به گزارش «نماینده»، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام پیش از ظهر امروز جمعه (۲۴ دیماه) در سخنرانی پیش از خطبههای نمازجمعه تهران، ضمن عرض تسلیت به مناسبت رحلت آیتالله هاشمیرفسنجانی آن مرحوم را یار دیرین حضرت امام و رفیق قدیمی مقام معظم رهبری دانست و اظهار کرد: لازم میدانم از طرف خودم و مجمع تشخیص مصلحت نظام از مردم تهران و شهرستانها که در تشییع پیکر این یار دیرین امام شرکت کردند، صمیمانه تشکر کرده و همچنین از پیام محبتآمیز مقام معظم رهبری که تاکیدی بر فداکاریها و سابقه طولانی رفاقت ایشان با آیتالله هاشمی بود سپاسگذاری نموده و از زحمات سازمان صدا و سیما در پوشش مراسم ختم مرحوم آیتالله هاشمی تشکر کنم.
وی با بیان اینکه ما امروز یکی از ارکان انقلاب را از دست دادهایم، اظهار کرد: مرحوم آیتالله هاشمیرفسنجانی از ابتدای نهضت همراه امام بودند و تا آخرین لحظه نیز با رهبری همراهی کردند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به تشییع با شکوه آیتالله هاشمیرفسنجانی، تصریح کرد: این تشییع بزرگ معانی بسیاری داشت که نشاندهنده قدرشناسی مردم از این شخصیت بزرگ و وحدت حول محور ولایت و ارزشهای انقلاب بود.
محسن رضایی با اشاره به پیام مقام معظم رهبری در پی درگذشت آیتالله هاشمیرفسنجانی گفت: رهبر انقلاب در این پیام نشان دادند که ما همانطور که با دشمنان سازش نمیکنیم با برادران خود عشقی داریم که بسیار مهم است.
وی با بیان اینکه بنده از سال ۱۳۵۷ که آیتالله هاشمیرفسنجانی برای کمک به اعتصابکنندگان شرکت نفت به اهواز آمده بودند، ایشان را میشناسم، اظهار کرد: در آن زمان حضرت امام خواسته بودند تا این اعتصاب شکسته نشود و ایشان معتقد بودند اگر کارگران شرکت نفت شیرهای نفت را روی اسرائیل بسته نگه دارند حامیان رژیم شاه متوجه میشوند که کار شاه تمام شده است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: در آن زمان من ۲۴ ساله و تحت تعقیب ساواک بودم و در آن زمان مرحوم آقای هاشمی برای پرداخت حقوق کارگران شرکت نفت از محل وجوهات به اهواز آمده بودند که بنده با ایشان آشنا شدم.
رضایی با اشاره به سوابق مبارزاتی آیتالله هاشمی رفسنجانی گفت: ایشان و شهید رجایی بیشترین شکنجهها را در زمان شاه تحمل کردند اما از مسیر خود خارج نشدند.
وی با بیان اینکه وقتی انقلاب پیروز شد در اردیبهشت سال ۵۸ ما یک تشکیلات اطلاعاتی در سپاه راهاندازی کردیم، اظهار کرد: در آن زمان گزارشات خود را به شهید بهشتی، مقام معظم رهبری و آیتالله هاشمی ارائه میکردیم و این ۳ نفر محور تمام نیروی انقلاب در آن زمان شده بودند. این موضوع در حالی بود که دولت وقت هیچ کمکی به ما نمیکرد و آقای هاشمی رفسنجانی در آن جلسات توجه بسیار زیادی به مسائل امنیتی داشتند و با امکاناتی که ایشان برای ما فراهم میکردند ما نیروهای ضدانقلاب را دنبال میکردیم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به حوادث تیرماه سال ۱۳۶۰ گفت: در آن زمان مطلع شدیم که قرار است آقای هاشمی را ترور کنند ما هم به ایشان اطلاع دادیم که با هوشیاری خود و خانوادهشان نجات پیدا کردند.
