شناسهٔ خبر: 129411 - سرویس مجلس
نسخه قابل چاپ منبع: خانه ملت

با رأی موافق نمایندگان

موافقت مجلس با کلیات لایحه اساسنامه سازمان فرهنگی هنری فارسی زبانان

نمایندگان مردم در خانه ملت، با اساسنامه سازمان فرهنگی هنری فارسی زبانان به منظور افزایش روابط فرهنگی و هنری بین کشورهای ایران، تاجیکستان و افغانستان موافقت کردند.

به گزارش «نماینده» نمایندگان در نشست علنی امروز (چهارشنبه ۱۲ آبان) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه اساسنامه سازمان فرهنگی هنری فارسی زبانان با کلیات این لایحه با ۱۴۹ رأی موافق، ۱۴ رأی مخالف و بدون رأی ممتنع از مجموع ۲۰۵ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.

در ادامه نمایندگان به بررسی ماده واحده لایحه اساسنامه سازمان فرهنگی هنری فارسی زبانان پرداختند و آن را با ۱۳۶ رأی موافق، ۷ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع از مجموع ۲۰۴ نماینده حاضر در صحن به تصویب رساندند.

براساس این گزارش شهباز حسن پور بیگلری نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با کلیات لایحه مذکور گفت: ما به دنبال گسترش زبان فارسی در کل جهان هستیم، چرا فقط به دو کشور افغانستان و تاجیکستان اکتفا کرده ایم؟ کشورهایی مانند هند و عراق هم می توانست جزو این کشورها قرار بگیرند.

علیرضا سلیمی نماینده محلات در مجلس دهم نیز در موافقت با لایحه اساسنامه سازمان فرهنگی هنری فارسی زبانان بیان کرد: از دولت و کمیسیون فرهنگی مجلس به دلیل انجام این کار شایسته تشکر می کنم. زبان فارسی میراث مشترک فرهنگی بین این ۳ کشور است، اگر در گذشته نه چندان دور درست برنامه ریزی می کردیم در حال حاضر زبان هندوستان نیز فارسی می بود.

علیرضا محجوب نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی نیز در مخالفت با لایحه فوق الذکر تصریح کرد: براساس قانون اساسی زبان رسمی ایران فارسی است و براساس همین قانون تدریس و ارائه سایر زبان ها نیز آزاد می باشد. مخالفت من با تجمع فارسی زبانان نیست، بلکه به سایر زبان های حاضر در جامعه نیز می بایست توجه شود.

جهانبخش محبی نیا نماینده مردم میاندوآب، شاهین دژ و تکاب در مجلس شورای اسلامی در موافقت با این لایحه گفت: در این اساسنامه فقط به بحث گسترش زبان فارسی توجه نشده، بلکه مباحث جدیدی در هویت ملت ها مطرح است که باید مورد توجه قرار گیرد.

براساس ماده واحده لایحه مذکور؛ اساسنامه سازمان فرهنگی هنری فارسی زبانان (ایتا) مشتمل بر یک مقدمه و ۸ ماده به شرح پیوست تصویب می شود.

براساس تبصره این ماده واحده؛ رعایت اصل ۷۷ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران برای اصلاح اساسنامه مذکور الزامی است.

برچسب‌ها:

نظر شما