به گزارش «نماینده»، علیرضا زاکانی پیش از ظهر امروز در همایش جوانان انقلابی که در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد، با اشاره به لزوم گسترش عدالت و تحقق آن در کشور اظهار داشت: اینکه رهبر معظم انقلاب فرمودند اساس وجودی ما عدل است یعنی تلاشهایی که شما انجام میدهید در سرفصل و ارزش بالایی قرار دارد که در پرتو آن هم به خود و هم به کشور و بندگان خدا کمک میکنید تا چهره و شرایط کشور به سمت مطلوب شدن پیش برود.
وی افزود: پس از انقلاب اسلامی و در دهه ۶۰ نگاهی سوسیالیستی را برخی مسئولان در جهت دولتی کردن کارها دنبال میکردند و با وجود فرمایش صریح رهبر معظم انقلاب، فهم غلط آنها از عدالت راه را به سوی دیگر برد.
نماینده سابق تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: زمانی که صحبت از مردم سالاری دینی میشود یکی از شاخصهها فراهم سازی حضور مردم برای تعیین سرنوشت خود و حضور پای صندوق رأی است.
وی با بیان اینکه دولت نباید رقیب مردم در اقتصاد باشد، خاطرنشان کرد: دولت ما امروز رقیب مردم در اقتصاد است، قرار بر این شد تا پس از جنگ تحمیلی رویه غلط دهه ۶۰ اصلاح شود اما در دهه ۷۰ با الگویی که "هاشمی رفسنجانی" رئیس جمهور وقت از رویه غربی گرفت به سمت بی عدالتی در کشور پیش رفتیم.
زاکانی تصریح کرد: در آن زمان "هاشمی رفسنجانی" ناظر بر عدالت اجتماعی صحبت میکرد، اما در عین حال با ثروت بسیار ثروتمندان در جامعه مواجه بودیم، همانطور که غربیها گفتهاند ثروت را به فقرا ندهید تا شورش نکنند، امروز این ما هستیم و گمشده ما عدالت است.
وی با بیان اینکه جریان عدالتخواه در کشور نیازمند گامهای بلندی است، گفت: این جریان باید در ابتدا این عدالت خواهی را همراه با عقلانیت کند و دچار احساسی بودن صرف نشود، در همین راستا باید در کنار این سرچشمه عقلانیت منطق درستی پیدا کند و در راستای این منطق به صورت صحیح حرکت خود را در کنار یک اولویت سنجی شکل دهد.
نماینده سابق مجلس شورای اسلامی افزود: باید در این مسیر تلاش کرد تا با الگویی درست، عدالتخواهی ساماندهی شود، باید این عنصر شفاف و قابل تعریف و پیش بینی شود، چون عنصر عدالتخواهی تهدید بردار نیست و به اولویتها میپردازد.
وی ادامه داد: اگر این منطق را در جریان عدالت خواهی کشور دنبال کنیم بی شک میتوانیم با یک حرکت جهادی و دقیق آنچه شایسته است را در موضع خود بنشانیم، تعریف عدالت، قرارگیری هر چیز در جایگاه خودش است، عنصر عدالتخواه همراه با یک عقلانیت جهاد میکند تا بتواند حرکتی را آغاز کند که منجر به تحقق این کلام نورانی شود.
زاکانی تصریح کرد: عدالت خیر مطلق است و هر چقدر محقق شود صدمات و عیوبی که با فلسفه و اساس نظام اسلامی در تعارض است را برطرف میکند، بنابراین زمانی که ناظر به عدالت صحبت میکنیم در حقیقت ناظر به فرصتها سخن میگوییم، تا همه افراد توانمندی بالاتر خود را نشان دهد، اگر این میدان را ایجاد نکنیم در حق افراد ظلم کردهایم.
مردم در سیاست و اقتصاد وارد نمیشود چون برای عدهای مخل است
وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب به صورت مستمر به عدالت تاکید کرده و وجوه آن را باز میکنند اما گوش شنوا وجود ندارد، خاطرنشان کرد: امروز با قانون اساسی مواجه هستیم که این قانون اساسی مسیر عدالت را بیان کرده و در ارتباط با وظیفه دولت، مردم، مسئولان، مردم و مسئولان، مسئولان و مردم صحبت میکند، این قانون اساسی همه مظاهر عدالت را آورده، پس چرا این مسائل مورد غفلت واقع شده است.
دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی گفت: امروز کشور مبتلا به شبکههای فساد است و اگر ما عدالت خواهی را پیشه میکردیم این شرایط ایجاد نمیشد. سرفصلهای اصلی که ما باید آنها را حفظ باشیم در نامه رهبر معظم انقلاب ذکر شده، باید بتوانیم مسیری را دنبال کنیم که در آن برای احقاق حقوق ملت برای تحقق مردم سالاری دینی در کنار مشارکت برای انتخابات تلاش شده و برای تعیین سرنوشت، دیگر کارها نیز به مردم سپرده شود.
وی با طرح این سئوال که چرا مردم نباید در حوزه سیاست و اقتصاد وارد شوند، گفت: به این دلیل که این موضوع برای عدهای مخل است، بنی صدر در ابتدای جنگ قصد خیانت به کشور را داشت و در ابتدای جنگ از حضور مردم در جبهه جلوگیری میکرد اما زمانی که مردم در جنگ حضور پیدا کردند سبب پیروزی ما شد.
