به گزارش«نماینده»، یک مقام مسئول در دانشگاه شهید بهشتی که بهدلیل تبعات احتمالی حاضر به درج نامش در مصاحبه نشد، درباره تحصیل فریدون در دانشگاه شهید بهشتی اظهار داشت: آقای حسین فریدون حدود سه سال پیش تقاضا میکند قبولیاش در مقطع دکترای دانشگاه گیلان به دانشگاه شهید بهشتی منتقل شود. علیرغم تمامی فشارهایی که آقای فریدون به دانشگاه وارد کرد، سه ماه طول کشید گروه علوم سیاسی این دانشگاه درخواست وی را با نامه سازمان سنجش در پردیس دانشگاه شهید بهشتی بررسی و سپس موافقت کند.
این مقام مسئول در دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: فریدون تقاضای خود را در خردادماه مطرح کرد و در شهریورماه گروه مربوطه در دانشگاه شهید بهشتی با توجه به نامه سازمان سنجش و آموزش کشور، نسبت به انتقالش از دانشگاه گیلان به شهید بهشتی موافقت کرد.
وی خاطرنشان کرد: آقای فریدون در خردادماه امسال در امتحان جامع شرکت کرد و نتایج کتبی و شفاهی آزمون به او اعلام شد، بعد از قبولی در امتحان جامع برای پروپوزالش درخواستی داشته که با استاد راهنمایی درس بگیرد، اما هنوز گروه موافقت نکرده است. آقای فریدون فشارهایی را آورده اما گروه زیر بار فشار نرفته است.
این استاد دانشگاه در پاسخ به این سؤال که آیا در دانشگاه گیلان در مصاحبه شرکت کرده است، گفت: دانشگاه از این مسئله اطلاع ندارد، سازمان سنجش و آموزش کشور رسماً ایشان را به دانشگاه شهید بهشتی معرفی کرده و اگر نقصی در پرونده او در دانشگاه گیلان بوده دانشگاه شهید بهشتی در جریان نیست.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا انتقالش از دانشگاه گیلان به شهید بهشتی غیرقانونی است، تصریح کرد: دانشگاهها برای پذیرش دانشجویان دکتری دو روند را طی میکنند، خود آنها بهشکل مستقیم حق گرفتن دانشجو ندارند که در این صورت تخلف میکنند. سازمان سنجش و سازمان امور دانشجویان میتوانند به دانشگاهها دانشجو معرفی کنند، اگر سازمان سنجش کسی را بهعنوان دانشجو به دانشگاهی معرفی و اعلام کند ایشان دانشجوست و میتواند منتقل شود درستی یا اشتباه بودن این کار در حوزه سازمان سنجش است.
این مقام مسئول در دانشگاه شهید بهشتی افزود: سازمان سنجش باید پاسخگو باشد، اینکه این دانشجو قابل جابهجایی بوده یا نه و اینکه آیا در دوره روزانه دانشگاه گیلان پذیرش شده یا شبانه را دانشگاه شهید بهشتی و گروه مربوطه اطلاع ندارد، سازمان سنجش در این زمینه باید پاسخگو باشد.
وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر "اگر دانشجوی معمولی بود بهنظرتان دانشگاه و سازمان سنجش این وضعیت را برای او فراهم میکرد؟ " گفت: گروه آموزشی در دانشگاه این روند را سه ماه طول داد.
این استاد مطلع دانشگاه شهید بهشتی در پاسخ به سؤال دیگری درباره پایاننامه و استاد راهنمای فریدون گفت: دکتر سریعالقلم قرار است برای فرصت مطالعاتی مدتی در گروه نباشد، فریدون برای این مسئله اعلام تمایل کرده تا این استاد دانشگاه استاد راهنمای وی شود، اما دانشکده بهخاطر فرصت مطالعاتی دکتر سریعالقلم با آن مخالفت کرده، اما دو طرف برای این کار تمایل دارند.
وی در پاسخ به این سؤال که سازمان سنجش برای چند دانشجوی دکتری نامه رسمی صادر کرده است، گفت: فریدون به اسم ایثارگر به پردیس دانشگاه شهید بهشتی منتقل و جابهجا شده است. اینکه سازمان سنجش چرا او را به دانشگاه معرفی کرده یا این کار سازمان سنجش قانونی است یا نه را خود مسئولان سازمان سنجش باید پاسخ دهند.