رضایی افزود: وقتی در ششم تیرماه سال ۶۰ مقام معظم رهبری ترور شدند و فردای آن روز نیز شهید بهشتی در حزب جمهوری اسلامی ترور شد بنیصدر نیز از کشور فرار کرده بود و ما در شرایطی بودیم که نه رئیس دولت داشتیم و نه رئیس قوه قضائیه. لذا جلسهای در اتاق شهید رجایی برگزار کردیم و قرار شد به دلیل نامساعد بودن شرایط مقام معظم رهبری قضیه شهادت شهید بهشتی را به اطلاع ایشان نرسانیم. در آن شرایط آیتالله هاشمی محور اداره کشور بودند تا زمانی که آیتالله خامنهای به عنوان رئیس جمهور انتخاب شدند.
وی بابیان اینکه امروز ما در کشور درگیر مشکلات اقتصادی و فشارهای بینالمللی هستیم، گفت: تشییع باشکوه پیکر آیتالله هاشمی رفسنجانی نشان دهنده این است که حضرت امام و یارانشان در عصر خود دست به اقدامی شبیه معجزه زدند که تاریخ معاصر پدیدهای مانند آن را تا به حال ندیده است مخصوصا اینکه ملت ایران پیش از آن ۷۰ سال در حال مبارزه بود اما موفق نمیشد و حضرت امام توانست این بنبست را بشکند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به شرایط کشور در زمان نظام ستمشاهی تصریح کرد: در آن زمان کشور ما در یک منجلاب به سر میبرد و در حالی که ژاندارم منطقه بود هزینه این ژاندارمی را از ملت ایران میگرفت و به ۵۰ هزار مستشار آمریکایی حاضر در ایران میداد و ما در جهان اسلام هم به خاطر حمایت از اسرائیل تحقیر میشدیم.
رضایی ادامه داد: اما حضرت امام(ره) با انقلابی که انجام دادند باعث رهایی و نجات ملت ایران شدند و ایشان در حقیقت یک نوآوری در فلسفه و اصلاح دینی انجام دادند و نگاه به انسان را عوض کردند. در زمانی که حتی در حوزههای علمیه ما دین را از سیاست جدا نگه میداشتند حضرت امام معتقد بود که اگر آزادی و عدالت به توحید وصل نباشد مورد قبول نیست و ایشان معتقد بودند انسان موجودی الهی و فطری است که مالکیتش از آن خداست و لازمه این مالکیت هدایت است و اگر دین وارد زندگی و سیاست نشود انسان موجودی رهاشده است.
وی با بیان اینکه این کار حضرت امام نظام سرمایهداری و کمونیست را در یک مواجهه فکری جدی قرار داد، تصریح کرد: برهمین اساس جمهوری اسلامی ایران که یکی از پایههای آن ولایت فقیه و یکی دیگر از پایههای دیگر آن مردمسالاری دینی بود به وجود آمد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه با وقوع انقلاب اسلامی تمامی قدرتهای جهان در یک سنگر علیه ملت ایران قرار گرفتند، اظهار کرد: این دشمنی از آن جهت بود که هر دوی آنها با این فکر بزرگ درگیر بودند و اساس این تفکر حضرت امام نیز از قرآن مجید گرفته شده بود.
رضایی با بیان اینکه حضرت امام(ره) اطاعت از فرامین الهی را به معنای اعم آن در همه امور زندگی مطرح میکردند، تاکید کرد: امروز هم اطاعتی که ما از مقام معظم رهبری داریم از یک تفکر و اندیشه ریشهدار در اسلام و قرآن شکل گرفته است که حضرت امام(ره) بنیان آن را گذاشتند و یاران ایشان نیز نقش مهمی در بسط و ترویج این تفکر در جامعه ایفا کردند و از طرفی ملت ما نیز یک ملت فطری بود که با دریافت پیامهای حضرت امام به خروش میآمد.
