به گزارش «نماینده» دکتر "امین حطیط" در پاسخ به این سئوال "با توجه به اینکه بارارک اوباما ماه های پایانی ریاست جمهوری خود را سپری می کند و محور مقاومت پیروزی های درخشانی در عراق و سوریه به دست آورده است، آیا محور مقاومت درعصر طلایی خود درمنطقه به سر می برد؟ " گفت: روشن است محور مقاومت توانسته جنگ با تروریست ها درعراق و سوریه را بصورت ماهرانه و هوشمندانه مدیریت کند و از فرصت پیش آمده ناشی از به هم ریختگی و سردگمی اردوگاه نظامی آمریکا و متحدانش در منطقه بهره برداری کند. همچنین از فرصت انتقال قدرت در آمریکا استفاده کرد. در این مرحله دولت "اوباما" نمی تواند تصمیمات راهبردی مهم و بلند مدت بگیرند به گونهای که رئیس جمهور جدید آمریکا بدانها ملتزم باشد. در اینجا باید به این نکته توجه داشت، طرح ها و برنامه های راهبردی مهم و بزرگ نیازمند پیگیری است و خیلی دشوار به نظر می رسد که بین مواضع دولت اوباما با دولت آینده واشنگتن هماهنگی بوجود آید. بنابراین، در مرحله کنونی که کمتر از یک ماه مانده به ورود رئیس جمهور جدید آمریکا به کاخ سفید، واشنگتن درحالت بی علاقگی یا خلا سیاسی بسر میبرد.
استفاده هوشمندانه محور مقاومت
این سرتیپ بازنشسته ارتش لبنان تصریح کرد: اکنون شرایط سیاسی آمریکا، در مرحله انتقال قدرت در سطح ریاست جمهوری قرار دارد و محور مقاومت از این فرصت به صورت هوشمندانه در دو جهت و دو جبهه استفاده کرده است. در جبهه عراق عملیات موصل را انجام داد البته صحیح است که این عملیات به مرحله آخر خود نرسیده و شهر موصل به طور کامل آزاد نشده است اما عملیات موصل "اصول بنیادین جنگ" در عراق را ایجاد کرد به طوری که این جنگ، مسائل مربوط به موصل را از درگیری های داخلی سوریه جدا ساخت و نیروهای "حشد الشعبی" در منطقه "تلعفر" مستقر شدند. همچنین این نیروها وارد موصل شوند و تعدادی از محله های این شهر را آزاد کردند و در بیش از ۶۰ درصد حومه موصل استقرار یافتند، به گونهای که ۱۰ تا ۱۵ درصد دیگر حومه این شهر را تحت نفوذ و کنترل خود قرار دادند.
آزادسازی حلب پیروزی راهبردی
وی با اشاره به آزادسازی حلب از اشغال گروه های تروریستی گفت: این یک پیروزی راهبردی تاریخی بود و سوریه و منطقه غرب آسیا را در مرحله جدیدی قرار داد بصورتی که وضعیت آن با شرایط پیشین متفاوت است. آزادسازی حلب منهای دستاوردهای نظامی که به همراه داشت، تمام طرح و برنامه های خصمانه آمریکا علیه سوریه را از بین برد. از جمله این طرح ها می توان به سرنگونی نظام بشار اسد، سیطره بیگانگان بر سوریه، جدایی دمشق از محور مقاومت، تجریه سوریه به دو بخش اشاره کرد که در یکی از بخش ها دولتی قدرت را در دست خواهد داشت که دشمن مقاومت باشد. تمام این طرح ها و برنامه اینک با شکست مواجهه شده است. به هرحال، امروزه ماهیت جنگ در سوریه تغییر یافته و با آنچه که در گذشته جریان داشته متفاوت است به طوری که می توان گفت ماهیت جنگ در سوریه دیگر با هدف سرنگونی بشار اسد نیست.
ناتوانی آمریکا از ایجاد تغییر
این کارشناس مسائل راهبردی اظهار داشت: بنده براین باورم محور مقاومت توانست از توانمندی خود در بالاترین سطح استفاده کند، هرچند که شرایط میدان جنگ سخت بود اما توانست بیشترین بهره برداری را بکند. بار دیگر باید به این نکته تاکید کنم که محور مقاومت از شرایط سیاسی آمریکا بیشترین بهره برداری را کرد و در نبرد دفاعی، هوشمندانه شرکت کرد و موفقیت هایی را بهدست آورد به گونهای که رئیس جمهور آینده آمریکا نمی تواند هیچ تغییری در آنها ایجاد کند.
راهکار ترامپ
این تحلیلگر سیاسی در پاسخ به این سئوال "رئیس جمهور جدید آمریکا چه سیاستی را در قبال تحولات سوریه و عراق اتخاذ خواهد کرد؟ " گفت: فکر نمی کنم که "دونالد ترامپ " بتواند برنامه موفقیت آمیزی در سوریه و عراق اجراء کند. تنها راهکاری که ترامپ درنظر دارد اعزام نظامیان آمریکایی برای اشغال سوریه و بازگشت آنان به عراق است. اما اجرایی شدن این برنامه بعید به نظر می رسد هر چند که ترامپ در این زمینه یک فرد دیوانه محسوب می شود. او با طرح های راهبردی آمریکا در منطقه مخالفت و اعلام کرده است با تروریست ها مبارزه می کند اما در نظر ندارد دولت های منطقه را برکنار سازد. دوم اینکه نیروی زمینی آمریکا به تنهایی نمی تواند با گروه های تروریستی در عراق و سوریه به نبرد برخیزد و آنها نابود سازد مگر اینکه کاخ سفید به صورت اساسی با دمشق و بغداد به توافق برسد.
عدم اعزام نظامیان آمریکایی
وی در پایان تصریح کرد: بنده معتقدم ترامپ ممکن است یک تصمیم اساسی بگیرد و آن هماهنگی آمریکا با جریان مبارزه با تروریسم است بدون اینکه نظامیان این کشور به سوریه گسیل شوند.
نظر شما