به گزارش «نماینده» حجت الاسلام و المسلمین علی محمدی در نشست تخصصی نقش خانواده در توسعه و ترویج فرهنگ وقف، وقف را سرمایه ای دانست که همه مردم می توانند از منافع آن بهره مند شود و افزود: توصیه می شود مردم موقوفات منفعتی داشته باشند چرا که این وقف به حفظ موقوفه و بهره مندی دیگران از آن کمک می کند.
وی گفت: امروز مساجدی را در کشور داریم که موقوفاتی در اختیار ندارند تا بتوانند هزینه های خود را تأمین کنند.
حجت الاسلام محمدی تأکید کرد: نباید وقف در اذهان عمومی اشتباه دیکته شود، چرا که وقف تنها به موضوع عزاداری ها و مساجد و گورستان اختصاص ندارد بلکه در موضوعات دیگری هم وجود دارد و باید شاهد موقوفات جدیدی در این عرصه ها باشیم.
رئیس سازمان اوقاف گفت: بیش از هزار مرکز درمانی موقوفه در کشور داریم که ۳۰ بیمارستان آن در تهران وجود دارد و کسی نیز از وقف بودن آن ها خبر ندارد.
وی همچنین با اشاره به موضوع وقف جمعی، این نوع وقف را یکی از وقفهای اثر بخش در کشور دانست و تاکید کرد: در این وقف هر کسی می تواند با مقدار پولی که دارد همگام با افراد دیگر اموالشان را وقف کند، از این مقدار مال، وسایل و ابزارهای کارخانجات خریداری می شود و از منافع آن در امور خیر بهره گیری خواهد شد.
حجت الاسلام محمدی به وقف در علم و فناوری نیز اشاره کرد و گفت: این نوع وقف مورد تأکید رهبر معظم انقلاب است، در این وقف به جوانانی که برای تولید علم و فناوری گام بر می دارند کمک می شود و آن ها حمایت می شوند.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در ادامه داشتن هوای پاک و محیط زیست سالم را یکی دیگر از مصادیق وقف دانست و افزود: اگر موقوفه ای باشد که به رانندگان کم بضاعت کمک کند تا بتوانند خودروهایشان را تعمیر یا تعویض کنند ما دیگر هوای آلوده در کشور نخواهیم داشت و این نیز خدمتی مطلوب به مردم است.
وی نقش زنان را در افزایش موقوفات کشور مهم توصیف کرد و گفت: زنگ وقف باید در خانواده ها به صدا در آید، زنان می توانند در خانواده ها برای ایجاد موقوفات جدید تبلیغ کنند و به طور قطع نقش آن ها سازنده و مهم خواهد بود.
نظر شما