وی با اشاره به نامه تاریخی حضرت امام به گورباچف در یازدهم دیماه سال ۶۷ گفت: در این نامه حضرت امام کمونیسم را تمام شده تلقی کردند و معتقد بودند از آن پس باید کمونیست را در موزههای تاریخ سیاسی جهان جستوجو کرد و نصایحی هم به گورباچف درباره عدم تبعیت از سرمایهداری داشتند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: ۱۰ سال بعد گورباچف این نامه حضرت امام را برای همه اعصار در طول تاریخ دانست و معتقد بود شخصی که این پیام را داده متفکر و دلسوز همه جهان است و به اشتباه خود در توجه نکردن به پیام حضرت امام اعتراف کرد.
رضایی با اشاره به اتفاقات بزرگی که پس از رحلت حضرت امام رخ داد، خاطرنشان کرد: بعد از امام رهبری همان کسی بود که راه حضرت امام را در پیش گرفت و در حالی که در قالب انقلابها در دنیا رهبران دوم آن انقلاب را از مسیر اصلی خود منحرف کردند مقام معظم رهبری با تمام وجود از انقلاب پشتیبانی کردند و با قدرت به مسیر امام ادامه دادند.
وی با اشاره به اتفاقات صورت گرفته در مجلس خبرگان رهبری در روز انتخاب مقام معظم رهبری اظهار کرد: مرحوم آیتالله هاشمی در آن جلسه در بیان نقل حضرت امام درباره مقام معظم رهبری صداقت به خرج دادند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: بعد از حضرت امام مسیر ایشان با سختی پیگیری شد، اما از انحرافات مصون ماند و امروز شرایط به گونهای شده است که سیطره انقلاب اسلامی از مرزهای ایران عبور کرده و جمهوری اسلامی تبدیل به لنگرگاه منطقه شده و تنها کسی است که سینه خود را در مقابل جریانات تکفیری سپر میکند.
رضایی با بیان اینکه ۵ سال پیش تروریستهای تکفیری تا نزدیکی دمشق و بغداد و مرزهای ایران آمده بودند گفت: در آن زمان عدهای فکر میکردند کار جمهوری اسلامی تمام است اما امروز شاهد آن هستیم که با آزادسازی حلب و محاصره موصل تکفیریها و حامیانشان نقشههای خود را نقش بر آب شده میبینند.
وی افزود: در سالهای اول این فتنه ایران را در مذاکرات صلح سوریه راه نمیدادند اما بعد از دو سال گفتند ایران هم در کنار کشورهایی مانند قطر در این مذاکرات شرکت کند ولی شما شاهد بودید چند ماه پیش ایران، ترکیه و روسیه در مذاکرات مسکو بدون دخالت هیچ کشور دیگری سرنوشت سوریه را مشخص کردند و این به دلیل حمایت ملت ایران و راهنماییهای مقام معظم رهبری بود و در این مراحل هم مرحوم آیتالله هاشمی رفسنجانی به عنوان یک مشاور در کنار مقام معظم رهبری حضور داشتند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اقدامات صورت گرفته در مجمع تشخیص مصلحت نظام در ۲۰ سال گذشته اظهار کرد: طی این سالها یک مجموعهای بسیار کارشناسی و فنی درباره اداره کشور درست شده و در خدمت قوای سهگانه است و تمامی مسائل کشور سیاستگذاری شده و توسط مقام معظم رهبری نیز ابلاغ شده است.
رضایی با اشاره به آخرین جلسهای که با مرحوم آیتالله هاشمی رفسنجانی داشته است، گفت: در آن جلسه که کمیسیون زیربنایی در مجمع تشخیص تشکیل شده بود با حضور وزیر نیرو درباره بحران برق طی سالهای آینده صحبت شد و بحث شد که اگر صرفهجویی در مصرف برق صورت بگیرد ۱۰ میلیارد دلار صرفهجویی ارزی نصیب کشور میشود.