این مقام مسئول در دانشگاه شهید بهشتی تصریح کرد: اینکه سازمان سنجش درخواست وی را در کمیسیون موارد خاص بررسی و مصوب کرده یا نه و یا اینکه کسی در وزارتخانه درخواستش را پیگیری کرده جای سؤال است، البته همه قبولیهای دانشگاه از طریق سازمان سنجش است و دانشگاهها براساس قانون حق ندارند مستقیم دانشجو بگیرند.
**کمیته آموزش عالی مجلس مأمور بررسی رانت تحصیلی «حسین فریدون» شد
همچنین عضو هیئت رئیسه کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی از مأموریت رئیس این کمیسیون به کمیته آموزش عالی برای بررسی رانت تحصیلی برادر رئیسجمهور در جلسهای ویژه خبر داد.
حجتالاسلام علیرضا سلیمی نماینده مردم محلات و عضو هیئت رئیسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به انتشار اخباری مبنی بر تحصیل غیرقانونی و توصیهای «حسین فریدون» دستیار و برادر رئیسجمهور در مقطع دکترای دانشگاه شهید بهشتی، گفت: موضوع مدرک دکتری برادر رئیسجمهور در جلسه امروز کمیسیون آموزش مورد بررسی قرار گرفت که طبق درخواست اعضا، رئیس کمیسیون به کمیته آموزش عالی این کمیسیون مأموریت داد تا پرونده مدرک دکتری «حسین فریدون» را بهطور ویژه بررسی و نتایج آن را به اعضای کمیسیون آموزش اعلام کند.
وی در ادامه با اشاره به ویژهخواری دستیار و برادر رئیسجمهور تأکید کرد: باید این اتفاق بدون مماشات بررسی شود. سر کار گذاشتن مردم کار پسندیدهای نیست. هر کسی در هر جایگاهی که هست، اگر تخلفی کرد باید به سزای عملش برسد.
حجت الاسلام سلیمی یادآور شد: امام خمینی(ره) همواره مخالف هرگونه سوءاستفاده و ویژهخواری بودند، بهطوری که اگر اقداماتی مبنی بر هرگونه ویژهخواری در اطرافیانشان صورت میگرفت، قاطعانه با آن برخورد میکردند. آقای منتظری که شاگرد قدیمی امام(ره) بود، وقتی مشکلی پیدا شد، با آن بدون هیچگونه تبعیضی برخورد کردند.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان "رفتار و سیره ائمه اطهار(ع)، امام راحل و رهبر انقلاب باید سرلوحه امور ما مسئولان قرار گیرد"، اظهار کرد: رفتار حضرت امام(ره)، رهبر انقلاب و ائمه معصومین باید سرلوحه اقدامات مسئولان در همه زمینهها باشد.
حجتالاسلام سلیمی با تأکید بر اینکه قوهقضاییه باید بهطور جدی نسبت به ویژهخواریهای اطرافیان رئیسجمهور ورود کند، افزود: از دستگاه قضایی میخواهم که نتیجه بررسیها در این موضوع را صادقانه به مردم اعلام کند.
وی تصریح کرد: دولت و رئیسجمهور باید بهواسطه رأیی که از مردم کسب کردهاند، با آنها صادق باشند؛ نباید طوری تصور شود که رئیسجمهور و اطرافیانش از اعتماد عمومی مردم سوءاستفاده کردهاند، بلکه باید سرمایه اجتماعی مردم برای تداوم نظام حفظ شود.
نماینده مردم محلات در مجلس در بخش دیگری از سخنانش، از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری خواست که نسبت به تخلفات احتمالی که در ارائه مدرک دکتری توسط یکی از نزدیکان رئیسجمهور صورت گرفته، سکوت نکند و آن را بهطور جدی مورد بررسی قرار دهد.
حجتالاسلام سلیمی، تأکید کرد: آقای روحانی همواره عنوان میکند که خط قرمزی در دولتش ندارد، بنابراین باید موضوع دریافت مدرک دکتری از سوی یکی از نزدیکانش را در عمل شاهد باشیم.
نظر شما