند و همه این موارد تنها به دلیل سرمایه دار شدن و ثروت اندوزی بیشتر است.
عباسی در ادامه تصریح کرد: ما معتقدیم این دو بخش در جامعه ما وجود دارند و دولت، قوه قضاییه و نهاد های نظارتی باید با بخش دوم برخورد کنند. حیث المجموع کارگران و کارخانه های ما وضعت خوبی ندارند و همه موظف هستیم در این مسیر تلاش کنیم تا گره ای از معیشت کارگران باز شود.
نماینده مردم بروجرد با اشاره به اینکه شورای عالی وزارت کار هم باید وضعیت مالی خانوارهای کارگری را رصد و برای بهبود وضعیت آنها برنامه ریزی کند اظهار کرد: واقعیت این است که اساسا باید همه دولتها در جهت رفاه کارگر تلاش کنند و یکی از این راهکار ها افزایش حقوق و دستمزد کارگر است چرا که حقوق و دستمزد کارگز متناسب با هزینه های امروز جامعه نیست.
وی افزود: الزاما منظور این نیست که افزایش حقوق و دستمزد باید فشاری به کارفرما وارد کند بلکه می توان با کاهش هزینه های زاید و درز گرفتن از یک سری ریخت و پاش ها حقوق کارگر و دستمزد را افزایش داد. به عنوان مثال شاهد هستیم که کارخانه جات در پایتخت، دفترهای مرکزی دارند که میلیاردها پول صرف آن شده در صورتی که بهتر است دفاتر مرکزی کنار کارخانه ها باشند و یک مکان محقری را صرفا جهت پیگیری امور در نظر بگیرند؛ یا مواردی مثل اختلاف دریافتی ها و حقوق و پاداشهایی که به برخی از مدیران پرداخت می شود، سفرهای بی مصرف و بی مورد و بی نتیجه یا ماموریت های خارج از کشور که بعضا هیچ خروجی و آورده ای برای تولید و صنعت اشتغال ندارد و ... در این عرصه وجود دارد که با اصلاح آنها می توان میزان حقوق و دستمزد را افزایش داد.
گودرزی با بیان اینکه وفاداری کارگران به آرمان های امام، انقلاب و فرامین مقام معظم رهبری مشهود است، خاطر نشان کرد: کارگران در طول این سال ها پس از پیروزی انقلاب در تمام عرصه ها و صحنه ها پای کار بودند و دشمن هیچ گاه نتوانسته از جامعه کارگری ما علیه انقلاب استفاده کند و شایسته است که حضور آنها در جامعه دیده شود و تنها در زمان انتخابات به سراغ آنها نرویم.
عضو کمیسیون اجتماعی در مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: باید برای استفاده از کالای ایرانی نهضت همگانی راه بیندازیم چراکه قطعا اگر کالای ایرانی فروش رفت و تولید رونق پیدا کرد، وضعیت کارگر هم بهبود می یابد و از این رهگذر همه نفع می برند. امروز ضرورت استفاده از کالای ایرانی به جامعه ما نرسیده و استفاده از تولیدات خارجی در دستگاه دولتی هم قابل مشاهده است متاسفانه شاهد جوان تحصیلکرده بیکار در منزل هستیم و در همین منزل کالا و لوازم خارجی استفاده می شود که این در واقع کمک به بیکاری جوانان کشور است.
گودرزی با بیان اینکه قاچاق بلای خانمان سوزی است که به جان اقتصاد کشور افتاده است، اذعان کرد: چرا باید در کشور ۱۵ میلیارد دلار قاچاق کالا وجود داشته باشد؟ قاچاق به تعبیر زیبای رهبر معظم انقلاب «خنجری است از پشت بر پیکره نظام».
وی در ادامه برای حمایت از تولید داخلی به ارتقا کیفیت اشاره کرد و گفت: دستگاه های نظارتی باید به شدت نظارت کنند کسی که در عرصه تولید و اقتصاد استاندارها را رعایت نمی کند و به دلیل سود بیشتر از کیفیت کم می کند ضد انقلاب در عرصه اقتصاد هستند. در دوران جنگ در عرصه نظامی عده ای کاری می کردند که ما در برابر دشمن تضعیف شویم امروز هم اگر کسی موجب شود که کالای ما در صادرات با شکست مواجه شود ضد انقلاب است. چرا که اگر نتوانیم بازار های داخلی و جهانی را به دست بگیریم با کیفیت پایین کالا ها مردم را تشویق کردیم که کالای خارجی مصرف کنند.
نماینده مردم بروجرد در ادامه خاطر نشان کرد: تولید کننده وظیفه ارتقای کیفیت را دارد، ما هم وظیفه مصرف تولیدات داخلی را داریم و اگر او به وظیفه اش عمل نکرد دلیلی نیست که ما از وظیفه خود کوتاه بیاییم و در این میان دستگاه نظاراتی موظفند نظارت و با تخلفات برخورد کنند.
وی افزود: اگر حمایت از کالای ایرانی و مصرف تولیدات داخلی به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود و حوزه، دانشگاه، رسانه، آموزش و پروش، دولت، مجلس و ... پای کار بیایند و مردم را در جهت حمایت از کالای ایرانی تشویق کنند، مشکل تورم، رکود و بیکاری حل خواهد شد چرا که در همین زمینه رهبری فرمودند: ستون فقرات اقتصاد مقاومتی حمایت از تولیدات ملی و کالای ایرانی است.
نظر شما