به گزارش «نماینده» به نقل از روابط عمومی بنیاد سعدی، غلامعلی حداد عادل رئیس بنیاد سعدی عصر روز جمعه پانزدهم بهمنماه در نشستی صمیمانه با دانش آموختگان لبنانی در دانشگاههای ایران و استادان و فارسی آموزان لبنانی در محل رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بیروت، حضور یافت.
وی با تشریح فعالیتها و ماموریتهای فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی در داخل ایران و بنیاد سعدی در خارج از ایران برای آموزش و ترویج زبان فارسی اظهار کرد: امروز به لبنان آمدهایم تا با رایزنی و مشورت بتوانیم به بهترین راهکارها برای آموزش زبان فارسی در سطوح مختلف دست یابیم.
حداد عادل با بیان اینکه ملتهای مسلمان در یکصد سال اخیر با راه یافتن تمدن غربی و استکباری به کشورهای اسلامی، یکدیگر را فراموش کرده و از هم دور افتادهاند و ارتباطاتشان ضعیف شده است، افزود: اما امروز زمان آن فرارسیده است تا به روزهای روابط نزدیک و همکاریهای خوب در گذشته بازگردند و در کنار هم قرار گیرند. یکی از راههای نزدیک شدن و برقراری و تقویت پیوندهای میان ملتهای مسلمان این است که زبانهای یکدیگر را فرابگیرند و بیاموزند.
رئیس بنیاد سعدی با بیان اینکه در ایران زبان عربی هیچگاه غایب نبوده است، تصریح کرد: حتی استادان ادبیات و زبان فارسی و علمای حوزه علمیه با زبان عربی آشنا هستند و در ایران سالانه سه هزار کتاب به زبان عربی منتشر و این زبان درمقاطع مختلف تحصیلی تدریس میشود. انتظار میرود زبان فارسی هم در کشورهای مختلف به ویژه کشورهای اسلامی از جمله لبنان بیشتر رواج پیدا کند و آموزش آن به طور جدی پیگیری شود.
رئیس بنیاد سعدی ادامه داد: بعداز ظهور دین اسلام اگر چه مردم ایران زبان فارسی خود را حفظ کردند اما از دل و جان به اسلام گرویدند و فداکاریهای زیادی برای حمایت از این دین مبین داشتهاند.
وی به قدرت و ظرفیت زبان فارسی اشاره کرد و افزود: اسلام زمانی که به سمت شرق پیشروی کرد و به ایران رسید، زبان فارسی حامل اسلام شد و فارس زبانان دین اسلام را در کشورهایی مانند هند و چین ترویج کردند.
رییس بنیاد سعدی با بیان اینکه برای فارسیآموزان افقی تازه و نو و حتی شرایط مناسبتتری برای کسب و کار فراهم خواهد شد، ادامه داد: از دیگر مزایای کسانی که زبان فارسی میآموزند، این است که با یک هزار سال فکر و اندیشه مسلمان ایرانی آشنا میشوند.
حداد عادل با بیان اینکه آثار فارسی از بهترین مجموعههای ادبیات جهان هستند، تاکید کرد: در کتابخانههای ایران یک میلیون نسخه خطی به زبان فارسی و در شبه قاره هند هم ۶ میلیون نسخه خطی به زبان فارسی وجود دارد. کسانی که زبان فارسی بیاموزند نه تنها گذشته و تاریخ ایران را فرا میگیرند، بلکه با موفقیتها و دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در حال و آینده آشنا خواهند شد زیرا امروز ایران حرفی تازه و نو دارد.
وی با بیان اینکه ایران امروز صاحب یک انقلاب اسلامی است که قریب به چهار دهه پیش اتفاق افتاد اما آثار و تاثیرهای آن همچنان ادامه دارد، تاکید کرد: تاسیس حکومت دینی و اسلامی در ایران عملی شده و پیام آن هم این است که دین از حکومت و سیاست جدا نیست.
رییس بنیاد سعدی در پاسخ به سوال تعدادی از فارسیآموزان و استادان و مربیان آموزش زبان و ادبیات فارسی تاکید کرد که جمهوری اسلامی ایران به ویژه بنیاد سعدی مصمم است برای تقویت آموزش زبان فارسی در لبنان همکاری و مساعدت کند.
نظر شما