به گزارش «نماینده»، محمدجواد لاریجانی کارشناس ارشد مسائل سیاست داخلی و سیاست خارجی و در پاسخ به سوالی درباره پیشنهادات وی به اصولگرایان درباره انتخابات ریاستجمهوری، با بیان اینکه من معتقدم ما باید به بدنه جوان و پرشور ملت خودمان تکیه کنیم، اظهار داشت: پیشنهاد قاطعم به دوستان اصولگرا این بوده و هست که به دنبال فردی باشند که سن وی خیلی بالا نباشد و آن ویژگیهای انقلابی که مقام معظم رهبری ترسیم کردند را داشته باشد. ضمناً ما فیلسوفی که در خصوص جامعه مدنی نظر بدهد، نمیخواهیم؛ یا کسی که مدعی است زمین را به آسمان میبندد؛ چون چارچوبهای اصلی نظام کاملاً روشن است؛ بنابراین باید یک آدمی باشد که از لحاظ اجرایی حرفهای باشد و کار اجرایی کرده باشد.
وی با تاکید بر اینکه مطمئنم در جریان اصولگرا نیروهای بسیار خوبی وجود دارند و ما نباید دنبال معمّرین(کهنسال) برویم، افزود: آنها(معمرین) آدمهای محترمی هستند، قبههای نوری هستند و برای دادن مشورت و کمک خیلی خوبند؛ اما امروز باید زیربغل نیروهای تازه نفسمان را بگیریم و به میدان بیاوریم و همه از آنها حمایت کنیم تا نسل جوان و پرشور ما راه بیفتند.
این کارشناس مسائل سیاسی دومین توصیه خود به اصولگرایان را "رقابت محتوایی" عنوان و تصریح کرد: البته اینکه مثلاً «ننه من غریبم» در بیاوریم و مدام بگوییم چه کسی به من فحش داد و یک عده «اخ» هستند و یک عده «دلواپس» هستند و یا مثلاً برجام خیلی خوب است یا یک عده بگویند خیلی بد است، اینها محتوا نمیشود. مسائل محتوایی شرایط فعلیمان را باید کاندیدای ما خوب بداند و آن را برای ملت توضیح بدهد و ملت ما نیز از او بخواهد. مسائل محتوایی ما موضوع امنیت کشور و سیاست منطقهای ما و سیاست خارجی ما است. برجام را خوب باید فهمیده باشیم. البته همانطور که گفتم نه به عنوان سینه چاک و نه به عنوان معاند و نه اینکه نه سیخ بسوزد و نه کباب، بلکه یک نظر حرفهای و فنی در جهت منافع ملی باید داشته باشیم.
لاریجانی با این بیان که "اقتصاد مقاومتی که مقام معظم رهبری بر آن تکیه دارند یک نوع ایدئولوژی اقتصادی و به اصطلاح Philosophical Economy(اقتصاد سیاسی) است"، بر ضرورت فهم مناسب کاندیدای انتخابات از این اقتصاد تاکید و خاطرنشان کرد: اقتصاد مقاومتی با ایندکسهای Macro (ماکرو: بزرگ) کار نمیکند که مرتب بخواهیم آمار بیکاری و تورم و رکود و ...را از بانک مرکزی بگیریم. ایندکسهای macro خوب است اما به درد اقتصاد مقاومتی نمیخورد. اقتصاد مقاومتی به دنبال مدلهای Micro (میکرو: خرد) است.
وی ادامه داد: با توجه به توان محاسباتی که پیدا شده مدلهای میکرو اقتصادی به مراتب از مدل ماکرو پیش افتاده است. یعنی به جای اینکه بانک مرکزی یک سبدی از خوراکیها را بگیرد و بگوید تورم بالا رفته است یا خیر؛ اقتصاد مقاومتی میآید مجموعه عظیم واقعی را درنظر میگیرد. ما با اقتصاد مقاومتی به یک نحوه زندگی بسیار مقاوم برمیگردیم؛ زندگی بسیار پرجوش و پرتلاش و بسیار پر از نوآوری که هر کسی میتواند نوآوری کند. یعنی چوپان هم میتواند در کارش نوآوری کند، کشاورز ما تا صنعتگر ما و... اصلاً فضای دیگری غیر از این که هست ایجاد می شود. اینکه ما سرمایه از خارج جذب کنیم، چیز خیلی خوبی است، ولی ما نباید معطل آن باشیم.
