شناسهٔ خبر: 128609 - سرویس سیاست
نسخه قابل چاپ

چندصدایی در اردوگاه اصلاحات/ ماموریت «شورای‌عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان» پایان‌یافته است

اصلاح طلبان مهرماه ۹۴ بود که خبر موافقت رییس دولت اصلاحات با تشکیل شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان از طرف آقای علی‌محمد غریبانی، رییس دوره‌ای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات، اعلام شد.

به گزارش «نماینده»، او دراین‌باره چنین نوشته بود: «با تشکیل این شورای‌عالی موافقم و مبارک است و بسیار مفید و سازگار خواهد بود. اجرای آن هماهنگی و انسجام بیشتری بین اصلاح‌طلبان به وجود خواهد آورد و تدبیر بهتری را در امور خواهد داشت.»

«شورای‌عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان» به دنبال وجود برخی اقدامات موازی کمیته انتخابات شورای هماهنگی جبهه اصلاحات و شورای راهبردی اصلاح‌طلبان و همچنین به منظور حضور پررنگ اصلاح‌طلبان در انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی به عنوان تشکیلات فراگیر جریان اصلاحات به ریاست آقای محمدرضا عارف تشکیل شد.

آقای عبدالله ناصری بعد از تشکیل این شورا درباره ریاست عارف بر این شورا گفته بود: «رهبریت معنوی رییس دولت اصلاحات پذیرفته شده است، اما ایشان ورودی به کار اجرایی ندارند و کارها را به جمع سپرده‌اند. آقای عارف هم به دلیل موقعیتی که دارند و مباحثی که در جلسات طرح شده بود، ریاست به‌طور طبیعی برعهده آقای عارف خواهد بود.» با پایان یافتن انتخابات مجلس شورای اسلامی آقای علی صوفی، عضو شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان اعلام کرد که مأموریت اولیه شورای سیاست‌گذاری انتخاباتی اصلاح‌طلبان تا انتخابات مجلس گذشته بود؛ اما با نظر مرجع تاسیس‌کننده شورا، تصمیم بر آن شد این شورا تا انتخابات سال ۹۶ به کار خود ادامه دهد.


همچنین آقای محمود میرلوحی نیز در تشریح این خبر گفت: شورای عالی سیاست‌گذاری انتخاباتی اصلاح‌طلبان در دیداری با رییس دولت اصلاحات گزارش‌هایی درباره فعالیت این شورا و ارزیابی عملکردش از نگاه اعضای شورای عالی ارائه داد و همچنین بررسی‌ها و نظراتی هم از سوی روسای شورای استان‌ها ارائه شد و در نهایت جمع‌بندی همگان بر این بود که این شورا با اصلاح و ترمیم تا انتخابات سال ۹۶ به کار خود ادامه دهد.

بعد از اعلام رسمی این خبر بود که صداها و نظرهای متفاوت از «شورای‌عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان» بلند شد که نشان از ناهماهنگی و چند دستگی در اصلاح‌طلبان داشت. آقای محمد صادق خرازی، رییس شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان گفت: روح این قبیل جلسات با روح دموکراتیک و نهادینه‌سازی سیاست در تناقض و تنافر محض است. با بالا رفتن موج انتقادها، حجت الاسلام رسول منتجب نیا، قائم مقام و از اعضای مؤسس حزب اعتماد ملی با بیان اینکه حزب اعتماد ملی با تمدید شورای عالی سیاست‌گذاری انتخاباتی اصلاح‌طلبان موافق نیست، گفت: نه فقط ما بلکه بسیاری از احزاب با این شکل و شمایل موافق نیستند و باید طرح جدیدی برای اتحاد داشته باشیم.

آقای احمد حکیمی‌پور، رییس فراکسیون اصلاح‌طلبان شورای شهر تهران نیز گفت: این سازوکار که فقط برای انتخابات مجلس دهم طراحی شده بود و پس از نقد و بررسی به این نتیجه رسیدیم که کار برای انتخابات آتی در قالب شورای هماهنگی جریان اصلاحات که دارای یک منطق حقوقی است، ادامه پیدا کند.

