به گزارش «نماینده»، "مایکل لودرس"، از تحلیلگران معروف آلمانی و رئیس انجمن آلمان-عرب در آلمان که مشاور وزارت امور خارجه این کشور هم هست در گفتگو با "دویچه وله" آلمان درباره تشدید جنگ نمایندگی در سوریه بعد از حمله آمریکا به این کشور ابراز نگرانی کرد.
وی حمله آمریکا به یک پایگاه هوایی در سوریه را غافلگیر کننده دانست و تاکید کرد که من این را ممکن نمی دانستم که دولت آمریکا در اصل برای چنین اقدام غیر منطقی آماده باشد. این مسئله آشکار است که اینجا یک پتانسیل خطرناک برای تشدید تنش ها به وجود آمده است.
لودرس افزود: در سوریه یک جنگ نمایندگی آغاز می شود. در یک طرف آمریکا، اتحادیه اروپا، ترکیه و کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس قرار دارند که همه خواهان سقوط دولت اسد هستند و و در طرف دیگر روسیه، ایران و چین که به هیچ قیمتی خواهان این مسئله نیستند. وی چنین حمله نظامی از طرف آمریکا را عامل به وجود آمدن خطر تشدید تنش ها و رویارویی روسیه و آمریکا در زمین سوریه دانست.
وی در بخش دیگری از سخنانش درباره خطر گسترش و ادامه این اختلافات هشدار داده و گفت: از آنجایی که در این حمله آمریکا، بر اساس آنچه ما تا به حال می دانیم هیچ تبعه روسی آسیب ندیده احتمالا از طرف روسیه واکنشی وجود نخواهد داشت. اما اگر حملات دیگری از طرف آمریکایی ها وجود داشته باشد که در آن احتمالا همچنین روس ها یا ادوات جنگی آن ها آسیب ببیند برای روس ها خوشایند نخواهد بود و پس از آن اوضاع به سرعت تشدید می شود.
این کارشناس برجسته آلمانی در ادامه گفت: آمریکایی ها در روسیه بزرگترین دشمن ژئوپلیتیک خود را در حال حاضر می بینند و آن ها یک جنگ پنهان را در دو جبهه رهبری می کنند؛ در اوکراین و بخصوص در سوریه. دولت سوریه اخیرا همه شهرهای بزرگ در این کشور از جمله در شرق حلب را تسخیر کرده است. می توان گفت که آمریکایی ها این رویاروی با روسیه در سوریه را در ابتدا از دست داده اند. حالا ظاهرا مراکز با نفوذ قدرت در واشنگتن آماده اند این روند در سوریه را برگردانند و در درگیری های سوریه وارد شوند.
ما نباید فراموش کنیم که آمریکا بعد از همه پرسی قانون اساسی ۱۶ آوریل در ترکیه می خواهد یک حمله زمینی با نیروهای نخبه آمریکایی در این کشور را آغاز کند. حدود ۴۰۰ نیروی آمریکایی در حال حاضر در سوریه مستقر هستند.
وی پیش بینی شرایط آینده سوریه را امکان پذیر ندانسته و در هر صورت وضعیت را قرمز دانست.
لودرس درباره اینکه تا چه اندازه اطمینان وجود دارد که حمله شیمیایی در سوریه توسط دولت بشار اسد انجام شده است گفت: ما هیچ گونه شواهد موثقی در این باره نداریم که در ادلب واقعا چه اتفاقاتی افتاده و چه وقایعی رخ نداده است. هر گونه تفسیری در این باره ممکن است، اما حقایق معتبری در این باره وجود ندارد. اما واضح است که ادلب صرفا بهانه ای برای حمله نظامی آمریکا بود. این مسئله مطرح است که آمریکا حاضر به پذیرش ادعای قدرت روسیه و ایران در سوریه نیست. دولت ترامپ مانند سابق موافق نیست که ایران به عنوان فاکتور قدرت در منطقه پذیرفته شود. اگر دست ترامپ بود توافق هسته ای با ایران که در دوره اوباما بسته شده بود را لغو می کرد. من فکر می کنم که ما در اینجا یک تاکتیک رویارویی های پی در پی را تجربه می کنیم که هیچ تاثیر سازنده ای نداشته و تنها به ویرانی های بیشتر در سوریه می انجامد.
وی تاکید کرد که سیاست آمریکا و همچنین سیاست خارجی وی بسیار نامنظم است. ترامپ حدود سه ماه است که در مسئولیت ریاست جمهوری آمریکا قرار دارد. وی یک شروع بسیار سخت را داشت.
نظر شما