دولت با نگاه به غرب نمیتواند عدالت را در برنامه داشته باشد
زاکانی با بیان اینکه تن دادن به عدالت سخت است، افزود: برای همین مسئولان کشور امور را به مردم واگذار نمیکنند، برای همین دولت خسته و تکرار کننده است، دولت با نگاه به غرب نمیتواند عدالت را در برنامه داشته باشد، دولت راه بدی را انتخاب کرده است، نمیتوان گفت آزادی بیان وجود داشته باشد اما تنها کسانی حق صحبت داشته باشند که همه خطوط قانونی و عقلانی جامعه را به تاراج داده و پاسخگو نباشند.
وی افزود: وزارت کشور بیانیه داده است که مانعی ایجاد نکردهایم و تحقیق کنید، این همان جنبه زشتی است که طرفهای مذاکره کننده میگویند ما هیچ مانعی بر روی کاغذ نیاوردهایم اما سیستم را آمریکا به گونهای ترسانده که طرفهای اروپایی جرات رفع کمترین رفع تحریم را نداشتهاند.
نماینده سابق مجلس گفت: سال گذشته در دانشگاه فرهنگیان مشهد سخنرانی داشتم، زمانی که وارد مشهد شدم این خبر به من رسید که مسئولان دانشگاه به دانشجویان گفتهاند اگر قصد برکناری ما را دارید سخرانی فلانی را برگزار کنید که مسئولان دانشگاه مجبور شدند دانشجویان را به خارج از دانشگاه بیاورند تا در مسجدی برای آنها سخنرانی کنم.
زاکانی افزود: زمانی که اصلهای قانون اساسی را مرور میکنید میبینید که برای مسئولان انجام این کارها سخت است، برای همین برای جلوگیری از آن فضا را سیاسی میکنند آن هم مسئولانی که مملو از دوگانگیها هستند.
حالا که دچار مشکل شدهاند میگویند با رهبر معظم انقلاب هماهنگ بودهایم
وی تصریح کرد: مگر قرار نبود برجام تحریم را بردارد، شما کم بودن زمان را مشکلی در از دست فرصتها میدانستید، اکنون چه شده که امروز با چرخشی دقیق میگویند میخواستیم مشخص کنیم که آمریکاییها بدعهد هستند.
نماینده سابق تهران در مجلس گفت: در هیچ یک از سطوح کلیدی و اساسی، به شروط مقام معظم رهبری و شروط نهگانه نامه ایشان که در آن ناظر به مجلس و شورای عالی امنیت ملی بود عمل نشد، حالا که دچار مشکل شدهاند میگویند با رهبر معظم انقلاب هماهنگ بودهایم، بعدا تصریح کردند که این کار صورت گرفته شده و تنها خطوط اصلی را تبیین کردهاند.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب خطوطی را ترسیم میکنند و مسئولان باید در آن راستا حرکت کنند، برخی مسئولان به مردم آدرسی غلط از برجام دادند، بر این اساس در ذهن مردم این سئوال ایجاد شده چرا ما باید تاوان ۵+۱ را بدهیم و زمانی که این افراد در میدان عمل وارد میشود مدعیان مسیری را میروند که وادادگی را در مقابل دشمن دارند.
چرا رئیس جمهور مقابله با با فساد را از برادر خود آغاز نمیکند
زاکانی گفت: امروز با جامعهای مواجهیم که در آن بستر توسعه فساد را برخی از آقایان ایجاد میکنند، چرا رئیس جمهور مقابله با فساد را از برادر خود آغاز نمیکند، امروز روز قیام است اما قیام همگام و منطقی در جهت تقویت حاکمیت و نقد اجزای حکومت، همان کاری که ۱۳ آبان ۵۸ کردند و لانه جاسوسی را گرفتند.
وی اضافه کرد: ما نیازمند مجمع و اتحاد دانشجویی هستیم که وظیفه خود را مبارزه با فساد، فقر و تبعیض بداند و فارغ از نگرشها و سلایق بر اساس فطرت در مبارزه با فساد به ویژه با فوریت در بخش اقتصاد عمل کند تا علفهای هرز و فساد ایجاد کن جامعه را از ریشه بیرون بکشند و رفاه حداقلی را برای مردم و نیازمند خلق کنند.
نماینده سابق مجلس گفت: ما در جهت احیای قانون اساسی باید گام برداریم، اگر این کار صورت گیرد در جهت تقویت نظامی اقدام کردهایم که به تعبیر امام راحل اگر معصوم هم بود خود را برای نظام اسلامی فدا میکرد، عدهای تلاش میکنند که حکومت علوی را منتقل به تابعی از نظام شیطانی غرب کنند، امیدواریم بتوانیم در خدمت انقلاب اسلامی قرار گیریم.
وی خاطرنشان کرد: هر ساله در روز دانشجو گرد هم می آییم و به اهم امور کشور میپردازیم، امکانات و ظرفیت در کشور بالاست اما موشهای در انبار نمیگذارند که این امکانات در جامعه قرار گیرد.
نظر شما