وی با تاکید بر اینکه برای انتخابات اردیبهشت سال آینده، جریان اصلاحات نیازی به فعالیت شورای عالی سیاستگذاری انتخاباتی اصلاح‌طلبان ندارد، از برخی فعالان سیاسی این جریان که تلاش می‌کنند با مطرح کردن نام برخی بزرگان این طیف سیاسی، افکار عمومی را برای فعالیت یک سازوکار که تاریخ فعالیت آن به پایان رسیده است، همراه کنند، انتقاد کرد.  

این بار نیز عارف، قربانی اصلاح‌طلبان شده است و هم کیشانش مأموریت وی را بعد از انتخابات مجلس پایان یافته تلقی می‌کنند و نمی‌خواهند که عارف در انتخابات ریاست جمهوری محور این جریان باشد. تاجایی که حتی مهر تایید رییس دولت اصلاحات بر عارف را نادیده می‌گیرند. حکیمی‌پور در پاسخ به این سوال که برخی اعضای شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان فعالیت این سازوکار را بر مبنای نظر رییس دولت اصلاحات عنوان می‌کنند، گفت: اینکه برخی نام رییس دولت اصلاحات را برای این موضوع خرج می‌کنند، درست نیست.

وی معمولاً به چنین موضوعاتی ورود نمی‌کند و طرفدار خرد جمعی است. اگر نقطه نظراتی هم داشته باشد، در همین قالب آن را مطرح خواهد کرد. حال اصلاح‌طلبان در گام نهایی برای ابراز مخالفت خود با شورایی که عارف رییس آن است بیانیه‌ای رسمی صادر و مأموریت شورای سیاست‌گذاری انتخاباتی را پایان یافته قلمداد کردند.

این احزاب در بیانیه خود تاکید کردند: شورای سیاست‌گذاری، مأموریت انتخاباتی اسفند ۹۴ داشته و با پایان همان انتخابات، مأموریت اش پایان یافته تلقی می‌شود و ادامه فعالیتش بلاموضوع است. ضمن آنکه هر گونه تصمیم‌گیری فردی و محفلی در انتخاب ترکیب این شورا، اصالت، کارکرد و چه بسا مشروعیت آنها را زائل می‌سازد. ایران با ده‌ها سال پیشینه فعالیت حزبی در عرصه سیاسی، افغانستان نیست که نیاز به لویی جرگه داشته باشد.

احزاب را باور کنیم و راه را برای توسعه نقش احزاب و فعالیت‌های رسمی بیش از پیش هموار سازیم. این روش و منش برازنده اصلاح‌طلبان است و نه شیوه‌های کنونی. در این راستا تقویت و تبعیت از شورای هماهنگی جبهه اصلاحات به عنوان تنها نهاد رسمی‌ و دیرپای متشکل از احزاب اصلاح‌طلب که در طول حیات سیاسی خود بارها از آزمون‌های حساس و سرنوشت‌ساز به ویژه در عرصه‌های انتخاباتی سربلند بیرون آمده است وظیفه همه کسانی است که خود را طرفدار اصلاحات می‌دانند.


شکوری راد: با محوریت شورای سیاست‌گذاری وارد انتخابات ۹۶ می‌شویم


آقای علی شکوری راد دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی اتمام کار شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان را تکذیب کرد و گفت: در جلسه هفته گذشته شورای سیاستگذاری قرار بر این شد تا اصلاح‌طلبان با محوریت و ساز و کار شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان در انتخابات حضور بیایند. وی تاکید کرد: بیانیه‌ای که درباره پایان کار شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان منتشر شده است، تنها از سوی پنج حزب اصلاح طلب است که فقط چهار حزب آن عضو جبهه هماهنگی اصلاحات هستند و یک حزب عضو نیست.

منبع: صبح نو

نظر شما