به گزارش «نماینده»، اسحاق جهانگیری در ارتباط تصویری با خبر ۲۱ شبکه یک سیما، با اشاره به نامگذاری سال ۹۶ به نام"اقتصاد مقاومتی:تولید-اشتغال"، گفت : موضوع اشتغال، تولید و اقتصاد مقاومتی موضوعات مهم کشور و در سال ۹۵ مورد توجه دولت بوده است و امسال نیز برای آن برنامه های جدی تدوین می شود.
وی با بیان اینکه نخستین مسئله دولت اشتغال و مقابله با بیکاری است گفت: اقتصاد ایران در سال های گذشته ظرفیت مشخصی در اشتغال داشته است.
معاون اول رئیس جمهور افزود: از سال ۷۴ تا ۸۴ بیشترین شغل در کشور با میانگین سالانه حدود ۶۰۰ هزار شغل ایجاد شد اما از سال ۸۴ تا ۹۲ میزان شغل ایجاد شده صفر بوده است.
جهانگیری گفت: در این سال ها تعدادی شغل ایجاد اما به همان میزان شغل از اقتصاد خارج شده است.
وی افزود: بر این اساس از دو سال گذشته حجم افراد جویای کار به شدت افزایش یافته و در سال ۹۴ و ۹۵ حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار جوان متقاضی کار به جمع افراد جویای کار اضافه شده است.
معاون اول رئیس جمهور گفت: سال گذشته ۷۰۰ هزار شغل ایجاد اما ۵۰۰ هزار نفر نیز به بیکاران اضافه شدند.
جهانگیری با بیان اینکه اشتغال از چالش های اصلی پیش روی کشور است افزود: سرمایه گذاری و رونق تولید داخلی عوامل اشتغال زایی هستند.
وی گفت:بر اساس تجربه های سالیان گذشته متوجه شدیم دولت نمی تواند خودش کار اقتصادی و تجاری کند و تاجر و تولید کننده خوبی نیست.
معاون اول رئیس جمهور افزود: باید کار به مردم واگذار شود و بخش خصوصی محور اصلی توسعه اقتصادی ایران و ایجاد شغل در بخش های مختلف است.
جهانگیری گفت: همه باید بپذیریم که بخش خصوصی میدان دار باشد و فضای فرهنگی، سیاسی و اجتماعی فعالیت های این بخش را فراهم کنیم.
وی افزود: باید امنیت سرمایه و حیثیت بخش خصوصی کامل محافظت شود.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه در کشور منابع بزرگ بانکی برای تامین منابع مالی بخش خصوصی وجود دارد و نظام بانکی باید مسئولیت تامین مالی این بخش را بر عهده بگیرد گفت: در ۱۰ ماهه نخست سال ۹۵ حدود ۴۳۳ هزار میلیارد تومان نظام بانکی تسهیلات پرداخت کرده که در مقایسه با مدت مشابه سال ۹۴، ۴۶ درصد افزایش یافته است.
جهانگیری افزود:البته نظام بانکی کشور با مشکلاتی روبرو است که همه باید تلاش کنیم طرح اصلاح نظام بانکی در سال ۹۶ اجرا شود.
وی گفت: بیش از ۴۰ میلیارد دلار منابع صندوق توسعه ملی است و این صندوق می تواند به بخش خصوصی برای سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال کمک کند.
معاون اول رئیس جمهور افزود:البته منابع صندوق در برخی موارد تعهد ایجاد کرده و مسدود است.
جهانگیری گفت: بازار سرمایه از سال گذشته حضور فعالی در تامین مالی بنگاه های اقتصادی و حتی تامین مالی دولت داشته است.
وی افزود: باید از منابع خارجی نیز برای سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال استفاده کنیم.
نظر شما