به گزارش«نماینده»، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (شنبه ۱۴ اسفند) پارلمان و در جریان بررسی بخش هزینهای لایحه بودجه سال ۱۳۹۶ کل کشور، بخش هزینهای تبصره ۱۴ این لایحه را از مجموع ۱۹۹ نماینده حاضر با ۱۵۴ رای موافق، ۲۵ رای مخالف و ۲ رای ممتنع را تصویب کردند.
طبق بند یک این تبصره، جدول سقف منابع و مصارف موضوع تبصره ۱۴، ۳۷۵ هزار میلیارد ریال به پرداخت یارانه نقدی و غیرنقدی خانوارها شامل ماده ۹۴ قانون برنامه ششم توسعه موضوع افزایش حداقل مستمری خانوادههای مددجویان تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی با سطح محرومیت بر مبنای متوسط ۲۰ درصد حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار اختصاص یافت.
همچنین بهارستاننشینان در این بند از مجموع ۳۷۵ هزار میلیارد ریال، ۴ هزار میلیارد ریال را به خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی اختصاص دادند.
بهارستان نشینان در ادامه بررسی بخش هزینهای تبصره ۱۴ لایحه بودجه سال ۹۶، مبلغ ۴۸ هزار میلیارد ریال را به موضوع ماده ۴۶ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت موضوع کاهش سهم هزینههای مستقیم سلامت مردم، ایجاد دسترسی عادلانه مردم به خدمات بهداشتی و درمانی، کمک به هزینههای تحملناپذیر درمان، پوشش دارو، درمان بیماران خاص و صعبالعلاج اختصاص یافت که از این مبلغ هزار میلیارد ریال برای توسعه مراکز فوریتهای اجتماعی در ۱۴۰ شهر کمتر از ۵۰ هزار نفر جمعیت در اختیار سازمان بهزیستی قرار گرفت.
همچنین مبلغ یک هزار میلیارد ریال از این بند برای تولید واکسن فلج اطفال تزریقی و تولید فرآوردههای بیولوژیک انسانی در اختیار موسسات تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی قرار میگیرد.
بر اساس این گزارش، نمایندگان مجلس همچنین در بررسی بخش هزینهای تبصره ۱۴ لایحه بودجه ۹۶ مبلغ ۴۰ هزار میلیارد ریال به حمایت از تولید، اشتغال، مسکن، حمل و نقل عمومی، صادرات غیرنفتی و طرحهای بهینهسازی و ارتقاء بهرهوری مصرف انرژی و تقویت منابع صندوق کارآفرینی امید اختصاص دادند که از این مبلغ، ۳۰ هزار میلیارد ریال به قیر به منظور توسعه جادههای روستایی اختصاص یافت.
بر اساس این گزارش، نمایندگان مجلس در این جلسه در جریان بررسی بخش هزینهای تبصره ۱۴ لایحه بودجه ۹۶، بند الحاقی این تبصره را نیز با اکثریت آرا تصویب کردند.
طبق بند الحاق تبصره ۱۴ لایحه بودجه ۹۶ به منظور افزایش مشارکت مردمی در عرصههای اجتماعی حضور نیکوکارانه و خیرخواهانه مردم در تقویت زیرساختهای عمومی و فعالیتهای عامالمنفعه در حوزههای علمی، دانشگاهی، آموزشی، ورزشی، فرهنگی، اشتغالزایی و کارآفرینی دولت موظف است در صورتی که گروههای ۵۰۰ نفری مردمی با رضایت نسبت به اهداء یارانه ماهانه خود به امور فوق در شهر یا روستای مشخص مبادرت کنند، نسبت به واریز ماهانه مبلغ یارانه پرداختی به آنها به امور و منطقه مربوطه اقدام نماید. آییننامه اجرایی این بند ظرف مدت ۳ ماه با پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه کشور به تصویب هیئت وزیران میرسد.
سازمان هدفمندی یارانهها موظف است همزمان با تصویب آییننامه نسبت به تهیه سامانه مناسب برای اعلام رضایت متقاضیان جهت اهداء یارانه خود به موضوعات مذکور اقدام نماید.
نظر شما