این کارشناس مسائل راهبردی با اشاره به اینکه "یکی از چیزهایی که طرفداران برجام و جناح اصلاحطلب میگویند این است که از طریق برجام زمینه اندراج ما در نظام اقتصاد جهانی فراهم شده است"، افزود: اولاً بنده هیچ معتقد نیستم که نظام جهانی اقتصاد وجود دارد، این یک نظامی است که غربیها طراحی کردند و به دنیا تحمیل میکنند. یعنی اینطور نیست که به طور تکوینی یک نظم جهانی پیدا شده باشد؛ در واقع چارچوب سلطه غرب بر اقتصاد و دنیاست. اندراجی که در آن افتخاری نیست، و البته معتقدم ما را هرگز مندرج نمیکنند. ما را در واقع در این نظام منفعل میکنند. بنابراین ما باید فریب در باغ سبزهای غربیها را هیچ وقت نخوریم. آمد که آمد و نیامد که نیامد؛ همان بیانی هست که رهبری فرمودند هیئت های خارجی عریض و طویل آمدند و هزار و یک موافقتنامه امضا کردند ولی ته آن چیزی درنیامد. این حرف کاملاً درست است، چیزی درنمیآید. اقتصاد مقاومتی معطل آنها نیست.
لاریجانی تاکید کرد: دولت اصولگرای موفق بعدی سکتورها(بخشها) ی اساسی و قسمتهای اساسی اقتصاد زندگی را چه در کالای اساسی، حوزه انرژی و نیروی محرکه مشخص میکند و روی آنها برنامهریزی دارد.
رئیس پژوهشگاه دانشهای بنیادی با تاکید بر اینکه "اگر به اقتصاد مقاومتی عمل کنیم، میتوانیم از فردا صادرات نفت خام را متوقف کنیم" ادامه داد: این ناپسند است که ما نفت خام بفروشیم. ما نفت خام را باید بگیریم و هزار و یک کار روی آن انجام بدهیم و محصول بفروشیم. همه باید بدانند که بهترین محصولات نفتی در ایران است، بهترین کمپانیهای حفاری در ایران هست، بهترین کمپانی پلتفورم سازی در ایران است؛ ما نفتی هستیم منتها نفتی به این معنا. با این کار که مثلاً کمپانی شل را میآورند تا برای آنها ۳۰ یا ۴۰ سال نفت استخراج کند، ایران نفتی نمیشود. به عنوان مثال، حفاری، مجموعه عظیمی از تکنولوژیهای کوچک و بزرگ است. به نظر من همه آنها در ایران امکان پذیر است. صنایع پتروشیمی در ایران امکان پذیر است؛ باید طوری شود که هر کشوری بنزین خوب و یا گازوئیل خوب، کود شیمیایی، پلاستیک، پیویسی و ... خوب میخواهد درِ ایران را دقالباب کند. دنیایی به این عظمت جلوی ما باز است ولی ما از آن غافلیم.
این کارشناس مسائل راهبردی با بیان اینکه "دولت فعلی میخواهد اقتصاد مقاومتی را اجرا کند ولی احتمالاً نمیداند باید چکار کند" افزود: این دولت یک سال از عمرش باقی مانده است و انشاءلله خدا آنان را توفیق میدهد؛ منتها اصولگرایان باید دنبال یک تیمی باشند که بتواند اقتصاد مقاومتی را به خوبی اجرا کند.
لاریجانی با طرح این پیشنهاد که در انتخابات آینده کاندیدای ریاستجمهوری و معاون اولش هر دو به مردم عرضه شوند، ادامه داد: معاون اول در تشیخص گرایش اجرایی رئیسجمهور موثر است. بنابراین پیشنهادم این است که به مردم بگوییم که رئیس جمهور به چه صورت میخواهد مسائل روزمره را حل کند؛ با چه "گرادیانی" میخواهد حل کند، با چه فلسفهای میخواهد حل کند؟
وی با تاکید بر اینکه اصولگرایان باید اولاً دنبال چهرههای جوان و مدیران جوانشان باشند و ثانیاً رقایت محتوایی را در دستور کار قرار دهند و فردی را معرفی کنند که دارای ایدههای روشن باشند و اقتصاد مقاومتی را از حالت شعار بیرون بیاورد، اظهار داشت: من کلید این کار را گفتم؛ این کار از مسیر توجه خرد به اقتصاد پیش میرود.
لاریجانی در پایان تاکید کرد: انشاءالله یک رقابت بسیار خوب اتفاق خواهد افتاد و هر کسی که ملت انتخاب کند طبیعتاً رئیس جمهور قانونی کشور است و همه ملزم به آن هستند و از هر گرایشی که باشند، حمایتش میکنند.
نظر شما