به گزارش «نماینده»، ایان بیگز سفیر استرالیا در تهران در دیدار با دبیرکل بنیاد هابیلیان بر نقش مهم جمهوری اسلامی ایران در حفظ ثبات منطقه و مبارزه با تروریسم تاکید کرد و ایران را یکی از امنترین کشورهایی خواند که در آن حضور داشته است.
وی در این دیدار با اشاره به فعالیتهای تاثیرگذار جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با تروریسم، ایران را باثباتترین کشور منطقه خواند و مهار فعالیتهای گروههای تروریستی مانند گروهک منافقین را مرهون تلاشها و اقدامات موثر جمهوری اسلامی ایران دانست.
سفیر استرالیا در تهران در ابتدای صحبتهای خود، ضمن همدردی با خانواده شهدای ترور جمهوری اسلامی ایران، از دسترفتن تعداد زیادی از مردم کشورمان در حوادث تروریستی را به خانواده شهدای ترور تسلیت گفت.
ایان بیگز فعالیتهای بنیاد هابیلیان و تلاشهای این بنیاد در جمعآوری اسناد مربوط به جنایات گروههای تروریستی علیه مردم ایران را ستود و در ادامه افزود: دولتهای استرالیا و ایران همکاریهای بسیار خوبی در زمینه مبارزه با تروریسم دارند و مسئولین استرالیا ملاقاتهای مکرری با همتایان ایرانی خود برگزار میکنند و به موضوع مقابله با تروریسم میپردازند.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود به موضوع تروریسم در ایران پرداخت و اضافه کرد: برداشت کلی من درباره موضوع تروریسم در ایران این است که مسئولین کشور شما اقدامات بسیار ارزندهای برای حفظ ثبات و امنیت در ایران انجام دادهاند به طوریکه ایران یکی از امنترین کشورهایی است که تاکنون در آن حضور داشتهام. علیرغم اینکه تجربههای تلخی نیز پس از انقلاب در این زمینه در کشور شما وجود داشته است، پاسخ مقامات جمهوری اسلامی به تروریسم، این پدیده را تحت کنترل در آورده است.
سفیر استرالیا در تهران سپس با اشاره به مبارزه دولت استرالیا با ترویسم گفت: استرالیا با تلاشهای بینالمللی برای مبارزه با داعش و سایر انواع تروریسم در این منطقه همکاری میکند و برای نمونه میتوان به کمکهای مستشاری نیروهای استرالیایی به دولت عراق برای مبارزه با داعش اشاره کرد.
بیگز در ادامه با اشاره به کتاب روزشمار وقایع تروریستی ایران و همچنین بازدیدی که از موزه دفاع مقدس انجام داده است گفت: آثاری از این دست تاثیر بسیار بزرگی بر درک رنجی که مردم ایران در بازهای طولانی متحمل شدهاند دارند. رنجهایی که بخشی از آن از جانب جنگ عراق به مردم ایران تحمیل شده بود اما بخش قابل توجهی از آن نیز از سوی گروههای تروریستی مانند سازمان مجاهدین خلق ناشی میشد. البته با مرور این وقایع میتوان نتیجه گرفت که تلاشهای بینالمللی و همچنین تلاشهای ایران به موفقیت قابل توجهی بهخصوص در پرونده سازمان مجاهدین خلق منجر شده است.
سفیر استرالیا در تهران در ادامه صحبتهای خود درباره گروهک تروریستی منافقین افزود: خلع سلاح آنها در عراق اقدام بسیار خوبی بود و اکنون نیز بیشتر اعضای این سازمان که عمدتا سن و سالی از آنان گذشته نیز به آلبانی تبعید شدهاند. بههمین دلیل است که اغلب کشورهایی که مشغول فعالیت برای خنثیسازی فعالیتهای مجاهدین خلق بودهاند، تمرکز خود را بر مواجهه با خطر تکفیریها گذاشتهاند؛ تهدیدی که همه ما اکنون با آن مواجهیم. البته با طرح خطر تکفیریها نمیخواهم بگویم گذشته مجاهدین خلق را فراموش کردهایم یا اینکه دیگر خطری از جانب چنین گروههایی متوجه کشورها نیست بلکه در حقیقت تلاشهای دولت ایران و همکاریهای بینالمللی در این زمینه موفقیتآمیز بوده است و اکنون در حال تمرکز بر روی نسل بعدی تهدیدهای تروریستی هستیم.
وی سپس به مسئله مقابله با تروریسم تکفیری پرداخت و با اشاره به حضور نیروهای مستشاری ایران در عراق و سوریه برای مقابله با گروههای تروریستی افزود: متاسفانه اکنون شاهد این هستیم که نسل جدیدی از مردم در راه مبارزه با داعش و سایر گروههای تروریستی تکفیری به شهادت میرسند.
ایان بیگز در بخش پایانی صحبتهای خود به وضعیت استرالیا در مبارزه با تروریسم اشاره کرد و گفت: خوشبختانه طی چندین سال گذشته شاهد هیچ عملیات تروریستی گستردهای در استرالیا نبودهایم و امیدواریم بتوانیم اوضاع را همینگونه نگه داریم. یکی از تلاشهای اصلی ما بر جلوگیری از افراطیشدن جوانان مستعد متمرکز بوده است و همچنین مانند بسیار دیگری از کشورها سعی کردهایم از پیوستن افراد به تروریستهای تکفیری در سوریه جلوگیری کنیم.
در ابتدای این دیدار سیدمحمدجواد هاشمینژاد، دبیرکل بنیاد هابیلیان، به تشریح فعالیتهای بنیاد هابیلیان طی یک دهه گذشته در زمینه مستندسازی جنایات گروههای تروریستی و مظلویت مردم ایران و همچنین تحقیقات انجام شده در این زمینه پرداخت.
نظر شما