وی افزود: در آن جلسه آقای هاشمی با اشاره به دوران ریاست جمهوری خود گفتند در آن زمان هر هفته خدمت مقام معظم رهبری میرسیدیم و وقتی مسائل کشور را مطرح میکردیم ایشان نیز از ما حمایت میکردند امروز هم دولت و مجلس باید با رهبر انقلاب هماهنگ باشند تا کشور جلو برود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه تاریخ ۴۰ ساله انقلاب نشان میدهد در پیروی از راه امام الگوهای متفاوتی از ولایتپذیری وجود دارد، اظهار کرد: یاران انقلاب در یک نقطه مشترک هستند وآن هم التزام عملی به راه حضرت امام است ولی در برخی مسائل اختلاف نظر دارند. البته روی سخن بنده با کسانی که از راه امام منحرف شدند نیست.
رضایی با بیان اینکه کاری به چند نفری که در طول این مدت از مسیر امام خارج شدند، ندارم، گفت: اما در میان افرادی که در مسیر امام هستند آقای هاشمی یک الگو است، آقای مهدویکنی یک الگو، آقای خزعلی یک الگو و احمد آقا هم یک الگو هستند و همه در راه امام بودند اما یکجور رفتار نمیکردند.
وی در ادامه اظهار داشت: کسانی که به ارزشهای الهی پایبند و از آن اطاعت میکنند و مطیع قوانین و فرامین رهبری هستند، در مسیر انقلابند. لذا برخیی ممکن است ضمن التزام عملی؛ اما برداشتهای متفاوتی داشته باشند ولی در عمل به درستی عمل کنند. مثلا شورای نگهبان نظری دارد و با آن مخالفند اما فتنه راه نیندازند و یا قاضی حکمی علیه خانوادهشان صادر میکند که با آن مخالفند اما به آن حکم عمل میکنند. یعنی نظر متفاوت است اما به قانون عمل میکنند.
دبیر تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: آقای هاشمی برخوردی با قوه قضائیه و شورای نگهبان داشت و به من میگفت ناراحتیهایی دارم ولی به هیچ وجه کاری نمیکنم دشمنان و ضد انقلاب از آن سوءاستفاده کنند.
رضایی تاکید کرد: نباید عدهای بیایند و فکر کنند آقای هاشمی چون برخی اظهار نظرو حرفهایی را میزده ما حرفهای ایشان را دنبال و اقدام کنیم. این درست نیست چون اگر لازم بود خود آقای هاشمی حرکتی میکرد. ولی ایشان فقط نظرش را میگفت. آقای هاشمی همواره میگفت به رهبری عشق میورزم تا ضدانقلاب سوءاستفاده نکنند.
وی تصریح کرد: ما در کانون فشارهای داخلی و بینالمللی قرار داریم لذا باید از احساسات و عواطف کم کنیم و دقت در مسائل را بالا ببریم. ما باید همواره گفتار نظری را از صاحب نظر جدا کنیم. یعنی اگر کسی نظری خلاف انقلاب داد تا زمانی که در مسیر حرکت میکند نباید صاحب نظر را تخریب کنیم.
دبیر تشخیص مصلحت نظام گفت: در ۲۰ سالی که در مجمع هستیم آقای هاشمی به خوبی آن را اداره کرد و همواره گزارشهایی را خدمت مقام معظم رهبری میدادیم.
رضایی همچنین تاکید کرد: آخرین حرفی که آقای هاشمی زد این بود که دولت و مجلس و قوه قضائیه و ... باید به سیاستهای رهبری عمل کنند تا انقلاب ادامه داشته باشد و در اقتصاد هم این سیاستها باید اجرا شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر سیاستهای اقتصاد مقاومتی در کشور اجرا شود یک فقیه هم در کشور نخواهیم داشت اما متاسفانه هم از بیرون فشارهایی هست هم از داخل برخی افکاری دارند که اجازه نمیدهند این سیاستها در اقتصاد اجرایی شود.
نظر شما